Λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερη ζωή


Η χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου ή και το περπάτημα μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον Δρ Ανταμ Μάρτιν, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου 4.000 άτομα, συσχετίζοντας τις συνήθειες μετακίνησης τους με το βάρος τους σε βάθος διετίας.
Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι όταν κάποιος εγκατέλειπε τη χρήση του αυτοκινήτου και επέλεγε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς (ΜΜΜ, ποδήλατο, περπάτημα) προς την εργασία του μετά από δύο χρόνια εμφάνιζε μειωμένο Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 0,32 κιλά ανά μέτρο στο τετράγωνο, δηλαδή περίπου ένα κιλό για ένα άτομο μέσου ύψους.
Μάλιστα, όσο πιο μακριά ήταν η δουλειά κάποιου από το σπίτι του, οπότε θα και θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να μετακινηθεί χωρίς αυτοκίνητο, τόσο σημαντικότερο ήταν το όφελος. Έτσι, προέκυπτε μέση απώλεια βάρους 2,25 κιλών/μέτρο στο τετράγωνο για τις μετακινήσεις άνω των 30 λεπτών, δηλαδή απώλεια επτά κιλών για τον μέσο άνθρωπο.
Αντίστροφα, όπως διαπιστώθηκε, όταν το άτομο εγκατέλειπε τις εναλλακτικές μετακινήσεις και προτιμούσε το αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του, τότε το βάρος του αυξάνονταν κατά ένα κιλό.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram