Μια φορά κι ένα καιρό στα πολύ παλιά χρόνια, που τα λέμε αρχαία χρόνια,

Η ονοματοθεσία των δρόμων και των πλατειών, των νοσοκομείων, λιμανιών, αεροδρομίων, σχολείων και άλλων δημόσιων κτιρίων, αλλά και η έγερση αγαλμάτων, προτομών και αναθημάτων, σε μία πόλη δεν λαμβάνει χώρα ως ένα απλό και τυχαίο γεγονός.

Ο τίτλος του σημερινού άρθρου αποτελεί και την ουσία του. Ο Λαρισαίος Νικόλας Ντάβας, χρόνια τώρα κάτοικος Αθηνών αλλά μεγαλωμένος στη Λάρισα και στο Συκούριο, είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους. Αναζητά και παράλληλα υπηρετεί την αλήθεια (του) μέσα από το πολυσχιδές έργο του και από τη συνεργασία του με ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Όσα γράφονται εδώ είναι αποτέλεσμα προσωπικών εμπειριών, έρευνας και μιας πρόσφατης συζήτησης μαζί του.

Γράφει ο Κώστας Σταυριανός 

Συμμαθήτριες ήμασταν με τη Σοφία Δάρτζαλη, εκείνη στο 1ο Λύκειο εγώ στο 5ο. Κοινές τότε οι παρέες, τα στέκια, οι γειτονιές, μοιραστήκαμε μαζί λίγο από τον ατελείωτο (νομίζαμε τότε) εφηβικό μας χρόνο. Και μετά χαθήκαμε. Στην πορεία, όταν άρχισα να εργάζομαι στην εφημερίδα «Ελευθερία», είχα τη χαρά να γνωρίσω και τον πατέρα της, τον δικηγόρο Γιώργο Δάρτζαλη και να απολαύσω τις παιγνιώδεις φιλολογικές του ανησυχίες και το καυστικό του χιούμορ. Ωραίος άνθρωπος. Δάσκαλος.

Μια φορά κι ένα καιρό στα όμορφα νερά της θάλασσας ένα πανέμορφο δελφίνι έγινε για πρώτη φορά μητέρα. Έφερε στον κόσμο της θάλασσας ένα τόσο όμορφο δελφίνι που το καμάρωνε όπως κι όλοι στη δελφινογειτονιά που ήρθαν να το δουν κι έλεγαν: «Φτου φτου τι πανέμορφο που είναι, να σας ζήσει».

Μια ζωντανή γιορτή των τεχνών, σε αρχαιολογικούς χώρους, δρόμους και βιτρίνες καταστημάτων που φιλοδοξεί να μετατρέψει την πόλη σε έναν ζωντανό χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας. 
Συνέντευξη:  Χαρίκλεια Βλαχάκη 
 

Μια φορά κι ένα καιρό όταν ο Πόντιος Πιλάτος συμπλήρωνε 4 χρόνια ως Έπαρχος της Ιουδαίας και ο Ιησούς Χριστός μόλις είχε αρχίσει να διδάσκει και να κάνει θαύματα, γεννήθηκε ένα πανέμορφο γαϊδουράκι.

ADVERTORIAL

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram