Falf: Η μινιμαλιστική κομψότητα της Ειρήνης Ρουπακιά  


Falf: Η μινιμαλιστική κομψότητα της Ειρήνης Ρουπακιά   Φωτογραφίες: Μιχάλης Κορώνης

Όταν η Ειρήνη Ρουπακιά άφηνε τη Λάρισα για να φοιτήσει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν φανταζόταν ότι λίγα χρόνια μετά θα ασχολούνταν όχι με τις καταγραφές της Ιστορίας αλλά με τις ραφές των ρούχων …ως σχεδιάστρια.

Καθώς η επαγγελματική αποκατάσταση σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές της δεν φάνταζε εύκολη, αναζήτησε νέες προοπτικές, αρχικά με τη διακόσμηση. Όμως η έμφυτη δημιουργικότητά της έψαχνε να εκφραστεί και με άλλους τρόπους.

Έτσι αγόρασε μια οικιακή ραπτομηχανή, χαμηλού μάλιστα κόστους όπως σημειώνει, πήρε μια παλιά κουρτίνα και έφτιαξε την πρώτη της μπλούζα. Πέρα, λοιπόν, από την αγάπη για τα ρούχα - που έχουν οι περισσότερες γυναίκες - ανακάλυψε μια νέα κλήση, που αποφάσισε να «καλλιεργήσει» παρακολουθώντας μαθήματα πατρόν.

Λίγους μήνες μετά η πρώτη της συλλογή της Falf - όπως είναι η επωνυμία των ρούχων της - ήταν έτοιμη. Η ίδια σημειώνει ότι η καλύτερη περιγραφή των ρούχων της είναι το minimal chic, που είναι άλλωστε και ο συμπληρωματικός τίτλος της φίρμας.

Η έμπνευσή της προέρχεται από διάφορες τέχνες, από τη μουσική, τον χορό αλλά και τη ζωγραφική. «Παίρνοντας στοιχεία από ένα κομμάτι που άκουσα στο youtube, από τις τεχνικές της διάσημης χορογράφου Μάρθα Γκράχαμ αλλά και μια διατριβή  πάνω  στον  αφηρημένο εξπρεσιονισμό έπλασα στο μυαλό μου - και κατόπιν αποτύπωσα στο χαρτί - ένα στιλ ρούχων που διαθέτουν θεατρικότητα, κίνηση και αποπνέουν θηλυκότητα, όχι όμως με προφανή τρόπο».

Οι δημιουργίες της Ειρήνης Ρουπακιά απευθύνονται σε γυναίκες όλων των ηλικιών και όπως λέει η ίδια αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη γυναίκα που έχει έμφυτη θηλυκότητα και δεν χρειάζεται να κάνει αποκαλυπτικές επιλογές προκειμένου να την αναδείξει. Στη γυναίκα που θέλει να φοράει ιδιαίτερα και εντυπωσιακά ρούχα, που να είναι ταυτόχρονα άνετα και διαχρονικά.

«Μπορεί να χρησιμοποιήσω στις κολεξιόν μου χρώματα ή υφάσματα που είναι της μόδας, όπως λέμε, αλλά όχι σε μεγάλη έκταση. Ο λόγος είναι ότι θέλω οι δημιουργίες μου να είναι διαχρονικές, να μπορούν να φορεθούν για πολλά χρόνια, ασχέτως με τις στιλιστικές επιρροές της κάθε σεζόν».

Βέβαια, μπορεί η ευχέρειά της στον σχεδιασμό να ήταν το κίνητρο για τη δημιουργία της φίρμας Falf, όμως η επιχειρηματική διάσταση της προσπάθειάς της δεν ήταν καθόλου εύκολη στην υλοποίησή της. «Ο σχεδιασμός και η δημιουργία του πατρόν ήταν το ενδιαφέρον  και  δημιουργικό  κομμάτι» σημειώνει. «Όμως αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Για να φτιαχτεί μια κολεξιόν χρειάζονται πολλά άλλα βήματα, όπως η επιλογή των υφασμάτων, της βιοτεχνίας που θα ράψει τα ρούχα, όπως και μακρές γραφειοκρατικές διαδικασίες για να στηθεί η εταιρεία. Προσωπικά, προτιμώ να αγοράζω τα υφάσματά μου από τοπικούς προμηθευτές, όπως επί- σης και το ράψιμο να γίνεται σε τοπικές βιοτεχνίες. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται τόλμη και αρκετή υπομονή. Όμως για να πετύχεις σε αυτό που αγαπάς, πρέπει να παλέψεις, κόντρα σε αρκετές δυσκολίες».

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram