Τζένη Μπαλατσινού: Στην τηλεόραση είμαι ο εαυτός μου


Η γνωστή παρουσιάστρια μιλά στις Θεσσαλικές Επιλογές, για τη ζωή της μέσα και έξω από την τηλεόραση, τη δουλειά της που αγαπά παρά τις υψηλές απαιτήσεις, τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και την διαρκή ανάγκη της να μαθαίνει νέα πράγματα, να εξελίσσεται και να δημιουργεί.

Η Τζένη Μπαλατσινού είναι μια γυναίκα που έχει καταφέρει να ισορροπήσει άψογα ανάμεσα στους ρόλους της μητρότητας και της παρουσιάστριας, στη δημόσια εικόνα και την προσωπική της ζωή, την σημασία της εξωτερικής εμφάνισης και της πνευματική εξέλιξης. Παραμένει λαμπερή, παρά το ότι πέρασαν 26 χρόνια από τότε που κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς, και δηλώνει ότι βρίσκεται στην πιο δημιουργική φάση της ζωής της. 

Η τηλεοπτική χρονιά οδεύει προς το τέλος της. Τι γεύση σας αφήνει; Τι θα κρατήσετε και τι θα «πετάξετε» από αυτή; Το JennyJenny θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν;

Μου αφήνει μια πολύ όμορφη γεύση. Το JennyJenny είναι μια ιδιαίτερη εκπομπή, μια ομαδική δουλειά με πολλή αγάπη και σχολαστική φροντίδα από όλους μας. Δεν έχω τίποτα να πετάξω και στο λέω με ειλικρίνεια. Κρατάω τα γέλια, τις δημιουργικές ιδέες που γεννιούνται από τις δεμένες ομάδες και τις στιγμές που ανατρέπονται όλα για να έρθει κάτι ακόμα καλύτερο. Αν θα συνεχιστεί ή όχι, δεν μπορώ να στο πω τώρα, μα το εύχομαι γιατί αυτή η δουλειά έχει πια ξεχωριστή θέση μέσα μου.

Από όλες τις επαγγελματικές ιδιότητες που είχατε στην πορεία σας -μοντέλο, παρουσιάστρια, επιχειρηματίας- ποια είναι εκείνη που σας ταιριάζει περισσότερο, ποια σας έχει διδάξει τα περισσότερα και αν έπρεπε να διαλέξετε κάποια, ποια θα ήταν αυτή;

Όλα τα προσέγγισα και συνεχίζω να τα προσεγγίζω με τις ίδιες ιδιότητες. Προγραμματισμό, αγάπη, γνήσιο ενδιαφέρον, πειθαρχία και αφοσίωση. Και όλα είναι σταθμοί στην πορεία μου σαν άνθρωπος. Ολοκληρώνομαι με κάθε βήμα, με κάθε ρόλο και προσδιορίζω τον εαυτό μου πληρέστερα. Και όταν δεν ξέρω κάτι, το πλησιάζω, το αγκαλιάζω, το μαθαίνω, δεν είμαι ο τύπος που τα ξέρει όλα a priori.

Πως αντιμετωπίζετε τη δημοσιότητα; Μετά από τόσα χρόνια στο προσκήνιο έχετε συμβιβαστεί με την προβολή της προσωπικής σας ζωής;

Η δημοσιότητα και η προβολή είναι κομμάτι της δουλειάς μου, το γνωρίζω και το απολαμβάνω. Δεν νιώθω πως είμαι ένα ακριβοθώρητο κομμάτι ενός τεράστιου star system, στην Ελλάδα ζούμε. Αυτό που με ενοχλεί είναι η αγένεια και η έλλειψη σεβασμού, μια διάθεση να ισοπεδωθούν όλοι και όλα.

Αν δεν κάνατε αυτή τη δουλειά που κάνετε σήμερα, τι θα θέλατε να κάνετε;

Με γεμίζει πολύ αυτό που κάνω τώρα. Είμαι σε μια πραγματικά καλή φάση και κάνω πράγματα που μου δίνουν την ευκαιρία καθημερινά να τα εξελίξω και να εξελιχθώ κι εγώ μέσα από αυτά. Νιώθω γεμάτη και ευγνώμων για όλα όσα ζω, συναντώ και δημιουργώ επαγγελματικά. Τώρα σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα ήθελα να είμαι ταξιδιωτική φωτογράφος… ίσως, ποιος ξέρει;

Τι έχετε αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία σας στην τηλεόραση;

Η τηλεόραση σαν μέσο είναι σκληρό, απαιτεί πολλή ενέργεια, συγκέντρωση και προσοχή. Μα είναι ισχυρό μέσο. Μέσα από την τηλεόραση έμαθα να ξεπερνάω τους φόβους και με βάζει σε μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης και επαγρύπνησης.


 

Ασχοληθήκατε με το ίντερνετ φτιάχνοντας το jenny.gr που είναι σήμερα ένα από τα πιο πετυχημένα γυναικεία sites. Πως ξεκίνησε αυτό το νέο εγχείρημα και τι έχετε διδαχθεί μέσα από την ενασχόλησή σας με το ίντερνετ;

Το jenny.gr ξεκίνησε σαν ένα προσωπικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Τότε είχα την εταιρία καλλυντικών και πολλές γυναίκες επικοινωνούσαν μαζί μου, έχοντας απορίες στιλ και ομορφιάς και πολλές άλλες. Έτσι ξεκίνησε, άρχισα να μοιράζομαι σκέψεις, μυστικά, ανακαλύψεις με τη δική μου ματιά και αισθητική. Η ανταπόκριση του κόσμου όμως ήταν άμεσα σαρωτική. Κάπως έτσι πήραν τα πράγματα το δρόμο τους και μεγαλώσαμε, μάθαμε, αλλάξαμε, αναπτυχθήκαμε… Το internet είναι γρήγορο, απαιτεί αντανακλαστικά και ένστικτο, αυτό έχω αποκομίσει μέχρι τώρα και αυτό είναι που με γοητεύει ταυτόχρονα.

 

Ποιο είναι το τηλεοπτικό concept - από αυτά που έχετε κάνει έως σήμερα - που πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σας; Και ποιο είναι εκείνο που θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον;

Αυτό που κάνω τώρα νομίζω πως μου ταιριάζει ίσως λίγο περισσότερο από άλλα. Συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζομαι και λειτουργώ εύρυθμα μέσα σε αυτά. Είναι ομαδική δουλειά κι αυτό σημαίνει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, ενέχει επικοινωνία και μοίρασμα. Κι εγώ λειτουργώ μέσα σε καλοκουρδισμένες ομάδες, που πάνω από όλα έχουν όρεξη, κέφι και αγάπη για αυτό που κάνουν.

 

Περάσατε αρκετά χρόνια εκτός τηλεόρασης. Σας λείπει ποτέ η εποχή που περάσατε μακριά από την έντονη δημοσιότητα και την προβολή;

Κάθε περίοδος έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και προσδιορίζει κι άλλες ανάγκες, μην το ξεχνάμε αυτό. Σε άλλες περιόδους της ζωής μου είχα την ανάγκη να είμαι πιο συγκεντρωμένη σε άλλα πράγματα που έκανα, που απαιτούσαν ολοκληρωτικό δόσιμο και αφοσίωση. Όταν αυτά τα «παιδιά» μεγάλωσαν αρκετά και πήραν το δρόμο τους, τότε κι εγώ «άνοιξα» και προχώρησα σε βήματα που ζητούσαν προβολή.

 

Η Τζένη Μπαλατσινού της τηλεόρασης τι σχέση έχει με την Τζένη Μπαλατσινού στην καθημερινότητα της; Τι σας στρεσάρει και τι σας ηρεμεί στην καθημερινότητά σας;

Μια είμαι, σου φαίνομαι διχασμένη προσωπικότητα (γέλια); Δεν το παίζω κάτι τηλεοπτικά, είμαι ο εαυτός μου, απλώς στην καθημερινότητα μου δεν βάφομαι σχεδόν καθόλου. Και επιστρέφω στο JennyJenny που είναι μια εκπομπή που μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου και να μην υπακούω στους κανόνες ενός στημένου τηλεοπτικού format.

Αποφεύγω να στρεσάρομαι, όλα μπαίνουν στις ράγες τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα πράγματα συμβαίνουν όταν έχεις προλειάνει και οργανώσει το έδαφος. Tα παιδιά μου πάντα με αποφορτίζουν, είναι αγωγοί θετικής ενέργειας για εμένα.

 

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας συνήθειες;

Το περπάτημα, η γυμναστική, να ακούω μουσική συνεχώς, οι συζητήσεις με τους φίλους μου. Μου αρέσει επίσης να περνάω χρόνο μόνη μου, να συγκεντρώνομαι και να βρίσκω το κέντρο μου, να αφήνω τα πράγματα έξω από τον κόσμο που χτίζω και ζω μέσα σε αυτόν για λίγο.

 

Νιώθετε κάποιες φορές ότι οι πολλές υποχρεώσεις σας στερούν χρόνο από τις προσωπικές σας στιγμές, από την οικογένειά σας; Τι είναι αυτό που σας κρατά σε εγρήγορση;

Οι καθημερινές επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι πράγματι πολλές, αν έλεγα το αντίθετο θα ήταν ψέμα. Είμαι πολύ οργανωτική σαν άνθρωπος και τα ρυθμίζω όλα. Όμως δεν αφήνω τίποτα να με κρατήσει μακριά από τα παιδιά μου, από τις σημαντικές τους στιγμές, δεν γίνεται… τίποτα δεν με μαγνητίζει και δεν με γοητεύει περισσότερο από την κάθε ημέρα τους, την κάθε πρωτιά τους, το κάθε τους βήμα.

 

Η δημόσια αναγνώριση για εσάς ταυτίζεται με την επιτυχία; Εσείς νιώθετε πετυχημένη;

Νιώθω καλά, νιώθω ισορροπημένη και ευγνώμων. Η επιτυχία για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Γενικά είμαι σε μία πολύ δημιουργική φάση.

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram