Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου: Απαιτείται μια νέα επιχειρηματική και εργασιακή κουλτούρα


Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου: Απαιτείται μια νέα επιχειρηματική και εργασιακή κουλτούρα Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Ξεκινώντας με ένα κατάστημα οπτικών στη Λάρισα σε ηλικία 25 ετών, ο Τυρναβίτης στην καταγωγή Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου κατάφερε μέσα σε 18 χρόνια να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων οπτικών ειδών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Σήμερα, η εταιρεία mati mati, διαθέτει περισσότερα από 80 σημεία πώλησης πανελλαδικά, καταστήματα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Αλβανία, ενώ δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο κομμάτι του σχεδιασμού και της παραγωγής οπτικών ειδών ιδιωτικής ετικέτας, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε επίπεδο χονδρικής στην Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και την Αυστραλία.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο οπτικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας mati mati κ. Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, μιλά για το ξεκίνημα της επιχείρησης αλλά και για την ανάγκη επανεξέτασης του πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας οι εργασιακές σχέσεις.

Κύριε Παπαπαναγιώτου, σε τι οφείλεται η επιτυχία της mati mati και τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη δημιουργία της;

Η εταιρεία mati mati ξεκίνησε το 2000 ως ατομική επιχείρηση με ένα κατάστημα στη Λάρισα, ενώ λίγο αργότερα προχωρήσαμε στη λειτουργία δύο ακόμη καταστημάτων, στον Βόλο και στη Λαμία, θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Ττο 2007 η mati mati γίνεται Α.Ε. και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός μας προσανατολίζεται πλέον στην ανάπτυξη της πρώτης αλυσίδας οπτικών στην Ελλάδα, καλύπτοντας την αγοραστική ζήτηση σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, στην Αθήνα αλλά και σε νησιά.

Οι ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και τα κοινά πρότυπα εξυπηρέτησης πάνω στα οποία αναπτυχθήκαμε συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός αναγνωρίσιμου brand, με 80 σημεία πώλησης πανελλαδικά.

Σήμερα η mati mati, εκτός από τη λιανική δραστηριοποιείται και στο κομμάτι του σχεδιασμού και της παραγωγής οπτικών ειδών ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία διατίθενται σε αντιπροσωπείες του εξωτερικού.

Το δίκτυο των καταστημάτων της εταιρείας αναπτύχτηκε μέσω franchise;

Όχι, πρόκειται για ιδιόκτητη αλυσίδα καθώς εξαρχής επιλέξαμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο των καταστημάτων μας και να μην βασίσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο στην ανάπτυξη μέσω fracnchise. Κάνοντας σήμερα μια αποτίμηση, θεωρώ ότι κρίναμε ορθά.

Πόσο σας επηρέασε η οικονομική ύφεση;

Οι αλλαγές που συντελούνται σε περιόδους ύφεσης έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα οικονομικά μεγέθη των επιχειρήσεων καθώς η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών επηρεάζει άμεσα την καταναλωτική συμπεριφορά. Όμως επειδή η επιχειρηματικότητα και το marketing, ως ζωντανοί οργανισμοί, βρίσκουν πάντα τρόπο να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν ακόμη και σε δυσμενές περιβάλλον, προσωπικά για εμένα πιο σημαντικός από τους δείκτες είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος της κρίσης, η ανεργία και η αποστράγγιση της χώρας από νέους επιστήμονες.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το επιχειρείν στην Ελλάδα;

Αν αναλογιστεί κανείς πως η σύσταση μιας επιχείρησης στην Κύπρο μπορεί να γίνει και μέσω email τη στιγμή που στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες ακόμη παλεύουν με τη γραφειοκρατία, η απάντηση είναι προφανής και γνωστή. Από την εμπειρία μας να σας πω ότι για να ανοίξεις ένα κατάστημα στη Λάρισα και το ίδιο κατάστημα, για παράδειγμα, στην Καλαμάτα, απαιτούνται εντελώς διαφορετικές ενέργειες. Άλλα έγγραφα πρέπει να προσκομίσεις στις υπηρεσίες της μιας πόλης και άλλα στην άλλη. Επιπρόσθετα, σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχουν προχωρήσει, όπως το φορολογικό, ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο και γενικότερα η συνδρομή της πολιτείας στη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη ποιοτικής επιχειρηματικότητας και όχι επιχειρηματικότητας ανάγκης, παραμένουν ζητούμενα.

Κίνητρα ωστόσο χρειάζονται όχι μόνο για τους επιχειρηματίες αλλά και για τους εργαζομένους καθώς τα τελευταία χρόνια, η ανεργία, η μείωση των μισθών αλλά και οι επιδοματικές πολιτικές έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων εκτός εργασίας. Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε έναν άνθρωπο είναι να τον καθηλώσεις στα πιο παραγωγικά του χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτό που ονομάζεται εργασιακή ικανοποίηση είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τη σύγχρονη επιχειρηματική σκέψη.

Προς αυτή την κατεύθυνση και στην Ελλάδα, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει προτείνει την αύξηση των μισθών μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, σε μια προσπάθεια να δοθούν κίνητρα και προοπτικές στους εργαζομένους.

Η εργασία χρειάζεται επίσης επιβράβευση και αυτή είναι μια πολιτική την οποία εφαρμόζουμε στην εταιρεία μας, τόσο σε επίπεδο παροχών όσων και ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Έχοντας καλύψει σχεδόν εξολοκλήρου το κομμάτι των οπτικών στην Ελλάδα, θεωρώ ότι έχει έρθει η στιγμή για κάτι καινούργιο και ήδη κινούμαστε προς μια άλλη κατεύθυνση.

Τι είναι για εσάς η επιχειρηματικότητα;

Ο τρόπος να είσαι ελεύθερος.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram