Καρκίνος του μαστού: Πρόληψη και αντιμετώπιση


Ο καρκίνος του μαστού παρά τη μεγάλη συχνότητά του μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς.

Ο προληπτικός έλεγχος πρέπει να ξεκινάει από την ηλικία των 18 ετών με την μηνιαία αυτοεξέταση στήθους, συνεχίζεται για γυναίκες άνω των 25 ετών με επιπλέον ετήσια ψηλάφηση από εξειδικευμένο ιατρό ενώ για γυναίκες άνω των 40 ετών περιλαμβάνει ετήσιο έλεγχο με μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών. Οι γυναίκες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τους.
Παράλληλα υπάρχουν συμπεριφορές που η κάθε γυναίκα μπορεί να υιοθετήσει προκειμένου να προασπίσει την υγεία της.
Kόψτε το κάπνισμα:  Έρευνες, καταδεικνύουν  ότι όχι μόνο το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα είναι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες.
Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: Ακολουθείστε μια μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, όσπρια αλλά και ψάρια. Προσέξτε την κατανάλωση αλκοόλ και βάλτε την καθημερινή άσκηση στη ζωή σας. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κυρίως στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Θηλάστε το μωρό σας: Ο θηλασμός εκτός από τα σπουδαία πλεονεκτήματα που προσφέρει στο μωρό, αποτελεί ένα πολύ καλό παράγοντα στην πρόληψη  του καρκίνου του μαστού.
Μην ξεχνάτε τη μαστογραφία: Ενώ αυξάνουν οι περιπτώσεις καρκίνου του μαστού τα τελευταία 25 χρόνια, μειώνεται η θνησιμότητά τους. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ογκολογία και τα εύσημα ανήκουν κυρίως στην πρώιμη διάγνωση, γιατί, αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε πολύ αρχικό στάδιο, είναι θεραπεύσιμος. 

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.Το ΙΑΣΩ θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής, προσφέρει Ψηφιακή Μαστογραφία άμφω, σε μηχάνημα τελευταίας γενιάς, χαμηλής ακτινοβολίας (Low Dose Radiation) και μία λιπομέτρηση (Μέθοδος DEXA, προσδιορισμός λίπους με μεγάλη ακρίβεια) μόνο με 50 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως και 16 Νοεμβρίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες στα 2410996000 και 2410996070.   

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

8ο χλμ. Π.Ε.Ο Λάρισας- Αθηνών, Λάρισα 
Τ. | 2410 996000


Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram