"Τι αγαπάω στη Λάρισα"


Ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη διοργανώνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Τετάρτη 22 Ιουνίου
"Τι αγαπάω στη Λάρισα": Ένα happening όπου οι εθελοντές της Νέας Ακρόπολης κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ετοιμάζουν ένα ξύλινο πάνελ (επιφάνεια) και παρακινούν τους πολίτες να σημειώσουν με κιμωλία, τί είναι αυτό που αγαπούν στην πόλη τους. Έπειτα, επιλέγονται τα καλύτερα μηνύματα, σημειώνονται με σταθερά χρώματα και τοποθετείται το ξύλινο πάνελ σε κεντρικό σημείο της πόλης, είτε κάτω από τον Πηνειό.
Η δράση θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης στις 5 το απόγευμα και θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 
Book sharing (κίνηση ανταλλαγής βιβλίων):
Δώστε την ευκαιρία στα βιβλία σας να ξαναπούν την ιστορία τους σε νέους ανθρώπους εκπληρώνοντας έτσι το σκοπό της ύπαρξής τους!
Μέσω του book sharing ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να μοιραστούν- ανταλλάξουν με άλλους πολίτες ένα αγαπημένο τους βιβλίο.
Ομαδικά παραδοσιακά και διαδραστικά παιχνίδια, όπως τσουβαλοδρομίες, διελκυστίδα, hoop a loop, αγώνες με σβουροδάκτυλο, μαντήλι, αυγοδρομίες… Γιατί «ο άνθρωπος που παίζει είναι ο άνθρωπος που ζει» όπως έλεγε ο Lee Strasberg.
Η δράση θα διαρκέσει από τις 7:30 έως τις 9:30 το βράδυ.


Παρασκευή 24 Ιουνίου
Εργαστήρι δημιουργίας αρχαιολογικών αντιγράφων: από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Da Vinci.
Μια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι συμμετέχοντες το πώς δημιουργείται ένα μουσειακό αντίγραφο, επιλέγοντας να «ταξιδέψουμε» στο μυστηριακό πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου.
Η δράση θα διαρκέσει από τις 6:30 έως τις 9:30 το βράδυ.


Σχετικά Άρθρα

Timeline