PLANTDIRECT: Καινοτόμες υπηρεσίες γεωργικής υποστήριξης


  • Δρ. Γ. Α. Μπάρδας, Επικεφαλής δικτύου PlantDirect, Γεωπόνος – Φυτοπαθολόγος, BSc, MSc, PhD, PostDoc, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • PlantDirect,   Ηρώων Πολυτεχνείου 259, Λάρισα. T. 2411117241

   

   

Στόχος μας είναι οι κερδοφόρες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις για τις οποίες δεν είναι απαραίτητες τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις για να χαρακτηρίζονται βιώσιμες.

 

Κεντρική μας απόφαση είναι: η στήριξη παραδοσιακών εκμεταλλεύσεων φυτικών ειδών όπως η ελιά και τα ακρόδρυα (φιστικιά, αμυγδαλιά, καρυδιά, φουντουκιά),  η ανάδειξη καλλιεργειών όπως η καστανιά, η συκιά και η ροδιά, η ορθολογική οργάνωση εκμεταλλεύσεων μικρών οπωροφόρων φυτών όπως η αρώνια, το μύρτιλο, το σμέουρο, το ιπποφαές, το βατόμουρο, το goji berry, το golden berry και το pepino, η ανάπτυξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων επιλεγμένων αρωματικών φυτών, όπως η λουίζα και το τσάι, η ανάπτυξη εναλλακτικών εκμεταλλεύσεων όπως η Paulownia, η πειραματική αξιολόγηση φαινοτύπων οπωροφόρων δένδρων όπως η κρανιά, η κουμαριά, η αγριοδαμασκηνιά (τσαπουρνιά) με στόχο τη διερεύνηση των πιθανοτήτων δημιουργίας αποδοτικών επαγγελματικών εκμεταλλεύσεων.

Στόχος μας είναι οι κερδοφόρες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις για τις οποίες δεν είναι απαραίτητες τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις για να χαρακτηρίζονται βιώσιμες. Πως επιτυγχάνεται η κερδοφορία; Με μείωση του κόστους παραγωγής χειριζόμενοι τις κατακτήσεις της βασικής έρευνας και μετατρέποντάς τες σε απλή και κατανοητή εφαρμοσμένη γεωργική πρακτική. Στόχος μας η παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων απαλλαγμένων από υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Τέλος, στόχος μας είναι η συμπόρευση με τον παραγωγό, όχι μιλώντας θεωρητικά αλλά ουσιαστικά.

Το κέρδος του παραγωγού και μόνο εξασφαλίζει το δικό μας εισόδημα και αυτό αποτελεί τη μοναδική μας επιδίωξη. Είμαστε πλέον σε θέση να απολαμβάνουμε τη συνεργασία μας με παραγωγούς που όταν αναλαμβάνουν κάποιο κόστος (επέμβασης - επένδυσης) ξέρουν και το γιατί και το πώς και το πόσο...

Υπηρεσίες

 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες βιολογικής και ολοκληρωμένης γεωργίας. Διεξαγωγή επιθεωρήσεων - επισκοπήσεων αγρών με σκοπό τον ορθολογικό σχεδιασμό στρατηγικών λίπανσης – θρέψης και φυτοπροστασίας με γνώμονα την οικονομικότητα και την αειφορία των εκμεταλλεύσεων.  
 • Εργαστηριακή μελέτη και προσδιορισμός της ευαισθησίας πληθυσμών φυτοπαθογόνων μυκήτων σε μυκητοκτόνα. Εφαρμογή απομονώσεων μυκήτων του γένους Trichoderma με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση εδαφογενών φυτοπαθογόνων μυκήτων (Armillaria mellea, Phytophthora spp., Verticillium dahliae, Pythium ultimum, Rhizoctonia solani, Fusarium spp.). Αξιολόγηση εναλλακτικών της χημικής μεθόδων φυτοπροστασίας φυτοπαθογόνων μυκήτων - βακτηρίων - εντόμων.  
 • Μικροβιακή ανάλυση εδάφους. Αναλύσεις εδάφους - φύλλων - νερού.  
 • Γνώση - έρευνα της αγοράς γεωργικών εφοδίων και ανάπτυξη συνεργασιών με κορυφαίες εταιρίες του χώρου, με σκοπό τη μαζική εξυπηρέτηση των συνεργαζόμενων παραγωγών στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.  
 • Μελέτη μεταποιητικών δράσεων και ανάπτυξης νέων προϊόντων.  
 • Δυνατότητα «κατά παραγγελίας» ανάπτυξης εκτάσεων εκμεταλλεύσεων φυτικών ειδών με σκοπό την κάλυψη αγοραστικής ζήτησης προϊόντων.  
 • Προώθηση των προϊόντων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

  

Δρ. Γ. Α. Μπάρδας

Επικεφαλής δικτύου PlantDirect

Γεωπόνος – Φυτοπαθολόγος

BSc, MSc, PhD, PostDoc

 1. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 2. plantdirect.gr

 

PlantDirect

Ηρώων Πολυτεχνείου 259, Λάρισα

Τηλ. 2411117241 Fax 2411103133

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

 • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
 • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
 • Τηλ.: 2410 564029
 • email: dtp@eleftheria.gr
 • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram