Γλυπτά έπιπλα


Τα έπιπλα του Γεώργιου Κατσιαβού συνδυάζουν την ευρηματικότητα και τη φαντασία με τις τεχνικές της επιπλοποιίας και της γλυπτικής και μοιάζουν με έργα τέχνης.Τι σχήμα και τι μορφή μπορεί να έχει, ένα τραπέζι ή μια καρέκλα. Είναι οι φόρμες δεδομένες και οι εικαστικοί κανόνες απαράβατοι ή επαναπροσδιορίζονται κάθε φορά, εκ νέου, σύμφωνα με τις ανάγκες έκφρασης του κάθε καλλιτέχνη; Έχει χιούμορ το ντιζάιν; Έχει όρια η φαντασία; Εξαρτάται. Στην περίπτωση όμως των επίπλων του Γεώργιου Κατσιαβού, σίγουρα όχι καθώς οι δημιουργίες του - παιχνιδιάρικες και ευρηματικές - δεν ακολουθούν κάποια από τις γνωστές συμβάσεις. Διαθέτουν ωστόσο ευρηματικότητα, λειτουργικότητα και φαντασία και συνδυάζουν άψογα τεχνικές επιπλοποιίας, γλυπτικής αλλά και ζωγραφικής, καθιστώντας τα ξεχωριστά έργα τέχνης. 

Ο Γεώργιος Κατσιαβός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Το ξυλουργείο του πατέρα του αποτέλεσε γι’ αυτόν  χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης, σχολείου και, μετέπειτα,  εργασίας. Έμαθε από πρώτο χέρι τα μυστικά και τις τεχνικές των παλαιών μαστόρων, καταφέρνοντας να γίνει και αυτός ένας καλός τεχνίτης. Όμως, δημιουργικός και ανήσυχος χαρακτήρας όπως είναι, του ήταν αδύνατο να παραμείνει, απλώς, στην παραδοσιακή και στερεότυπη κατασκευή επίπλων. Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η ανάγκη για διαφορετικότητα και πρωτοτυπία τον οδήγησαν, στον πειραματισμό με επιπλέον υλικά και μεθόδους.

Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει μια νέα μορφή στα έπιπλα, μετατρέποντάς τα σε στολίδια, που δεν στερούνται όμως λειτουργικότητας και ανθεκτικότητας. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο, ξεχωριστό και έτοιμο να σταθεί σε οποιονδήποτε χώρο, προσδίδοντας έτσι και σ’ αυτόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ομορφιά.


 

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram