Μαγδαληνή – Μαρία Καφαλή: Γεννημένη… ποιήτρια


Κάποιοι την ημέρα της γέννησής τους επηρεάζονται από τ' άστρα, ωστόσο η 25χρονη Μαρία-Μαγδαληνή Καφαλή, γεννημένη στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, δεν θα μπορούσε παρά να αφιερωθεί στη συγγραφή, στις ρίμες και στην ομοιοκαταληξία.


Αν και η ίδια δεν αρέσκεται στο να αυτοαποκαλείται ποιήτρια, έργα της μπορείτε να διαβάσετε στην ποιητική συλλογή «7 θανάσιμα αμαρτήματα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Φιλόλογος στο επάγγελμα, δηλώνει ελαφρώς επηρεασμένη από αναγνώσεις του Παλαμά, συναισθηματικά δεμένη με την ποίηση του Καζαντζάκη (γιατί εμφανισιακά της θυμίζει τον παππού της), μεγάλη θαυμάστρια της Κικής Δημουλά και θερμή υποστηρίκτρια της αδέσποτης τέχνης του Καρυωτάκη.

Όπως θα μας πει, οι λέξεις και η αποτύπωση τους στο χαρτί υπήρξαν ανέκαθεν ένας ιδιαίτερος τρόπος έκφρασης για εκείνη. Ένας τρόπος να αποφορτίζει συναισθήματα και καταστάσεις, καθώς και ένα μέσο καταγραφής της κοινότοπη – όπως τη χαρακτηρίζει – κοινωνικής πραγματικότητας που μας περιβάλλει. «Σύμφωνα με τον Άγγλο ψυχολόγο Μάρτιν Χέρμπερτ, σημειώνει, ο τρόπος που εκφραζόμαστε αποτελεί το επίκεντρο της ύπαρξής μας. Είμαι λοιπόν, αυτό που γράφω, μέσω ενός ρεαλιστικού τρόπου γραφής τον οποίο επιδιώκω να ακολουθώ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόπειρά μου, να δημιουργήσω με ανεπιτήδευτο ύφος και λυρισμό, έτσι ώστε όταν κάποιος διαβάζει τα κείμενά μου να το κάνει, ακολουθώντας μια ανεπαίσθητη, υπαινικτική, μελωδία».  

Σχετικά Άρθρα

 • Οι barista «σφάζονται» για τις ποδιές της Μαρίας

   Η Μαρία Ιόλη Ντορμπά από μικρή ήθελε να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας. Και μπορεί το όνειρό της να μην έχει πραγματοποιηθεί πλήρως, έχει κάνει όμως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας τις δικές της χειροποίητες ποδιές εργασίας, για μπαρ.

 • Λαρισαίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της ΕΡΤ

  Το συγκρότημα Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί επιλέχθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες μπάντες του διαγωνισμού «YourBand» της ΕΡΤ στον οποίο υπήρχαν περισσότερες από διακόσιες συμμετοχές.

 • Λαρισαϊκή καινοτομία στο ΜΙΤ
   

  Το laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εκτελέσουν μια σειρά από κινήσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν με κανένα άλλο αντίστοιχο αμαξίδιο, όπως το να κινηθούν άνετα σε όρθια θέση και να υπερβούν ακόμη και μικρά εμπόδια, όπως να ανέβουν ένα πεζοδρόμιο.

 •  «Η Παρέα» της Ευαγγελής Τσιρώνη - Μαλίζου

  Για την καθηγήτρια οφθαλμολογίας Ευαγγελή Τσιρώνη – Μαλίζου το γράψιμο υπήρξε πάντοτε, όχι μια απασχόληση, αλλά προσωπική ανάγκη, μια συνήθεια λυτρωτική, ίσως ακόμη και μια διέξοδος από το έντονο άγχος που συνοδεύει το επάγγελμά της.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

 • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
 • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
 • Τηλ.: 2410 564029
 • email: dtp@eleftheria.gr
 • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram