Λιποαναρρόφηση ή Κοιλιοπλαστική: Άμεση, δραστική & μόνιμη λύση!


Ο πλαστικός χειρουργός Σεραφείμ Μπουλούμπασης εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την λιποαναρρόφηση.

Σήμερα η Πλαστική Χειρουργική παρέχει αποτελεσματικές λύσεις για την οριστική απαλλαγή από το τοπικό πάχος στην περιοχή της κοιλιάς, χαρίζοντας έτσι μια κομψή μέση ως σύνολο με την κοιλιά. Αφορά σε γυναίκες ή άντρες κάθε ηλικίας που εμφανίζονται με προέχουσα κοιλιά με τοπικό λίπος,χαλάρωση δέρματος ή καιχαλάρωση κοιλιακών μυών μετά από απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνες.

Ο Πλαστικός Χειρουργός, μπορεί να σμιλέψει πλέον την ιδανική σιλουέταχαρίζονταςεπίπεδηκοιλιά που δεν προέχει, στενή μέση μεκομψές καμπύλες πλάγια, σφιχτό κοιλιακό τοίχωμα με μια ιδιαίτερα γοητευτική αύλακα πάνω από τον ομφαλό ή γραμμωτούς κοιλιακούς (six-packστους άντρες με αθλητικό σώμα.


Ανάλογα με την ποσότητα και τη θέση εναπόθεσης λίπους, καθώς και τη χαλάρωση του δέρματος, υπάρχει μια σειρά τεχνικών, λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές:  
1. Λιποαναρρόφηση πρόσθιου ή και πλάγιου κοιλιακού τοιχώματος 
2. Μίνι κοιλιοπλαστική, για την περιοχή κάτω από τον ομφαλό
3. Κλασσική κοιλιοπλαστική, με ή χωρίς σύσφιξη των κοιλιακών μυών 
4. Κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση, ο «χρυσός» συνδυασμός 
5. Κοιλιοπλαστική με συμπληρωματική κάθετη τομή (Fleur-de-Lis), σε ειδικές περιπτώσεις 
6. Κυκλοτερής λιπεκτομή (beltlipectomy), σε περιπτώσεις εκτεταμένης παχυσαρκίας 
7. Λιπογλυπτική (liposculpture),σύγχρονη τεχνική όπου «σμιλεύουμε» το σώμα μας, με μεταφορά λίπους από μια περιοχή σε άλλη. 
 
Γενικά, σε νεαρά άτομα χωρίς ιδιαίτερη χαλάρωση δέρματος εφαρμόζονται αποτελεσματικά τεχνικές λιποαναρρόφησης χωρίς τομές, ενώ στις περιπτώσεις με χαλάρωση ή κρεμάμενη κοιλιά απαιτούνται τεχνικές κοιλιοπλαστικής με αφαίρεση του επιπλέον δέρματος. 
Οι επεμβάσεις αυτές είναι πλέον ρουτίνα, χωρίς πόνο. Μετά από μια κοιλιοπλαστική,μπορούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας σταδιακά σε 10-14 μέρες, ενώ στη λιποαναρρόφηση μετά από λίγα 24ωρα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, σίγουρα και οριστικά!

Περισσότερα άρθρα στο www.bouloumpasis.gr

Σχετικά Άρθρα

Timeline