Το misstasty.gr είναι πιο επιτυχημένη συνταγή της Μαρίας Πατσιά


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΒΕΛΥΝ ΦΩΣΚΟΛΟΥ

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, μια δραστήρια μηχανικός από τη Λάρισα, δημιούργησε ένα site μαγειρικής που κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας του, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική εκτός από χόμπι ή αναγκαιότητα, μπορεί να είναι επίσης μια επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Η Μαρία Πατσιά aka Miss Tasty, στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλά για τον υπέροχο κόσμο που δημιούργησε με αγάπη, φρέσκα υλικά και καινοτόμο επιχειρηματικό πνεύμα. 


Μαρία, μίλησέ μας για εσένα και το πώς προέκυψε η ιδέα να ασχοληθείς με τη μαγειρική. Ήταν κάτι που σου άρεσε ανέκαθεν;

Από μικρή βοηθούσα τη μαμά στο μαγείρεμα και συχνά γκρίνιαζε γιατί εργαζόταν ατελείωτες ώρες οπότε ο χρόνος της για μαγείρεμα ελάχιστος, και εγώ, μάλλον την καθυστερούσα πάρα τη βοηθούσα. Είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα και έμαθα πολλά από εκείνη. Ας πούμε, όμως, ότι κανονικά άρχισα να μαγειρεύω φοιτήτρια γιατί σπούδασα στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και δεν ήταν τόσο εύκολο να έρχεται φαγητό από τη Λάρισα. Φυσικά σε όλους μας αρέσει το φρέσκο φαγητό, οπότε άρχισα να μαγειρεύω. Σύντομα γνώρισα τον άντρα μου και από τότε είχα ακόμα ένα λόγο να μαγειρεύω, γιατί ως γνωστόν ο έρωτας πέρνα πρώτα από το στομάχι…

Ποια ήταν τα πρώτα βήματα και πως μετουσίωσες αυτή σου την αγάπη για τη μαγειρική σε επαγγελματική ενασχόληση;

Αγάπησα γρήγορα τη συλλογή συνταγών. Σχεδόν με μανία θα έλεγα. Από φοιτήτρια έχω βιβλία, περιοδικά και οτιδήποτε περνούσε από μπροστά μου. Συνταγές παλιές από τη μαμά, τη θεία Λούλα, την αδερφή του μπαμπά, τη γιαγιά Μαριάνθη από τον Πλατύκαμπο, τις αδερφές της μαμάς μου, την Πηνελόπη, την πεθερά μου. Συνταγές, παντού συνταγές. Έχουμε ένα σπίτι γεμάτο συνταγές και εγώ, από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου, μαγειρεύω και κάνω τη φωτογράφιση και το food styling. Όλη αυτή η διαδικασία ήταν μια διέξοδος για μένα, αφού υπήρξα (και ακόμα είμαι) μια μαμά που έμεινε στο σπίτι να μεγαλώσει εκείνη το παιδί. Αρχικά έδινα τις συνταγές μου σε site μαγειρικής, αλλά εδώ και ένα χρόνο «γεννήθηκε» η Miss Τasty! Το δικό μου site μαγειρικής! Ένας ολόκληρος καινούριος κόσμος για μένα, που πλέον αποτελεί την κύρια επαγγελματική μου δραστηριότητα, αφού το «κοστούμι» του πολιτικού μηχανικού δεν μπόρεσα ποτέ να το προσαρμόσω επάνω μου…

Εκτός από τον χώρο της κουζίνας σε αυτή σου την πορεία έπρεπε να κατακτήσεις και τον χώρο της τεχνολογίας. Τι απαιτεί η ενασχόληση με ένα site μαγειρικής και συνταγών; Και πως το κατέκτησες;

Ναι, βέβαια ένα site μαγειρικής είναι πολλές ειδικότητες μαζί και δεν είναι τόσο απλό όπως στην αρχή το νόμιζα και εγώ. Όχι μόνο με την έννοια του δύσκολου, αλλά και με την έννοια του απίστευτα χρονοβόρου.
Θα θυσιάσεις πάρα πολύ από τον προσωπικό σου χρόνο γιατί, όπως είναι όλα τα επαγγέλματα από το σπίτι, δεν υπάρχει όριο χρονικό, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεις στο τέλος της ημέρας ότι ασχολήθηκες μόνο με αυτό, στην κυριολεξία.
Το site μαγειρικής «απαιτεί» από εμένα τη δημιουργία πρωτότυπων συνταγών για την προβολή προϊόντων από παραγωγούς, φυσικά το μαγείρεμα της συνταγής και οπωσδήποτε το food styling και τη φωτογράφιση του πιάτου. Ακολουθεί η ανάρτηση στο site της Miss Τasty και η επικοινωνία σε όλα τα social της Miss Τasty, στη σελίδα της Miss tasty στο facebook και στο Instagram.
Τα social είναι ένας χώρος που από την αρχή δεν μου άρεσε καθόλου. Γρήγορα όμως διαπίστωσα ότι σου δίνουν απίστευτες δυνατότητες, φτάνει να τα αξιοποιήσεις σωστά, με εντιμότητα και σοβαρότητα. Γρήγορα φάνηκε ότι και τα social με αγάπησαν όχι μόνο εμένα, αλλά κυρίως τη Miss Τasty!

Ένας χρόνος Miss tasty, λοιπόν! Πως ήταν αυτός ο χρόνος για σένα;

Δύσκολα μπορώ να πιστέψω πως πέρασε μόνο ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η Miss Τasty! Απίστευτα πυκνός χρόνος! Ένας χρόνος με πολλή δουλειά, πολύ μαγείρεμα, πολλές φωτογραφίες, συνεντεύξεις, επικοινωνία με ανθρώπους που ποτέ δεν πίστευα ότι μπορούσα να γνωρίσω… Όμορφα συναισθήματα, σίγουρα, με αγωνία κάθε φορά. Η σελίδα της Miss Τasty στο Facebook έγινε γρήγορα αγαπητή και αυτό με τροφοδότησε ακόμα περισσότερο, αλλά και με άγχωσε ταυτόχρονα γιατί όλος ο κόσμος περιμένει να δει αυτό που θέλεις να του πεις…

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το www.misstasty.gr από δεκάδες άλλα site ή blog μαγειρικής. Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Είμαι τυχερή να βρίσκομαι σε έναν χώρο όπου υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που κάνουν πολλά χρόνια, πριν από εμένα, αυτή τη δουλειά. Δεν έχω γνωριστεί μαζί τους, αλλά εκτιμώ και σέβομαι πολύ τη δουλειά του κάθε site μαγειρικής.
Με τις περισσότερες food bloggers γνωριζόμαστε διαδικτυακά και δεν κρύβω ότι αρκετές τις συμπαθώ, λες και είναι από χρόνια φίλες μου. Ξέρεις είναι μερικά πράγματα που δεν τα εξηγείς πάντα…
Η δουλειά που κάνουν είναι ιδιαίτερα αξιόλογη με πολύ υψηλά στάνταρ αισθητικής και αυτό με βοηθάει πολύ και εμένα, που ήρθα πολύ αργά στον χώρο αυτό…
Στο www.misstasty.gr θα βρούνε όλοι απλές συνταγές που δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής για να τις εκτελέσεις. Το βασικό, που πάντα λέω εγώ, είναι η αρίστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Αυτή θα μας εξασφαλίσει το 50% στο τελικό αποτέλεσμα. Αν κάποιος μπει στον κόπο να μαγειρέψει στο σπίτι και δεν επιλέξει τα καλύτερα, σε ποιότητα υλικά, νομίζω είναι προτιμότερο να πάρει κάτι από έξω για να γλιτώσει και τον κόπο.
Στο site της Miss Τasty, υπάρχουν συνταγές από Έλληνες παραγωγούς που με τόσο κόπο παράγουν τοπικά προϊόντα, οπότε θεωρώ βασικό να τους στηρίζουμε. Υπάρχει επίσης στήλη για παρουσιάσεις βιβλίων μαγειρικής αλλά και παιδικών βιβλίων που έχουν σχέση με τη διατροφή. Μάλιστα πέρυσι παρουσίασα και εγώ ένα παιδικό βιβλίο μαγειρικής. Είναι τόσο σημαντικό, να μάθουμε εμείς οι γονείς, πως να τρέφονται τα παιδιά μας σωστά. Εκτός από τη μόρφωσή τους, η διατροφή τους, νομίζω, πως είναι το ίδιο σημαντική. Στη στήλη για το παιδί μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για δράσεις που υλοποιώ εγώ με παιδιά αλλά και επιστημονικά άρθρα σχετικά με το παιδί και τη διατροφή του. Τέλος στη στήλη «Περιοδικό» του site γίνεται η παρουσίαση επιχειρήσεων εστίασης και γενικά προβολή γεγονότων και φεστιβάλ γαστρονομίας. Τώρα, επειδή με ρωτήσατε σε τι διαφέρει το site της Miss Τasty από δεκάδες αλλά site μαγειρικής, θα σας πω ότι έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα…Είμαι εγώ!

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συνταγές;

Αγαπώ πολύ τις πίτες και τα κέικ. Από ότι έχω καταλάβει τα ίδια σχεδόν αγαπούν και όσοι ακολουθούν τη Miss Τasty στο Facebook και στο Instagram. Γιατί αυτοί που ακολουθούν τη Miss tasty είναι κυρίως μητέρες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και σκέψεις με εμένα. Δηλαδή ένα φαγητό που θα «κρύψουν» μέσα σε αυτό ένα σωρό θρεπτικά συστατικά για τα παιδιά.
Αυτό, μόνο σε ένα κέικ ή μια πίτα μπορείς να το κάνεις και να έχεις πάντα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Λατρεύω όμως και τις σούπες βελουτέ, τις αγαπάμε όλοι στο σπίτι.

Ποιο είναι το μυστικό μιας καλής συνταγής; Καλή μαγειρική σημαίνει καλά υλικά;

Ναι, φυσικά καλή μαγειρική πρώτα σημαίνει άριστα υλικά. Υλικά από τοπικούς παραγωγούς σύμφωνα πάντα με την εποχή τους. Η εποχικότητα αλλά και η στήριξη των τοπικών παραγωγών είναι κάτι που θα πρέπει να αφορά όλους όσοι ασχολούνται με την κουζίνα, ερασιτεχνική, αλλά και επαγγελματική. Η καλή και πετυχημένη συνταγή σίγουρα θα βοηθήσει, ειδικά αν αναφερόμαστε στη ζαχαροπλαστική η οποία απαιτεί ακρίβεια και πειθαρχία στις ποσότητες και τα υλικά. Το καλά όμως κριμένο μυστικό μιας πετυχημένης συνταγής είναι άλλο. Είναι η αγάπη που βάζουμε για να ετοιμάσουμε το φαγητό μας ή το γλυκό της Κυριακής. Δεν είναι μόνο τα υλικά ή η σωστά εκτελεσμένη συνταγή. Είναι να σου αρέσει και να αγαπάς αυτό που κάνεις και να θες, μέσα από την καρδιά σου, να ικανοποιήσεις αυτούς που θα απολαύσουν το τραπέζι που ετοίμασες. Αυτό νομίζω πως είναι το σημαντικότερο… Η καλοσύνη, η καλή προαίρεση, αυτά θα περάσουν στη γεύση του φαγητού και θα μας μείνει αξέχαστο!

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Miss Tasty;

Η σελίδα της Miss Τasty στο Facebook έχει φτάσει αυτή τη στιγμή τις 115.000 κόσμο. Κιόλας, μόνο μέσα σε ένα χρόνο. Η επισκεψιμότητα του site φτάνει από 1000 άτομα ημερησίως μέχρι 3000, τις ημέρες της καραντίνας. Όλα αυτά βέβαια είναι «νούμερα», τα οποία όμως κάτι θέλουν να σου πουν. Προσπαθώ να «αποκωδικοποιήσω» τι θέλει ο κόσμος, που αγάπησε τόσο γρήγορα τη Miss tasty, από τη Λάρισα. Τι είναι αυτό που βρήκε διαφορετικό σε αυτή; Προσπαθώ στην κάθε συζήτηση που κάνω, όπου και αν βρίσκομαι, να δω τι λείπει. Αυτή τη στιγμή όλοι ξέρουμε ότι περνάμε μια υγειονομική κρίση με άγνωστες συνέπειες στο οικονομικό περιβάλλον και χωρίς να ξέρουμε πότε η ζωή μας επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς. Παρόλα αυτά, ελπίζω οι μικροί παραγωγοί, τοπικοί αλλά και μη, να βρουν στο πρόσωπο της Miss Τasty τον άνθρωπο που θα προβάλει και θα παρουσιάσει τα προϊόντα τους στο κοινό, αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης και γενικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα συνεργάτη που θα προβάλει την επιχείρησή τους, με αξιοπιστία και σοβαρότητα, στο ευρύ κοινό. Παρόλα αυτά η Miss tasty ονειρεύεται πολλά ακόμη, νόστιμα, γεμάτα μπαχαρικά και μυρωδικά, σχεδόν σοκολατένια. Και πάντα τα όνειρά της είναι ροζ και όμορφα…

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram