Απαρτιομένη νευροχειρουργική αντιμετώπιση στο ΠΓΝΛ  •  

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φουντάς, Νευροχειρουργός.

 

 

Η αξία της καθημερινότητας και της ρουτίνας μπορεί να εκτιμηθεί μόνο όταν κάποιο συμβάν ξαφνικά τις διαταράξει. Δυστυχώς, οι περισσότερες νευροχειρουργικές παθήσεις εμφανίζονται ως τέτοια συμβάντα, τα οποία αλλάζουν δραματικά τη ζωή των ανθρώπων. Η ρήξη ενός ανευρύσματος εγκεφάλου, η διάγνωση ενός όγκου του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού, ή μια βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας τέτοιας ξαφνικής και δραματικής αλλαγής.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, η παρουσία ενός οργανωμένου και εξειδικευμένου νευροχειρουργικού κέντρου αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του ασθενούς. Είναι επίσης το ασφαλέστερο εχέγγυο για τη γρήγορη και ασφαλή επιστροφή του στην οικογένειά του και στην κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια, με συστηματική προσπάθεια και συνεχή αγώνα και παρά τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιξοότητες, έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ένα τέτοιο εξειδικευμένο Νευροχειρουργικό κέντρο. Η αντιμετώπιση κάθε οξέος νευροχειρουργικού περιστατικού, με τρόπο αποτελεσματικό αλλά και ασφαλή, μπορεί πλέον να γίνεται χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά του σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.     

Η εφαρμογή υπερσύγχρονων ηλεκτροφυσιολογικών μεθόδων στη νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επιτρέπει την αντιμετώπιση και ριζική εξαίρεση όγκων του εγκεφάλου σε πολύ δύσκολες λειτουργικές περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ασθενείς από όλη την ελληνική επικράτεια έρχονται να αντιμετωπιστούν για όγκους του εγκεφάλου στο κέντρο μας. Η υπερεξειδικευμένη γνώση και η εμπειρία μας είναι υπεύθυνα για τα εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά αποτυπώνονται σε μια εξαιρετική ακαδημαϊκή συνεισφορά μέσα από δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια.

Η πρόσφατη ανάπτυξη κέντρου ενδαγγειακής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξασφαλίζει επίσης την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με αγγειακή νόσο του κεντρικού νευρικού συστήματος. Οι κάτοικοι λοιπόν της Θεσσαλίας αλλά και όμορων γεωγραφικών περιοχών μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε με μικροχειρουργικές, είτε με σύγχρονες ενδαγγειακές μεθόδους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χωρίς να χρειασθεί να μεταφερθούν οπουδήποτε αλλού. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αποτελούν τα μόνα δημόσια κέντρα υβριδικής αντιμετώπισης αγγειακών παθήσεων του εγκεφάλου.

Το τμήμα νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα αποτελεί ένα από τα δύο δημόσια κέντρα στα οποία αντιμετωπίζονται χειρουργικά περιστατικά φαρμακοανθεκτικής επιληψίας. Επιπροσθέτως, αντιμετωπίζει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών νεύρων, ενώ συμβάλλει στην πολυπαραγοντική προσέγγιση και αντιμετώπιση ασθενών  με χρόνιο πόνο. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να ηγούμαι μιας  ομάδας εξαιρετικών επιστημόνων με υψηλή εξειδίκευση αλλά και άτεγκτες ηθικές αρχές.


Ο Κωνσταντίνος Φουντάς είναι Νευροχειρουργός και Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής.               

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram