Δ. Καρβούνης: Ο ειδικός στην επίπλωση


Ιδιαίτερα έπιπλα, κατασκευές - αναπαλαιώσεις... στην εταιρεία Καρβούνης όλα είναι δυνατά. Από το 1990 με γνώση και μεράκι ο Δημήτρης Καρβούνης αναπαλαιώνει και φροντίζει από παλιά έπιπλα μέχρι ξύλινα κουφώματα, παράθυρα και πόρτες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κρατώντας το αρχικό τους στυλ και κάνοντάς τα καινούργια και ικανά ν’ αντέξουν στο χρόνο.

Σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής που δημιούργησε στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου & Λαγού, στη Galerie Καρβούνης διατίθενται χειροποίητα έπιπλα ιδιαίτερης γραμμής αλλά και έπιπλα επί παραγγελία. Πέρα από τη λιανική, η εταιρία δραστηριοποιείται και στον τομέα της χονδρικής, προμηθεύοντας με έπιπλα επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα.

Αναπαλαίωση, ειδικές κατασκευές, ιδιαίτερα έπιπλα κατά παραγγελία 

«Λούστρα, ταπετσαρία, αναπαλαίωση» είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εταιρία Καρβούνης. Με την αναπαλαίωση τα παλιά έπιπλα αποκτούν νέο ρόλο και μεταμορφώνονται σε ξεχωριστά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν με τα έπιπλα αντίκες ακόμη και με μοντέρνα στοιχεία του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου δημιουργώντας μια ιδιαίτερη αισθητική.

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι πολλές, εκείνο όμως που κάνει ένα έπιπλο να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος εφαρμογής και φυσικά το στυλ που αρμόζει στο κάθε έπιπλο. Από τους πρώτους τεχνίτες που εφάρμοσαν την πατίνα, την αναβάθμισαν και την καθιέρωσαν στο χώρο σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να έχει αναδειχθεί η πατίνα σε περιζήτητη επιλογή.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στη διαδικασία της αναπαλαίωσης δεν υπόκεινται μόνο έπιπλα, αλλά οτιδήποτε έχει σχέση με το ξύλο και είναι επιθυμία του κατόχου του να συντηρηθεί και ν’ αναγεννηθεί με άλλη όψη, όπως πόρτες, παράθυρα, πατζούρια, έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες, κ.α. καταφέρνουν να είναι απόλυτα προστατευμένα για πάρα πολλά χρόνια.

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δημιουργική διάθεση αλλά και τις τεχνικές χωρίς όρια που εφαρμόζονται. Ο Δημήτρης Καρβούνης ένας κατεξοχήν ξεχωριστός καλλιτέχνης του επίπλου, σέβεται πάνω απ’ όλα την υπόσταση του ξύλου και δημιουργεί μικρά αριστουργήματα που σαν «έργα τέχνης» γίνονται αποδέκτες ενθουσιώδους θαυμασμού. 
Gallery Καρβούνης: Ένας χώρος υψηλής αισθητικής με καινούρια έπιπλα

Για όποιον αποφασίσει να επιλέξει νέα έπιπλα για τον χώρο του από την εταιρία Καρβούνης, δεν υπάρχει δέσμευση. Τα έπιπλα που παρουσιάζονται στην έκθεση στο σύνολό τους αποτελούν πρωτότυπα σχέδια που σε συνδυασμό με τη βαφή, την ταπετσαρία αλλά και την τεχνοτροπία που εφαρμόζεται, είναι μοναδικά κομμάτια που προσαρμόζονται στο διακοσμητικό στυλ κάθε χώρου.

«Στη δουλειά μας δεν υπάρχουν όρια» όπως μας λέει και ο Δημήτρης Καρβούνης ο οποίος μελετά το χώρο και προτείνει λύσεις λειτουργικές και αισθητικά ανώτερες.

Κάθε κομμάτι είναι για τους τεχνίτες της εταιρίας και το Δημήτρη Καρβούνη, πρόκληση. Είτε μιλάμε για αναπαλαίωση είτε μιλάμε για καινούρια έπιπλα, ένα είναι σίγουρο: τα έπιπλά σας βρίσκονται σε καλά χέρια.

Καρβούνης: Απόλυτη σχέση με το ξύλο 

Εργοστάσιο
Κόμβος Ομορφοχωρίου
Αγιάς-Λάρισας
τ.2410972252
'Εκθεση
Λαγού 1
Λάρισα
τ.2410615870
Fax: 2410972217
Κινητό
6932713185
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Σχετικά Άρθρα

Timeline