Άντρες με φτερά στον Όλυμπο της Δύσης


Ο Ελασσονίτης φωτογράφος Γιώργος Ζαρζώνης δημιούργησε έναν ταξιδιωτικό οδηγό που μεταφέρει στις σελίδες του, τον αέρα του μυθικού βουνού.

Γεννημένος στην Ελασσόνα, μεγαλωμένος με τη θέα του δυτικού Ολύμπου, γοητευμένος από τα χρώματα, τις άχρονες και μεγαλοπρεπείς κορυφές του, τις μοναδικές διαδρομές και το αλπικό τοπίο ο φωτογράφος Γιώργος Ζαρζώνης δημιούργησε τον ταξιδιωτικό οδηγό «Άντρες με φτερά στον Όλυμπο της Δύσης» για να μεταφέρει μέσα από το αέρα του μυθικού βουνού, μικρά συναισθήματα κατάκτησης.

Εκατόν είκοσι εφτά σελίδες, έξι προτεινόμενες διαδρομές σε τέσσερις εποχές, κάθε μία με το χρώμα, τις δυσκολίες και τη μοναδικότητά της, υπέροχες φωτογραφίες και λογοτεχνικά κείμενα, γεννημένα μέσα από τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που ο ίδιος βίωσε περπατώντας στις συναθροισμένες βουνοκορφές.

Το ταξίδι για τον Όλυμπο ξεκινά λοιπόν από την Ελασσόνα, περνάει από το χωριό Καλλιθέα και τελευταία βλέπει τα Καλύβια. Από τα Καλύβια μέχρι το καταφύγιο Χρηστάκη που στέκει στα 2450 μέτρα, η υψομετρική και απότομη ανάβαση των 22 χλμ. κερδίζεται σε 60 λεπτά περίπου και πιο εύκολα με 4Χ4.

Πλαγιές απότομες που φιλοξενούν γελάδια, φαράγγια που παγιδεύουν στις «κοιλιές» τους το βλέμμα, άλογα που χαρίζουν συναρπαστικές φωτογραφίες καθώς καλπάζουν ελεύθερα στις «πλάτες» του Ολύμπου.

Κάτω, ο Θεσσαλικός κάμπος απλώνεται σαν σκηνικό ταινίας την ώρα που τα γεράκια οργώνουν το απογευματινό γαλάζιο και οι πέρδικές παίζουν κυνηγητό στον ορίζοντα…. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, η μία με εξώφυλλο από τον δήμο Ελασσόνας, με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής.

Χαρίκλεια Βλαχάκη 

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram