Παραμυθούπολη: Μεγαλώνει ευτυχισμένα παιδιά!


  • Ο χώρος είναι φιλικός ασφαλής και ευχάριστος. Δημιουργήθηκε με σεβασμό και αγάπη για τα παιδιά, γιατί οι ωραίες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας είναι αυτές που διαμορφώνουν τον άνθρωπο.
  • Οι αίθουσες είναι φωτεινές, με χαρούμενα οικολογικά χρώματα, αυτόνομα κλιματιζόμενες, με έπιπλα προσαρμοσμένα στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και δάπεδα υψηλών προδιαγραφών. 
  • Ο εξωτερικός χώρος 300 τ.μ. περιλαμβάνει ασφαλή και ειδικά διαμορφωμένο κήπο για την αναζωογόνηση των παιδιών καθώς και παιδότοπο με παιχνίδια, που ενισχύουν την ανάγκη για δράση χωρίς να εγκυμονούν κινδύνους. 
  • Με πληθώρα δραστηριοτήτων, η καθημερινότητα των παιδιών γίνεται ευχάριστη ανάμνηση και εμπειρία που αγγίζει την ευαίσθητη ψυχή τους. 
  • Κάθε πρωί τα παιδιά γνωρίζουν ότι πάντα μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο είναι εκεί και τους περιμένει…
  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ
  • ΑΡΚΑΔΙΟΥ 113 ΛΑΡΙΣΑ
  • Τηλ. 2410551949
  • www.facebook.com/pages/Παραμυθούπολη
Στη συνοικία Αγίου Γεωργίου, ανάμεσα σε μονοκατοικίες με ολάνθιστες περιποιημένες αυλές, μακριά από τη βουή της πόλης, βρίσκεται η "Παραμυθούπολη". Πολύχρωμη, χαρούμενη, ηλιόλουστη, με μια ανθισμένη πορτοκαλιά στην είσοδο και έναν όμορφο κήπο γεμάτο παιχνίδια. Στην είσοδο η νηπιαγωγός Ελίνα Σολωμού, μας υποδέχεται κεφάτη,  όπως υποδέχεται εδώ και 15 χρόνια δεκάδες παιδιά,  προσφέροντας τους γνώσεις και δημιουργική απασχόληση, μα πάνω από όλα μια ζεστή αγκαλιά και ένα χαμόγελο.

 

 Η "Παραμυθούπολη" ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999, μέσα από το όραμα της νηπιαγωγού κ. Ελίνας Σολωμού να προσφέρει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και την καλλιέργεια των νηπίων ώστε να μπορεί να τα βλέπει ευτυχισμένα.Όπως μάλιστα επισημαίνει η ίδια στις Θεσσαλικές Επιλογές, μια νηπιαγωγός οφείλει να έχει συναίσθηση της θέσης και του έργου της. Ακριβώς επειδή η δουλειά της αφορά πολύ ευαίσθητες ηλικίες, οφείλει πρώτα απ’ όλα να αγαπά το επάγγελμα – λειτούργημα και να είναι επιστημονικά καταρτισμένη. Πρέπει να είναι ευγενική, να έχει υπομονή να είναι ειλικρινής, αντικειμενική να έχει κέφι και χιούμορ, να μπορεί να συνεργαστεί και να συμβουλέψει αλλά κυρίως να αγαπά τα παιδιά και να σέβεται τα δικαιώματά τους. Μια νηπιαγωγός δεν πρέπει να προσφέρει απλά γνώσεις και μάθηση, αλλά και να συντελεί αποτελεσματικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών δημιουργώντας ένα περιβάλλον που τους εξασφαλίζει συναισθηματική ψυχική ασφάλεια και εμπιστοσύνη.
Σύμφωνα με την ίδια εξίσου σημαντικό είναι και το σχολικό περιβάλλον το οποίο έχει θεμελιώδη σημασία για την ανάπτυξη ενός παιδιού και αφήνει τη σφραγίδα του στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Τα πρώτα βιώματα του παιδιού, οι επιδράσεις που δέχεται τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μια χαρούμενη & ευτυχισμένη παιδική ηλικία και ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες και συντελούν θετικά στην ομαλή πνευματική και ψυχική ανάπτυξή του.

Τι προσφέρει το νηπιαγωγείο
Ο θεσμός του νηπιαγωγείου ξεκίνησε κάποτε σαν λύση ανάγκης, για τη "φύλαξη", των παιδιών το διάστημα που οι γονείς εργάζονται. Η πείρα ωστόσο απέδειξε πως τα παιδιά που πηγαίνουν σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς & νηπιαγωγεία ευεργετούνται πολύπλευρα από το κατάλληλο περιβάλλον και τη φροντίδα επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού.
Το νηπιαγωγείο σαν πρώτη βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πρέπει να είναι ένα σχολείο αγωγής και όχι μόνο μάθησης, να βλέπει το παιδί σαν ολότητα και να επιδιώκει τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του από κάθε πλευρά. Οι κυριότερες ψυχολογικές ανάγκες που μπορεί να προσφέρει ένα νηπιαγωγείο είναι η αγάπη, η κατανόηση, το παιχνίδι και η πνευματική ικανοποίηση.
Στόχοι ενός νηπιαγωγείου είναι, η αποτελεσματική επικοινωνία των νηπίων, το παιχνίδι και η αλληλεπίδραση με συνομηλίκους, η επιτυχημένη χωρίς φόβο και άγχος παραμονή εκτός σπιτιού, η καλλιέργεια θετικών κοινωνικών αξιών (συνεργασία- σεβασμός και αποδοχή του άλλου), η υπευθυνότητα και τήρηση κανόνων.
Έχει επιστημονικά διαπιστωθεί πως η προσφορά του νηπιαγωγείου έχει ιδιαίτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη μας πως τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου με τις κατάλληλες για τη νηπιακή ηλικία συνθήκες, ασκήσεις και εμπειρία εξασφαλίζουν την ομαλή ψυχολογική εξέλιξη και ανάπτυξη του παιδιού. Στο νηπιαγωγείο το παιδί βρίσκεται σε μια μικρή κοινωνία ομοίων, που είναι στα μέτρα του και το βοηθά να κάνει τη γνωριμία με την κοινωνική ζωή. Πολλά τα οφέλη που προκύπτουν από τη συναναστροφή με άλλα συνομήλικα παιδιά.
Είναι προφανές ότι το νηπιαγωγείο συντελεί τα μέγιστα στο ρόλο του πρώτου σκαλοπατιού για την προετοιμασία του παιδιού για το Δημοτικό Σχολείο.

Μια μέρα στην Παραμυθούπολη
Τα παιδιά της Παραμυθούπολης, περνούν τη μέρα τους σ’ ένα χώρο ασφαλής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ηλικίας τους, με το κατάλληλο επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό , έτοιμο να βοηθήσει αποτελεσματικά στους προβληματισμούς τους.
Καθημερινά εφαρμόζονται οργανωμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε ηλικίας. Οι δραστηριότητες είναι ατομικές και ομαδικές ανάλογα με την ηλικία, έτσι ώστε να αποκτήσουν με δομημένο τρόπο γνώσεις και να αναπτύξουν νοητικές δεξιότητες.
Στην "Παραμυθούπολη" προωθείται η πειθαρχημένη ελευθερία, η απουσία φόβου, το αίσθημα ασφάλειας, η πρωτοβουλία και οι μέθοδοι διδασκαλίας που ευνοούν την αυτενέργεια και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Ο χώρος είναι φιλικός ασφαλής και ευχάριστος. Δημιουργήθηκε με σεβασμό και αγάπη στα παιδιά, γιατί οι ωραίες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας είναι αυτές που διαμορφώνουν τον άνθρωπο. Οι αίθουσες είναι φωτεινές, με χαρούμενα οικολογικά χρώματα, αυτόνομα κλιματιζόμενες, με έπιπλα προσαρμοσμένα στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και δάπεδα υψηλών προδιαγραφών.
Ο εξωτερικός χώρος 300 τ.μ. περιλαμβάνει ασφαλή και ειδικά διαμορφωμένο κήπο για την αναζωογόνηση των παιδιών καθώς και παιδότοπο με παιχνίδια για την ηλικία τους που ενισχύουν την ανάγκη για δράση χωρίς να εγκυμονούν κινδύνους.
Με πληθώρα δραστηριοτήτων, η καθημερινότητα των παιδιών γίνεται ευχάριστη ανάμνηση και εμπειρία που αγγίζει την ευαίσθητη ψυχή τους.
Κάθε πρωί τα παιδιά γνωρίζουν ότι πάντα μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο είναι εκεί και τους περιμένει…


Η εκπαιδευτική διαδικασία
Στην «Παραμυθούπολη», το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης γίνεται αβίαστα με τη μορφή παιχνιδιού και με βιωματικούς τρόπους μάθησης και εξερεύνησης. Εφαρμόζονται σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα με βάση το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ , μέσα από τα οποία προάγεται η ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου, η ανάπτυξη λογικομαθηματικής σκέψης, η κοινωνική γνώση, η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η αισθητική αγωγή. Τα προγράμματα πλαισιώνονται από μαθήματα ειδικοτήτων όπως μουσική προπαιδεία, μπαλέτο, φυσική αγωγή, αγγλικά, και θεατρικό παιχνίδι.
Φροντίζουμε τη σύμμετρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και την απόκτηση γνώσεων με τακτικές εκδρομές, συμμετοχή σε εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν και ενημερώνουν καθώς και με ποικίλα δρώμενα ανοίγοντας στα παιδιά ένα κόσμο αγάπης, χαράς και μάθησης.
Αποτέλεσμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ακολουθούνται είναι το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας για το Δημοτικό Σχολείο.
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες με ηλικιακά κριτήρια έτσι ώστε η φροντίδα, η αυτόνομη δημιουργία και η μάθηση να συνυπάρχουν.
Λειτουργούν τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, παιδικό, προνηπιακό και τμήμα νηπιαγωγείου αναγνωρισμένο από το Υπουργείου Παιδείας που εγγυάται την ομαλή μετάβαση του παιδιού στην Α’ Δημοτικού και τη μεθοδευμένη μύηση στην ανάγνωση και τη γραφή.
Οι υπηρεσίες φροντίδας και διαπαιδαγώγησης βρεφών & νηπίων είναι προσιτές οικονομικά, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να επωφεληθούν των παροχών του σχολείου προσφέροντας στο παιδί τους, το καλύτερο.
Οι εγγραφές για την καινούργια σχολική χρονιά έχουν ξεκινήσει.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ

ΑΡΚΑΔΙΟΥ 113 ΛΑΡΙΣΑ 41336 τηλ. 2410551949
Facebook: Παραμυθούπολη

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαλύψτε την «κλίση» του παιδιού
  Κάθε παιδί είναι έχει τη δική του, ξεχωριστή προσωπικότητα, με τις ιδιαίτερες δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του. Πως, λοιπόν, θα καταφέρουν οι γονείς να βρουν σε τι είναι «καλό» και μέσω ποιων δραστηριοτήτων θα μπορέσει να αναπτύξει τις κλίσεις του;
 • YOU BEAUTY - NAILS - SCHOOL SWITZERLAND
  Συνδυάζοντας υπηρεσίες ομορφιάς αλλά και ταχύρυθμα μαθήματα το Κέντρο Αισθητικής ΥΟU, της Κατερίνας Παπαστεργίου, προσφέρει:
 • Όλος ο Cosmos του σπιτιού!

  Ένας προορισμός για τους λάτρεις του design, που θα αλλάξει όχι μόνο το σπίτι σας, αλλά και την εντύπωση που είχατε μέχρι τώρα για τη διακόσμηση! 
 • VATRIMA: Υψηλή ραπτική made in Λάρισα
  Σε ένα υπέροχο χώρο, φτιαγμένο με μεράκι και αισθητική στην Παύλου Μελά 8Β, τρεις Λαρισαίες αδελφές ντύνουν με τα πιο όμορφα υφάσματα τα όνειρα της κάθε γυναίκας και δημιουργούν νυφικά, βαπτιστικά, φορέματα, ταγιέρ και παλτό κατά παραγγελία αλλά και μια μοναδική κολεξιόν prêt a porter, made in Λάρισα.

Timeline