To Bar Engage υποψήφιο για τα Tourism Awards 2020 - Η ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας της Θεσσαλίας μέσα από ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Fine Drinking.


Το Bar Engage είναι μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση, η οποία με άξονα τη φιλοξενία, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία δεσμών και την ανταλλαγή απόψεων προσφέρει μία μοναδική πολιτισμική εμπειρία προβάλλοντας τη Θεσσαλία ως τουριστικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό το πολύπλευρο εγχείρημα των Αλέξανδρου Σακελλάρη, Αλέξη Πατσιούρα, Στέφανου Δραγανιδάκη και Άρη Μακρή, μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του “καλού φαγητού” και του “καλού ποτού” τοποθετώντας τη Λάρισα στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής του bartending, συνδυάζοντας τη φιλοξενία, με τον τοπικό γαστρονομικό, ιστορικό και τουριστικό πλούτο, τα τοπικά προϊόντα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Συμπληρώνοντας φέτος 5 χρόνια παρουσίας, το Bar Engage ετοιμάζεται για μια ακόμη δυναμική διοργάνωση ενώ παράλληλα είναι υποψήφιο στα βραβεία -θεσμό του ελληνικού τουρισμού «Tourism Awards 2020» στις κατηγορίες:

  • Καινοτόμο concept
  • Τουριστική ανάπτυξη , Συνεισφορά στην τοπική ή εθνική οικονομία, Major tourism event
  • Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας , Τουρισμός και πολιτισμός
  • Φεστιβάλ , Πολιτιστική διαδρομή

To παρόν στη φετινή διοργάνωση θα δώσουν εκπρόσωποι του fine drinking από 9 διαφορετικές χώρες, 40 Έλληνες προσκεκλημένοι, 20 τοπικές επιχειρήσεις εστίασης καθώς και 20 bars από όλη την Ελλάδα, ενώ σε μόλις 4 μέρες θα πραγματοποιηθούν 37 διαφορετικά events δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του φεστιβάλ να γνωρίσουν 9 από τα καλύτερα bars του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα World's 50 Best Bars για το 2019.

Η φιλοσοφία

Η ιδέα των Αλέξανδρου Σακελλάρη και Αλέξη Πατσιούρα, ιδιοκτητών του Kubrick – Pure Social Club, του λαρισαϊκού bar που πρωταγωνιστεί στην ελληνική σκηνή του cocktail και των Στέφανου Δραγανιδάκη και Άρη Μακρή, μέχρι πρότινος bar manager στο Le Syndicat στο Παρίσι, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τοn Μάιο του 2016 και συνεχίζει να εξελίσσεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο.

Η ολοκληρωμένη εμπειρία του Bar Engage περιλαμβάνει εκτός από τις ανοιχτές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκδρομές σε αξιοθέατα της περιοχής masterclasses, pop-up bars και special events όπως επισκέψεις σε οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισμούς. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η Λάρισα μετατρέπεται σε σημείο πολιτιστικής ανταλλαγής εκεί όπου οι φίλοι του fine drinking έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εμπειρία και να μυηθούν στις τεχνικές των μετρ του είδους ενώ παράλληλα νιώθουν την ζεστή ελληνική φιλοξενία γιορτάζοντας όλοι μαζί σαν μία μεγάλη παρέα.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το Το Bar Engage είναι μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση η οποία έχει επιφέρει πολύ σημαντικά οικονομικά και πολιτιστικά κέρδη στην τοπική κοινωνία της Λάρισας.

Η ομάδα των ανθρώπων του Bar Engage έχει καταφέρει να συνδέσει την πολιτιστική σημασία ενός μεγάλου και πρωτοποριακού φεστιβάλ με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την ανάδειξη της ντόπιας γαστρονομίας και την ενίσχυση του τουρισμού της. Μέσα από την πολύπλευρη δράση του, το συγκεκριμένο event προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής ενώ παράλληλα προσφέρει αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε μία γιορτή του fine drinking.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους καλεσμένοι από το εσωτερικό και το εξωτερικό έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, σε οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισμούς για να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Το κρασί, το τσίπουρο και οι φρέσκιες πρώτες ύλες είναι μερικά από τα εκλεκτά προϊόντα που μπορούν να δοκιμάσουν οι φιλοξενούμενοι στις γευσιγνωσίες αλλά και τα διάφορα workshops που διοργανώνονται, τα οποία φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Το Bar Engage είναι μια ευκαιρία για το κοινό να έρθει σε επαφή με ό,τι πιο καινούργιο και πρωτοποριακό συμβαίνει στην Ελλάδα και διεθνώς στη σκηνή του cocktail και του καλού ποτού ενώ ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να γίνουν πρεσβευτές του τοπικού γαστρονομικού και ιστορικού πλούτου. Με αφορμή αυτό το εντυπωσιακό και πρωτοποριακό φεστιβάλ, οι επαγγελματίες της αναψυχής και της εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εκπαιδεύονται και κινητοποιούνται με στόχο να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους και να γίνονται ανταγωνιστικοί προσαρμόζοντας τις δραστηριότητές τους στις νέες ανάγκες της αγοράς.

Αξίζει να αναφέρθει πως ο μέσος όρος συμμετοχής σε κάθε event αγγίζει τα 500-600 άτομα ενώ συνολικά η εκτιμώμενη παρουσία του κόσμου αριθμεί περί τα 4.000 άτομα, αριθμός που μεταφράζεται και σε οικονομικά μεγέθη για την τοπική επιχειρηματικότητα, σε πολλούς κλάδους όπως της εστίασης και των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα το Bar Engage αποτελεί μία εξαιρετική αφορμή για τους φιλοξενούμενούς του να γίνουν πρεσβευτές του τοπικού γαστρονομικού και ιστορικού πλούτου.

 

Στο Bar Engage του 2019 οι εκπρόσωποι των χωρών που έδωσαν το παρόν ήταν:

από τη Γαλλία: Juliette Larrouy (Le Syndicat, Παρίσι), Ben Tyler (Mezcaleria, Παρίσι), Thibault Méquignon (Danico, Παρίσι) και Hyacinthe Lescoët (Cambridge Public House, Παρίσι)

από τη Γερμανία: Philipp Feiner (Schumann’s, Μόναχο) και Steven Sünderhauf (Buck & Breck, Βερολίνο)

από τις ΗΠΑ: Nico de Soto (Mace, Νέα Υόρκη)

από την Ισπανία: Borja Triñanes Dieste (Angelita, Μαδρίτη) και Borja Goicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη)

από την Ιταλία: Fabio Cavagna (1930, Μιλάνο)

από την Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + Found Drinkery, Λευκωσία)

από τον Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βηρυτός)

από τη Μεγάλη Βρετανία: Sara Moudoulaud Lecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο)

από τη Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο)

από την Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ)

από την Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα)

από τη Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη)

από την Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη)

Δεν έλειψαν και οι παρουσίες από μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως:

από την Αθήνα: A for Athens, The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Darling the Bar,

Drunk Sinatra, Kuko’s, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops

από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, Cin Cin, Ολύμπιον, Tribeca

από τα Τρίκαλα: BitterSweet, The Love Shake και Ρετούς

από την Καρδίτσα: Charlot

από τον Βόλο: Grappa

από την Αλεξανδρούπολη: Bar Cohen

από τα Ιωάννινα: Blue Gin, Spitaki

από το Ηράκλειο: Garden, Plastelina και Χάλαβρο

από την Πάτρα: Abbey

από την Καλαμάτα: Platea

από τη Λευκάδα: Χάρτες

 

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram