Ξεκινήστε το τρέξιμο σωστά


Το τρέξιμο είναι μια από τις καλύτερες και ανέξοδες μορφές άσκησης. Το κάνετε όμως σωστά;


Το τρέξιμο προσφέρει υγεία, απώλεια βάρους και λίπους και καλή φυσική κατάσταση. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό την ενασχόλησή τους, αλλά σύντομα τα παρατάνε. Ο λόγος; Κάνουν μια σειρά από λάθη που τους οδηγούν είτε σε απογοήτευση, είτε σε τραυματισμούς.


Τρέξιμο με την ώρα

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι που ασχολούνται με το τρέξιμο υπολογίζουν πόση ώρα τρέχουν, με τι ταχύτητα, κλπ. Όταν είστε αρχάριοι δε χρειάζεται να σας απασχολούν τέτοια ζητήματα, ούτε να κοιτάτε συνεχώς το ρολόι, γιατί σας αποθαρρύνει. Ακόμη και 20 λεπτά τρεξίματος είναι ικανοποιητικός χρόνος τις πρώτες φορές.


Το σώμα χτυπάει καμπανάκι

Αν νιώθετε κάποια ενόχληση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, μην την αγνοήσετε. Καλό είναι να το ελέγξετε στον αρμόδιο γιατρό γιατί μπορεί με την προπόνηση, όσο ή πια και αν είναι, να εντείνεται το πρόβλημα και ίσως να έχετε και κάποιον τραυματισμό. Επίσης, όταν τρέχετε μην ξεχνάτε: να πίνετε νερό, να κάνετε διατάσεις πριν και μετά την άσκηση και κυρίως αν νιώθετε κουρασμένοι, να σταματάτε.


Δεν είναι καλύτερος, είναι άλλος

Είναι λάθος να συγκρίνεται τον εαυτό σας με άλλους, ακόμη κι αν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εσάς, είναι δηλαδή αρχάριοι. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικό του ρυθμό και διαφορετική φυσική κατάσταση. Μη νιώθετε άσχημα αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στους ρυθμούς των άλλων. Μπορεί να σας βοηθάει το να πηγαίνετε για τρέξιμο με κάποιον άλλο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα στην προπόνησή σας.

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram