Bar Engage: Ιστορίες γεύσης, κουλτούρας και δημιουργικών cocktails.


 

Για 5 ημέρες, 20 κορυφαίοι bartenders από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τη Λάρισα και ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες!

Είναι η τέταρτη χρονιά φέτος που η Λάρισα ετοιμάζεται να υποδεχτεί μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους bartenders του κόσμου. Φέτος, 20 επαγγελματίες που ειδικεύονται στη δημιουργία κοκτέιλ και έχουν βραβευτεί για τις ικανότητές τους να αναμιγνύουν στο σέικερ ποτά και διάφορα υλικά δημιουργώντας μικρά πόσιμα αριστουργήματα, θα βρεθούν από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην πόλη για να παραβρεθούν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ γύρω από τα cocktails και το καλό ποτό που γίνεται στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη το Bar Engage.

Για μία εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της περιοχής, να θαυμάσουν αξιοθέατα, να ανακαλύψουν την πλούσια θεσσαλική πολιτιστική ιστορία, να γευτούν τοπικά προϊόντα, να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις αλλά και να μοιραστούν με συναδέλφους τους τις υψηλού επιπέδου γνώσεις τους.

bar engage 2019

 

 

Οι 20 φετινοί καλεσμένοι, εκπροσωπούν 13 χώρες, ενώ 10 από αυτούς εργάζονται σε μπαρ που βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Στο Bar Engage 2019 θα συμμετάσχουν:

 • Από τη Γαλλία: Juliette Larrouy (Le Syndicat, Παρίσι), Ben Tyler (Mezcaleria, Παρίσι), Thibault Méquignon (Danico, Παρίσι) και Hyacinthe Lescoët (Cambridge Public House, Παρίσι).
 • Aπό τη Γερμανία: Philipp Feiner (Schumann’s, Μόναχο) και Steven Sünderhauf (Buck & Breck, Βερολίνο). Aπό τις ΗΠΑ: Nico de Soto (Mace, Νέα Υόρκη).
 • Aπό την Ισπανία: Borja Trinanes Dieste (Angelita, Μαδρίτη) και Borja Goicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη).
 • Aπό την Ιταλία: Fabio Cavagna (1930, Μιλάνο).
 • Aπό την Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + Found Drinkery, Λευκωσία).
 • Aπό τη Μεγάλη Βρετανία: Sara Moudoulaud Lecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο). Aπό τον Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βυρητός). Aπό τη Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο).
 • Aπό την Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ). Aπό την Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα).
 • Aπό τη Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη). Kαι από την Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη)

Εκτός από τους ξένους καλεσμένους, όμως, στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 20 ελληνικών μπαρ από διάφορες πόλεις, καθώς και τοπικοί παραγωγοί που θα πάρουν μέρος σε μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν ομιλίες και ξεναγήσεις. Το Bar Engage είναι μια μοναδική ευκαιρία για Έλληνες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διασκέδασης, της εστίασης και του τουρισμού να ανταλλάξουν ιδέες, να δημιουργήσουν συνεργασίες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, γευστικά και επαγγελματικά.

Πως όμως έφτασε η Λάρισα να διοργανώνει ένα από τα πιο σημαντικά cocktail festivals της Ευρώπης;

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα τεσσάρων «τρελών» Λαρισαίων. Ο Αλέξανδρος Σακελλάρης, ο Αλέξης Πατσιούρας, ο Άρης Μακρής και ο Στέφανος Δραγανιδάκης με κίνητρο την αγάπη για την πόλη τους και διαβλέποντας τις ευκαιρίες τουριστικής προβολής της μέσω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων - στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης- σκέφτηκαν ότι ένα φεστιβάλ γύρω από το ποτό θα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να μπει η Λάρισα ως προορισμός στον χάρτη της παγκόσμιας κοκτέιλ σκηνής.

bar engage 2019 1

 

 

Όπερ εγένετο Bar Engage. Οι δύο Αλέξηδες είναι ιδιοκτήτες του πρώτου κοκτέιλ μπαρ που έγινε στη Λάρισα, του ιδιαιτέρως πετυχημένου Kubrick. Ο Άρης και ο Στέφανος ξεκίνησαν εκεί την καριέρα τους στον χώρο ως bartenders. Αφού απέκτησε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία, ο Άρης Μακρής εγκατέλειψε τη γενέτειρά του για να βρεθεί στο τιμόνι ενός από τα καλύτερα, πλέον, μπαρ του κόσμου, του παριζιάνικου Le Syndicat. Μέσα από αυτή του την εμπειρία κατάφερε να έρθει σε επαφή με σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου.

Κι εκεί ακριβώς βασίστηκε η ιδέα της δημιουργίας του Bar Engage. Γιατί, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κορυφαίοι bartenders να μην έλθουν σε επαφή με την ελληνική φιλοξενία, τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης, την ανερχόμενη κοκτέιλ σκηνή αλλά και παράλληλα την ελληνική γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και τους επιχειρηματίες;

«Είμαστε πόλη της διασκέδασης, κατά το κοινώς λεγόμενο. Eίμαστε η πόλη που έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη στην διασκέδαση και στην παροχή υψηλών υπηρεσιών στον πελάτη», θα πει ο Αλέξανδρος Σακελλάρης. «Μας έχει κολλήσει αυτή η επωδός. Κάποιοι το θεωρούν εύσημο, άλλοι ρετσινιά. Εμείς το είδαμε απλώς ως μια ευκαιρία. Ευκαιρία να πάρουμε γνώσεις από τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους, να προσφέρουμε στο κοινό της πόλης εμπειρίες που «κυνηγά» όταν κάνει ταξίδια στο εξωτερικό και φυσικά, μια ευκαιρία για να διαφημίσουμε την πόλη μας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό».

«Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους καλεσμένους μας αλλά και στους επισκέπτες: όλη η διοργάνωση βασίζεται σε 5 άξονες. «5 ημέρες - 5 εμπειρίες: Οι άνθρωποι - Η γεύση - Ο τόπος - Η ιστορία - Η φιλοξενία».

«Αξίζει να σημειώσουμε πως καταφέραμε να συνασπιστούμε ως Λαρισαίοι επιχειρηματίες, σε έναν τόσο ανταγωνιστικό τομέα όπως ο δικός μας, να βάλουμε στην άκρη τυχόν διαφορές που μπορεί να μας χωρίζουν τις υπόλοιπες 360 μέρες του χρόνου, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό. Έτσι μπορεί το Bar Engage να δημιουργήθηκε αρχικά στο μυαλό τεσσάρων ανθρώπων, όμως πλέον είναι αποτέλεσμα προσπάθειας πολλών ανθρώπων του κλάδου με κοινό όραμα, που πίστεψαν στην ιδέα μας και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Το Bar Engage θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 29 Απριλίου έως το Σάββατο 4 Μαΐου. Οι δράσεις του θα λάβουν χώρα σε διάφορα κεντρικά σημεία της Λάρισας. Περισσότερες πληροφορίες στο bar-engage.gr.

 

Στη βάση αυτή στηρίζονται και τα άμεσα σχέδιά μας που περιλαμβάνουν τη διοργάνωση των πρώτων “Ολυμπιακών Αγώνων” σχετικών πάντα με το επάγγελμά μας». Το πρώτο engage πραγματοποιήθηκε το 2016 με τη συμμετοχή 10 Γάλλων bartenders μερικών από τα πιο γνωστά bars της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο δεύτερο, έγινε άνοιγμα στην βρετανική σκηνή και την τρίτη χρονιά συμμετείχαν επαγγελματίες από πέντε χώρες.

Φέτος, το 4ο Bar Engage θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, με περισσότερες συμμετοχές, και εκπροσώπους από 13 χώρες. «Οι καλεσμένοι μας φέτος προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, τη Βραζιλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα φέρουν στις βαλίτσες τους κάτι από τις πατρίδες τους αλλά και την τεράστια εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτουν και θα τα μοιραστούν με άλλους επαγγελματίες, αλλά και με το κοινό που θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στη Λάρισα για να συμμετάσχει στο Bar Engage».ο πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι ότι θα γνωρίσουν κάτι πέρα από την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά, που ξέρουν οι περισσότεροι, και φεύγοντας στις βαλίτσες τους θα πάρουν μαζί τους κάτι από αυτή την εμπειρία. Εικόνες από τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τα παράλια και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, τσίπουρο από τον Τύρναβο, κρασιά από τον θεσσαλικό αμπελώνα, τυριά από την Ελασσόνα, μυρωδικά που φυτρώνουν στην περιοχή και πολλές πολλές αναμνήσεις», καταλήγει ο Αλέξανδρος Σακελλάρης. «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να πιουν και να βγουν έξω. Πραγματικά, στις χώρες τους υπάρχουν αμέτρητες επιλογές διασκέδασης.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν, ερχόμενοι εδώ, την πραγματική ελληνική φιλοξενία και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - μην ξεχνάμε ότι κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς - προβάλλουν τις εμπειρίες τους από τη διοργάνωση. Επίσης το Bar Engage δεν περιορίζει τις δράσεις του μόνο στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι καλεσμένοι στα μαγαζιά της Λάρισας, αλλά περιλαμβάνει και μια σειρά από ομιλίες και γευσιγνωσίες που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο κοινό» σημειώνει ο Στέφανος Δραγανιδάκης.

 

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

 • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
 • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
 • Τηλ.: 2410 564029
 • email: dtp@eleftheria.gr
 • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram