«Παράθυρο» στον κόσμο


Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης μοιράζονται τις εμπειρίες τους από το World Party


Γυρίζουν τον κόσμο, κάνουν τρέλες που κάθε ανήσυχη ψυχή θα ζήλευε, αψηφούν τον κίνδυνο, ζουν στα άκρα! Λάτρεις των ταξιδιών και της αδρεναλίνης, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης ταξιδεύουν στις πέντε ηπείρους, παρουσιάζουν τους πιο εναλλακτικούς προορισμούς και διοργανώνουν ένα ατέλειωτο party… ένα «World Party», μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

Πως ξεκίνησε η επαφή σας με την τηλεόραση; Ήταν ένα χόμπι ή η επιθυμία να γίνεται celebrity που σας οδήγησε σε αυτή;

Σ.Τ: Προσωπικά είναι αυτό ακριβώς που είπες…ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να μπω στο καλλιτεχνικό στερέωμα (τη σόουμπιζ όπως λέμε εμείς οι διάσημοι στη γλώσσα μας), και έτσι σκέφτηκα αυτή την ιδέα - δούρειο ίππο -  για να διεισδύσω στους σελεμπριτοκύκλους! Επιτέλους τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα.

 Γ.Μ: Τίποτε απ τα 2 μάλλον. Λόγω της δουλειάς μου είχα αρχίσει να ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο 3 χρόνια πριν αρχίσει η εκπομπή και όταν ο Σάκης έριξε την ιδέα, απλά συνέχισα!

 

Επαγγελματικά πώς συστήνεστε πλέον; Ως παρουσιαστές ή ο καθένας στο είδος του off camera;

Σ.Τ:  Εγώ συστήνομαι ως ονειροπόλος με σχέδιο…

Γ.Μ: Εγώ είμαι και συστήνομαι ως τατουατζής. Αυτός ήμουν, είμαι και θα είμαι και δεν γίνεται να αλλάξω λόγω της εκπομπής, ακόμη και αν τα ταξίδια έχουν γίνει η ζωή μου τα τελευταία 6 χρόνια, που βρίσκομαι συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι.


Αποφασίσατε λοιπόν, να ταξιδέψετε όλο τον κόσμο και να μας παρουσιάσeτε τις εμπειρίες σας. Εμφανίζεστε όμως λίγο έως πολύ αντίθετοι με το πνεύμα της κρίσης το οποίο βιώνουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Παρότι λοιπόν στις οθόνες μας βλέπουμε «ακριβούς» προορισμούς, εσείς υποστηρίζετε ότι πρόκειται για μια παραγωγή χαμηλού κόστους. Τι από τα δύο ισχύει;

Σ.Τ: Η εκπομπή δεν είναι πολυέξοδη, γιατί τους παράγοντες που συνήθως ανεβάζουν το κόστος μιας παραγωγής (και αυτοί πίστεψέ με δεν είναι ο προορισμός), εμείς τους κρατάμε χαμηλά.

Τώρα το πρώτο κομμάτι της ερώτησης είναι πολύ πιο σημαντικό. Αυτή η ενοχοποίηση της ευτυχίας, γιατί «τώρα έχουμε κρίση και πρέπει όλοι να είμαστε κατσούφηδες» είναι κάτι το οποίο με εξοργίζει! Ταξίδια μπορεί να κάνει κανείς με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ό,τι έχει στο μυαλό του, ακόμα και σε αυτούς τους προορισμούς που βλέπεις στο World Party.

Γ.Μ: Άσχετα με τον προορισμό, προσπαθούμε να δίνουμε συμβουλές μέσα απ την εκπομπή για το πως να ταξιδέψεις όσο πιο φθηνά γίνεται. Προσωπικά ξέρω πολύ καλά πώς είναι να μην μπορείς να ταξιδέψεις, αφού ως τα 30 μου δεν είχα περάσει τα σύνορα και το μόνο που έκανα ήταν να μαζεύω λεφτά για να το κάνω.


Πόσο εύκολα καταλήγετε στην επιλογή των προορισμών; Υπάρχουν κριτήρια;

Σ.Τ:  Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κριτήριο. Συνήθως συμβουλευόμαστε τα άστρα ή αν δυσκολευόμαστε να πάρουμε απόφαση, πετάμε και κάρτες ταρό καμιά φορά.

Γ.Μ: Τα κριτήρια είναι να υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε, άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν και όμορφα μέρη του πλανήτη.

Τα ταξίδια που έχουμε απολαύσει μαζί σας έως τώρα είναι κυρίως υπερατλαντικά. Γιατί όχι Ευρώπη;

Σ.Τ: Οι εκπομπές του World Party δεν έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τον ταξιδιώτη για τα πιο hot μέρη ενός προορισμού, ώστε να μπορέσει μετά να τον επισκεφθεί και ο ίδιος (αυτό γίνεται σε έναν βαθμό, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός). Στόχος μας είναι να χαρίσουμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, λίγες στιγμές χαλάρωσης και χαβαλέ στον κόσμο. Να του δώσουμε ένα παράθυρο στον πλανήτη Γη και μαζί μας να περάσει μια ευχάριστη ώρα, περνώντας του πάντα και κάποιο θετικό μήνυμα. Και οι «περίεργες» χώρες που επιλέγουμε έχουν πιο πολλά να πουν σε κάποιον Ευρωπαίο.

Γ.Μ: Γι’ αυτόν τον λόγο δείχνουμε σημεία του πλανήτη που είναι δυσκολότερο να ταξιδέψει κανείς και για τις οποίες το ευρύ κοινό έχει περιορισμένες πληροφορίες. Δεν αποκλείουμε πάντως την Ευρώπη σαν προορισμό.

 

Με την αναγνωρισιμότητα πώς τα πάμε;

Σ.Τ: Εμείς καλά τα πάμε…αυτή έχει κάποια θεματάκια μαζί μας!

Γ.Μ: Και λόγω της δουλειάς μου είναι κάτι το οποίο έχω συνηθίσει πλέον, οπότε απλά θα έλεγα ότι απλά ζω με αυτό, όντας ο εαυτός μου.

 

Πόσο ριψοκίνδυνος πρέπει να είναι κανείς, για να δοκιμάσει όλα αυτά που εσείς παρουσιάζετε; Εσείς ανακαλύψατε στην πορεία αυτό το στοιχείο του εαυτού σας,  λόγω του project ή κάνατε τις ίδιες τρέλες ( και χειρότερα ίσως) σε προσωπικές σας αποδράσεις;

Σ.Τ: Γενικότερα έχω αναπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου και τον αποφεύγω. Είναι ίσως η θέλησή μου να ξεπεράσω τα όριά μου και να αποδείξω στον εαυτό μου το απλό, αλλά πολύ σημαντικό, “ναι μπορώ να το κάνω!”.

Γ.Μ: Όχι ιδιαίτερα. Εμείς τα παρουσιάζουμε και ευχόμαστε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο που μας βλέπει να δοκιμάζει και εκείνος τα όρια του. Ούτε εμείς ξέραμε ως ποιο extreme sport θα φτάναμε να δοκιμάσουμε, αλλά στην πορεία και τολμώντας, ανακαλύπτεις ότι είσαι πιο θαρραλέος απ όσο νόμιζες.

 

Ποιος προορισμός σας απογοήτευσε, γιατί αλλιώς τα είχατε φανταστεί και αλλιώς τα βρήκατε;

Σ.Τ: Η Ελλάδα… Ήλπιζα να μην έχουμε πάνω από 60% ανεργία στους νέους και να μην ζουν τόσοι πολλοί Έλληνες στο όριο της φτώχειας.

Γ.Μ: Κανένας, από την άποψη ότι όταν επισκεπτόμαστε μια χώρα πηγαίνουμε να μάθουμε και να δούμε καινούρια πράγματα, δεν έχουμε προσδοκίες από πριν, θετικές ή αρνητικές.

 

Ταξιδεύετε σε κάθε γωνιά της Γης.  Γιατί δεν κάνετε το ίδιο και στην Ελλάδα, ώστε να αναδείξετε την πιο extreme πλευρά της;

Σ.Τ: Το έχουμε σκεφτεί, και μπορεί να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν έτυχε μέχρι τώρα.

Γ.Μ: Γιατί τότε η εκπομπή θα έπρεπε να λέγεται “Greek Party” αντί για “World Party”.

Πού συναντήσατε τις πιο ερωτεύσιμες γυναίκες;

Σ.Τ: Στην Τσιμισκή. Κάνε μια βόλτα καθημερινή μεσημεράκι και θα σου φύγει το μυαλό!

Γ.Μ: Ρίο ντε Τζανέιρο σίγουρα

 

Συναντήσατε ακόμα και ανθρώπους που ζουν στην άγρια φύση, που βρίσκονται μια ανάσα από τον πολιτισμό, όμως από επιλογή ζουν μακριά του. Τί αίσθηση σας άφησε αυτή η εμπειρία; Πόσο αλλιώτικος είναι ο κόσμος εκεί;

Σ.Τ: Ο κόσμος τελικά είναι αλλιώτικος εδώ και όχι εκεί… Και αυτός ο διαφορετικός κόσμος που ζούμε είναι η εξέλιξη της κοινωνίας μας. Δε θα σου πω τα κλισέ του στυλ «Η αληθινή ζωή είναι στη φύση», κτλ. Από αυτή την εμπειρία κράτησα ότι σημασία δεν έχει που ζείς. Σημασία έχει εκεί που ζεις να το έχεις επιλέξει συνειδητά και να ξέρεις ότι είναι αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Γιατί αν δεν ισχύει αυτό, τότε ψάξου και φύγε.

Γ.Μ: Εκείνοι οι άνθρωποι ζουν μακριά από την «τρέλα» της μεγαλούπολης. Σίγουρα στερούνται πολλές ανέσεις από αυτές που απολαμβάνουμε οι κάτοικοι της πόλης, αλλά κερδίζουν μια ηρεμία και τη ζωή κοντά στην φύση, στοιχεία ανεκτίμητα. Μου άφησε την αίσθηση ότι ίσως εκεί στη φύση οι άνθρωποι να είναι πιο ευτυχισμένοι από εμάς, σίγουρα πάντως πιο ανέμελοι.

Είναι εύκολη η διαδικασία προσαρμογής στη νοοτροπία μιας ξένης χώρας, δεδομένου ότι πρέπει να αναδείξετε το διαφορετικό, δίχως να προκαλέσετε κάποια αντίδραση και ταυτόχρονα να διατηρήσετε τον αυθορμητισμό σας;  

Σ.Τ: Το να είσαι αυθόρμητος είναι εύκολο (για εμάς τουλάχιστον). Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή στον αυθορμητισμό, το χαβαλέ και το περιεχόμενο που πρέπει να βγει στην εκπομπή, αλλά θέλει προσπάθεια και προσοχή. Εμείς έχουμε ξεφύγει ουκ ολίγες φορές από αυτή τη γραμμή, αλλά ακόμα και αυτό το θεωρούμε μέρος της διαφορετικότητάς μας, η οποία είναι και η βασική μας φιλοσοφία!

Γ.Μ: Πάντα είμαστε αυθόρμητοι, απλά καταλαβαίνουμε κάθε φορά τα «όρια» που θέτει κάθε κοινωνία για τον εαυτό της και φροντίζουμε να μην τα υπερβαίνουμε. Έως τώρα όχι μόνο δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους πρόβλημα, αλλά αντιθέτως, βγάζουμε πολύ γέλιο παρέα με τα άτομα που γνωρίζουμε στα ταξίδια!

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram