Συνέντευξη: Λάκης Γαβαλάς


Μιλά στις Θ.Ε. για τα φιλιά και τις φυλακές της ζωής του.


Κατά δήλωσή του, ήταν και είναι πατριώτης. Δεν έκρυψε τίποτα, δεν έχει χρήματα στην τράπεζα, δεν έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, προχώρησε σε επενδύσεις ακόμη και το 2010 εν μέσω κρίσης.Ο γνωστός αρά τη δυσάρεστη τροπή που πήραν τα πράγματα στη ζωή του δηλώνει μετεξεταστέος και ζητά να επαναβαθμολογηθεί, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα. 

 

Μετά την έκτιση της ποινή σας και την επιστροφή σας στην καθημερινότητα και στην εργασίας σας, πως σας αντιμετώπισαν φίλοι και συνεργάτες. Διαπιστώσατε κάποια επιφυλακτικότητα στο πρόσωπο σας;

Η λέξη φυλακή παρατονισμένη ακούγεται «φιλάκι» κι έμενα η ζωή μου έδωσε φιλιά. Θανατηφόρα, αναζωογονητικά, ελπιδοφόρα αλλά και δυσάρεστα. Οπότε λοιπόν, οι λέξεις φυλακή, φιλί και φιλάκι είναι τρείς λέξεις με τις οποίες ταυτιζόμουν πάντα στη ζωή μου. Εμπαινα στις φυλακές του εαυτού μου, πολύ πριν μπω στην κανονική φυλακή. Τόσο οι άνθρωποι της μόδας, όσο και το ευρύ κοινό με έβλεπαν πάντα ως έναν άνθρωπο με ιδιαιτερότητες.  Ημουν στη Γαλλία, με περνούσαν για  Ιταλό, ήμουν στην Ιταλία με νόμιζαν Γάλλο, ήμουν στην Αμερική με αντιμετώπιζαν ως Ευρωπαίο. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν με είδαν σαν Ελληνα. Είναι μέρος του παιχνιδιού, όμως. Με έβλεπαν, με βλέπουν και θα με βλέπουν με διαφορετικό μάτι. Προσωπικά αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι μάγκας, όσο κι αν δεν στριφογυρίζω το μουστάκι μου, κι ας μην παίζω το κομπολόι μου μπροστά στον κόσμο.  

Πως ήταν οι σχέσεις σας, με άλλους έγκλειστους στους 15 μήνες που μείνατε στη φυλακή;  

Τους τρείς πρώτους μήνες υπέφερα πάρα πολύ. Είχα την αδερφή μου στο απέναντι κτίριο στις γυναικείες φυλακές, οι καταστάσεις μας πίεζαν, η δημοσιότητα επίσης. Έπεσαν πάνω μου ένα σωρό δικηγόροι-κοράκια και με περιέπαιξαν. Μετά τους πρώτους τρείς μήνες είπα στον εαυτό μου «Λάκη είσαι σε μια ταινία. Η ταινία έχει στέρηση. Δεν έχει καλό φαγητό, δεν έχει καλό ύπνο. Θα έχεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα πορευτείς με αυτόν».

 

Φίλους κάνατε όσο ήσασταν στη φυλακή;  

Έκανα φίλους. Όσο ήμουν εκεί όμως. Μετά τους 15 μήνες δεν έχω κρατήσει καμία επαφή. Για μένα η ταινία αυτή τελείωσε και ξεκίνησα μια άλλη. Εμείς οι άνθρωποι που έχουμε σχέση με τη δημοσιότητας γνωρίζουμε καλά τόσο  το «φώς» όσο και το «σκοτάδι». Όταν λοιπόν βλέπεις  το φώς, πηγαίνεις προς αυτό. Δεν πας πάλι στο σκοτάδι. Και με αυτή την έννοια δυστυχώς δεν μπορούσα να τους ακολουθήσω. Μπορούσα όμως, όσο ήμουν εκεί, να τους μεταφέρω τις εμπειρίες μου και την καλή μου διάθεση, παρότι έγκλειστος.

 

Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω τι θα αλλάζατε στη ζωή σας;

Αν ξαναγεννιόμουν θα ήθελα να ήμουν ακριβώς ο ίδιος και να έχω την ίδια δύναμη που έχω τώρα. Γιατί τελικά κατάλαβα, ότι έχω μεγάλες αντοχές παρά τα όσα μου συνέβησαν. Θα ήθελα μόνο να ήμουν πιο πονηρός. Γιατί έτσι θα είχα σκληραγωγηθεί πιο νωρίς. Ωστόσο η ζωή μου έχει μια ωραία ροή, είμαι άνθρωπος χορτασμένος και έχω πάντα τη διάθεση να βελτιώνω τα πράγματα προς το καλύτερο.

 

Χωράει η μόδα στην πολιτική;

Φυσικά, αλλά με μέτρο. Κάτι που θα ήθελα, θα ήταν να μπορώ να ντύσω τους πολιτικού, λίγο πιο χαρούμενα. Θεωρώ πως είναι δυσάρεστο να πρέπει να φοράς συνέχεια ένα αυστηρό κοστούμι, δεν κάνει καλό στην ψυχολογία.

 

Σου αρέσει δηλαδή να βλέπεις έναν πολιτικό  να «βγαίνει» από το κοστούμι του;

Όχι ακριβώς, μου αρέσει ο καθένας να ενδύεται τον ρόλο του. Όταν είσαι φαντάρος για παράδειγμα, μπαίνεις σε ένα συγκεκριμένο κοστούμι και πειθαρχείς. Επίσης μια συνοχή στο ρούχο, στον τρόπο ντυσίματος, μπορεί να εκφράσει και μια ιδεολογική συνοχή. Άλλωστε οι πολιτικοί δεν είναι stars και δεν θα πρέπει να μας απασχολούν με το προσωπικό τους lifestyle ή της στιλιστικές τους επιλογές. Άλλη είναι η δουλειά τους. Αυτό που είπα προηγουμένως έχει να κάνει περισσότερο με το στυλ και το πώς φοριέται ένα ρούχο.

 

Για τον Αλέξη Τσίπρα, τι έχεις να πεις;

Αρχικά διαφωνώ με το ότι δεν φοράει γραβάτα. Από εκεί και πέρα και παρά τις αριστερές- προοδευτικές μου απόψεις σε πολλά πράγματα, θεωρώ ότι δεν μπόρεσε μέχρι τώρα τουλάχιστον να δει τι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Ως επαγγελματίας και μάλιστα με εμπειρία πολλών ετών του συνιστώ να «παντρέψει» την επιχειρηματικότητα με το δημόσιο τομέα.  Μόνο ο ελεύθερος επιχειρηματίας μπορεί να κινήσει αυτή τη στιγμή την ελληνική οικονομία.

 

Ποιος είναι για εσάς ο πιο καλοντυμένος έλληνας πολιτικός;

Για εμένα, ο μόνος καλοντυμένος πολιτικός στον κόσμο, είναι ο Μπερλουσκόνι. Εχει το ωραιότερο μακιγιάζ, το ωραιότερο παράστημα, την ωραιότερη γκαρνταρόμπα και δίνει τις υψηλότερες αποζημιώσεις για τα …πάθη του. Θέλετε κι άλλα;

 

Στην Ελλάδα δηλαδή δεν ξεχωρίζετε κανέναν;

Το «καλοντυμένος» είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Ας πούμε ότι ανάμεσα στους καλοντυμένους κατατάσσω τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Παναγιώτη Νικολούδη και τον Μάκη Βορίδη.

 

Ποιόν λαό θεωρείτε τον πιο στυλάτο;

Τους Γιαπωνέζους, τόσο για το ντύσιμό τους, όσο και για την πειθαρχία τους.

 

Τους Έλληνες, που τους κατατάσσετε;  

Οι Έλληνες ντύνονται ωραία μέχρι τα 25 περίπου. Μετά αρχίζει το εξτένσιον, η βλεφαρίδα, το «πάστωμα» και κάπως έτσι χαλάει και το στυλ.

Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείστε και πάλι επαγγελματικά.

Πράγματι ξαναγύρισα! Σε συνεργασία με μια πολύ καταξιωμένη εταιρία, διαθέτω και πάλι τα ρούχα μου στην αγορά ενώ παράλληλα διδάσκω σε σχολή μόδας. Παρά τα όσα μου συνέβησαν, ήμουν και είμαι πατριώτης. Δεν έφυγα ποτέ από την Ελλάδα, δεν έκρυψα τίποτα, δεν έχω χρήματα στην τράπεζα, δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό, προχώρησα σε επενδύσεις ακόμη και το 2010 εν μέσω κρίσης. Είμαι λοιπόν «μετεξεταστέος» σε αυτό το διαγώνισμα που μου έχει βάλει η ζωή και θα ήθελα να με ξαναβαθμολογήσουν.

 

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε ορίζοντα μια δεκαετίας;

Να τρώω ό,τι θέλω, να κοιμάμαι όσο θέλω, να ζω ανέμελα και να έχω μια πολύ μεγάλη αγκαλιά.

Σχετικά Άρθρα

 • Οι barista «σφάζονται» για τις ποδιές της Μαρίας

   Η Μαρία Ιόλη Ντορμπά από μικρή ήθελε να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας. Και μπορεί το όνειρό της να μην έχει πραγματοποιηθεί πλήρως, έχει κάνει όμως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας τις δικές της χειροποίητες ποδιές εργασίας, για μπαρ.

 • Λαρισαίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της ΕΡΤ

  Το συγκρότημα Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί επιλέχθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες μπάντες του διαγωνισμού «YourBand» της ΕΡΤ στον οποίο υπήρχαν περισσότερες από διακόσιες συμμετοχές.

 • Λαρισαϊκή καινοτομία στο ΜΙΤ
   

  Το laddroller είναι ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να εκτελέσουν μια σειρά από κινήσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν με κανένα άλλο αντίστοιχο αμαξίδιο, όπως το να κινηθούν άνετα σε όρθια θέση και να υπερβούν ακόμη και μικρά εμπόδια, όπως να ανέβουν ένα πεζοδρόμιο.

 •  «Η Παρέα» της Ευαγγελής Τσιρώνη - Μαλίζου

  Για την καθηγήτρια οφθαλμολογίας Ευαγγελή Τσιρώνη – Μαλίζου το γράψιμο υπήρξε πάντοτε, όχι μια απασχόληση, αλλά προσωπική ανάγκη, μια συνήθεια λυτρωτική, ίσως ακόμη και μια διέξοδος από το έντονο άγχος που συνοδεύει το επάγγελμά της.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

 • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
 • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
 • Τηλ.: 2410 564029
 • email: dtp@eleftheria.gr
 • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram