Fast and Furious: Larissa Drift


Καπνός, μυρωδιά καμένου λάστιχου, ταχύτητα, σημάδια στην άσφαλτο. Η δημοφιλής σειρά ταινιών Fast and Furious σύστησε στο ευρύ κοινό το drift, που μέχρι τότε γνωρίζαμε ως «μπαντιλίκια», δίνοντας στάτους στο σπορ και κάνοντας πολλούς να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό.

Στη Λάρισα οι πίστες καρτ γεμίζουν τα σαββατοκύριακα με ορκισμένους οπαδούς – οδηγούς που επιδίδονται σε drifting αλλά και κοινό που διψά για θέαμα. Ανάμεσά τους και ο Αλμπέρτο Ζακάρ που ξεχώρισε 2ο αγώνα Drift, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κοζάνη.

Αγάπη για την ταχύτητα, οξυμένα αντανακλαστικά και έλλειψη φόβου. Αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτείται να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ασχοληθεί με το drifting. Και ένα καλό – πισωκίνητο φυσικά – αυτοκίνητο. Και τέλος, υψηλό budget. Το drifting είναι ένα ακριβό σπορ, όπως μας εξηγεί ο Αλμπέρτο Ζακάρ. Τουλάχιστον αν θέλεις να ξεχωρίσεις, να εξελιχθείς και να πάρεις μέρος σε αγώνες. Ξεκινώντας από ένα αυτοκίνητο, που θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ για να φτάσει σε αγωνιστικό επίπεδο πρέπει να γίνουν αρκετές βελτιώσεις, οι οποίες θα εκτινάξουν την αξία του οχήματος, φτάνοντας τη σε επίπεδα τριπλάσια της αρχικής. Οι βελτιώσεις που μπορεί να «υποστεί» ένα όχημα είναι αμέτρητες. Όση περισσότερη δύναμη μπορεί να έχει τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Μεγαλύτερη ιπποδύναμη, καλύτερες αναρτήσεις είναι μερικές μόνο από τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, που κάνουν το όχημα να έχει άριστες επιδόσεις. 

Βέβαια, τόσο οι προπονήσεις, όσο και η συμμετοχή σε αγώνες κοστίζει λόγω της βενζίνης αλλά και των ελαστικών που πρέπει να αντικαθιστούνται συνεχώς. «Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, που μεταφράζεται σε τρία 5λεπτα οδήγησης, θα χρειαστώ περίπου 30 ευρώ βενζίνη. Επιπλέον, σε κάθε προπόνηση χρησιμοποιούμε τέσσερα μεταχειρισμένα λάστιχα, τα οποία μετά είναι άχρηστα. Φυσικά, ψάχνουμε να βρούμε όσο το δυνατόν πιο φτηνά, δηλαδή να κοστίζουν ακόμη και 10 ευρώ το ζευγάρι. Στους αγώνες, όμως, δεν ισχύει το ίδιο καθώς και η ποιότητα των ελαστικών μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα», λέει ο drifter Αλμπέρτο Ζακάρ. Ο ίδιος ανήκει στην ομάδα Zerofucks και μαζί με άλλους οδηγούς ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα. Όπως σημειώνει, στην Ελλάδα το ρεύμα που υπάρχει, όσο παράδοξο και να φαίνεται είναι συνεχώς αυξανόμενο, αν και από τον αντίστοιχο επίσημο φορέα την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη.
Προκειμένου να προπονηθούν οι οδηγοί επισκέπτονται τις πίστες καρτ, που λειτουργούν στην περιοχή της Λάρισας, όπως αυτές στο Ελευθεραί και στο Κουλούρι, μιας και όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πέρα από την πίστα των Σερρών δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος άλλος χώρος επαγγελματικών προδιαγραφών. Όσο για την επικινδυνότητα, όπως θα πει ο κ. Ζακάρ, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο άθλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. «Το drifting είναι πολύ θεαματικό, αλλά όχι επικίνδυνο. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές, σπάνια ξεπερνούν τα 120 χλμ/ώρα. Άρα αν κάποιος τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας, πολύ δύσκολα θα πάθει κάτι».


Τι είναι το drift


Drift είναι η τεχνική οδήγησης κατά την οποία ο οδηγός γλιστράει το πίσω μέρος του αυτοκίνητου στις στροφές, διατηρώντας υψηλή ταχύτητα εξόδου. Η πίσω γωνία γλιστρήματος να είναι μεγαλύτερη από την μπροστά πριν την κορυφή της στροφής και οι μπροστινοί τροχοί να σημαδεύουν αντίθετα από την κατεύθυνση της στροφής. Όταν πρόκειται για οδηγούς υψηλού επιπέδου το αυτοκίνητο πλαγιολισθαίνει από άκρη σε άκρη με ταχύτητα 120 έως 160 χλμ. Οι αγώνες drifting πραγματοποιούνται σε ενδεδειγμένη, ασφάλτινη διαδρομή και ο οδηγός κρίνεται για την ταχύτητα, τις γωνίες που παίρνει, την εκτέλεση και το στιλ οδήγησης. Ο αντικειμενικός στόχος είναι να εξασκήσεις αρκετή δύναμη στους πίσω τροχούς ώστε να σπάσεις την πρόσφυση τους και να ξεκινήσει ένα γλίστρημα επιταχύνοντας ταυτόχρονα το αυτοκίνητο. Το drift πρέπει να διατηρηθεί μέσα στις στροφές και στην υπόλοιπη πίστα χρησιμοποιώντας σχεδόν τέρμα γκάζι, λίγο φρενάρισμα και ακριβείς κινήσεις ανάποδου τιμονιού, κάνοντας ένα drift από την πρώτη στροφή μέχρι την τελευταία ενώ παράλληλα σκοράρεις πόντους περνώντας κοντά από τα λεγόμενα «clipping points», δηλαδή κώνους τοποθετημένους σε συγκεκριμένα σημεία των στροφών υποδεικνύοντας τη σωστή γραμμή driftαρίσματος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram