LOLA: Η πρώτη Λαρισαϊκή μπύρα


Η πρώτη λαρισαϊκή μπύρα είναι εδώ. Τη λένε LOLA, παράγεται στη Λάρισα και πίνεται παντού!  

Παραγωγός της η Ζυθοποιία Πηνειού η οποία ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες και είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητο και άρτια εξοπλισμένο ζυθοποιείο το οποίο ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ζυθοποιείο με δυνατότητα παραγωγής 2.000 λίτρα ανά βάρδια, στο 7ο χλμ. Λάρισας-Συκουρίου, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Ζυθοποιίας κ. Γιώργος Πέτρου.

«Σε συνεργασία με έμπειρο ζυθοποιό παράξαμε ήδη την πρώτη ετικέτα της Lola, που έτυχε θερμής υποδοχής στην πρόσφατη πρώτη εμφάνισή της, μιας και είναι εκτός των άλλων και η πρώτη μπύρα της Λάρισας». «Πρόκειται, συνεχίζει ο κ. Πέτρου, για μια γευστικότατη, φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα Pilsner, που παράγεται με άριστες πρώτες ύλες, με βυνώδη γεύση, βοτανικά και πικάντικα αρώματα και ελαφρώς πικρή επίγευση η οποία συνδυάζεται ιδανικά με ψαρικά, σαλάτες, κοτόπουλο, αλλά και ψητά κρέατα». 

LOLA G.PETROU 2

O ιδρυτής της Ζυθοποιίας κ. Γιώργος Πέτρου

«Το όνομα προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Longitude (Γεωγραφικό Μήκος) και Latitude (Γεωγραφικό Πλάτος) γι’ αυτό και στην ετικέτα της φέρει τις συντεταγμένες της πόλης της Λάρισας. Οι Λαρισαίοι βέβαια προτιμούν την άποψη πως το όνομα στην πραγματικότητα προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Love Larissa!!»

Ο κ. Πέτρου επιμένει πως η μπύρα δεν είναι απλά ένα καλοκαιρινό δροσιστικό ποτό, άλλα ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση όπως το κρασί, ο καφές, το κονιάκ, τα malt ουίσκι κλπ. Μπορεί επίσης να συνοδεύει άριστα σχεδόν κάθε γεύμα, ενώ είναι ένα ασφαλές ποτό, καθώς νοθεύεται δύσκολα.

Παρ όλα αυτά η μπύρα δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο σεβασμό που αντιμετωπίζονται τα παραπάνω ποτά, αν και όσοι στοιχειωδώς έχουν ασχοληθεί, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παραγωγή της, είναι εξίσου απαιτητική και το τελικό προϊόν πολύπλοκο σε γεύση αλλά και αρώματα.

Τα τελευταία χρόνια που οι Έλληνες άρχισαν να ταξιδεύουν περισσότερο, κυρίως οι νέοι, ήρθανε σε επαφή με νόστιμες μπύρες. Άρχισε έτσι και στην χώρα μας να υπάρχει η ανάγκη για παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων πιο εξειδικευμένων. Πρόκειται για την ίδια τάση που εκδηλώθηκε στο κρασί πριν από 25-30 χρόνια.

«Γι αυτό και οργανώνουμε ένα ζυθοποιείο, με άριστο εξοπλισμό, το οποίο αισιοδοξούμε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης στην περιοχή, όπου ταλαντούχοι μικροί και μεγάλοι ζυθοποιοί με ψαγμένες συνταγές και πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας θα παράγουν νόστιμες μπύρες για ένα κοινό που αναζητά μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία» καταλήγει ο κ. Πέτρου.

Η κυκλοφορία της πρώτης μπύρας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό της Λάρισας, ενώ το Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει η δεύτερη Lola τύπου Belgian Ale και τα Χριστούγεννα η Τρίτη, τύπου IPA.

Πληροφορίες – επικοινωνία: Πέτρου Γιώργος

Ζυθοποιία Πηνειού: Παλαιολόγου 19, 41223-Λάρισα

Ζυθοποιείο: 7 Χιλ. Οδού Λάρισας-Συκουρίου, τηλ. 2410-289076

www.pineiosbrewery.gr

www.lolabeer.gr

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram