Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή χωρίς ταμπού


Στο παρελθόν, η αποδοχή και η συζήτηση γύρω από θέματα σχετικά με τη γονιμότητα υπήρξε ταμπού για τα ζευγάρια, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην αναζητάται καν η βοήθεια ειδικών.

Σήμερα όμως, το τοπίο έχει αλλάξει, γεγονός που οφείλεται στην πρόοδο της κοινωνίας, αλλά κυρίως στο ότι η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται με επιτυχία σε μεγάλο βαθμό. Οι τεχνικές που ως σκοπό έχουν την επίτευξη κύησης αναφέρονται γενικά με τον όρο υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Ανάλογα με το αίτιο της υπογονιμότητας, όπως ανδρικός ή γυναικείος παράγοντας, συνδυασμός ή ανεξήγητη υπογονιμότητα, κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και διαμορφώνεται από κοινού η στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής γίνεται πλήρης διαγνωστικός έλεγχος της ανδρικής ή γυναικείας υπογονιμότητας καθώς και ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση με την χρήση όλων των σύγχρονων διαθέσιμων τεχνικών. Οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής περιλαμβάνουν:
• Παρακολούθηση της ωοθυλακιορρηξίας
• Φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών (με σκοπό την πολλαπλή ανάπτυξη ωοθυλακίων)
• Ενδομήτρια σπερματέγχυση
• Εξωσωματική Γονιμοποίηση (τόσο συμβατική όσο και με ενδοωαριακή έγχυση του σπερματοζωαρίου - ICSI)
• Κατάψυξη ωαρίων, εμβρύων, σπέρματος, ωοθηκικού ιστού

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι έχουν επιτρέψει σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας - παλιότερα άλυτα - σήμερα να χαίρονται την ευτυχία της ολοκλήρωσης με τη γέννηση των δικών τους παιδιών. Στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης από εξειδικευμένους επιστήμονες με πολυετή πείρα. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2410-996000.

Σχετικά Άρθρα

Timeline