Σπα αλά ελληνικά


  • Αναζωογονήστε σώμα και πνεύμα με μια ολοκληρωμένη θεραπεία σπα, που περιλαμβάνει υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και μασάζ.

Η έννοια ιαματικός τουρισμός είχε παλαιότερα συνδεθεί, ως εικόνα, με ηλικιωμένους ανθρώπους που κάνουν λουτρά για να ξεπεράσουν συνήθως κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα. Κι όμως ιαματικός τουρισμός μπορεί να σημαίνει ευεξία και χαλάρωση, διασκέδαση και ξεκούραση σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

 

 

Λουτρά Πόζαρ

Τα τελευταία χρόνια συρρέουν εκεί τουρίστες όλων των ηλικιών, όχι μόνο για να επωφεληθούν από τα ευεργετικά νερά της περιοχής, αλλά και για να θαυμάσουν την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής. Τα λουτρά Πόζαρ (που σημαίνει κάρβουνο, θράκα) βρίσκονται μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με πλατάνια και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια και ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ορειβατικά μονοπάτια και να φτάσει στο σύμπλεγμα των 16 σπηλαίων που βρίσκονται εκεί. Εκτός από την ανοιχτή πισίνα και τις φυσικές λιμνούλες, το κοινό μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του και στις κλειστές, μικρής χωρητικότητας πισίνες.

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Ρευματισμοί, αρθριτικά, παθήσεις περιφερειακών νεύρων, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις, διαστρέμματα, κατάγματα.

 

Λουτρά Αγκίστρου

Πολύ κοντά στην όμορφη λίμνη Κερκίνη και λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκονται τα λουτρά Άγκιστρου. Πρόκειται για μια οργανωμένη «λουτρόπολη» που περιλαμβάνει και ένα βυζαντινό χαμάμ, το παλαιότερο στην Ελλάδα. Για να κάνετε εκεί το σπα σας, θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση, έστω και κάποιες ώρες νωρίτερα. Σας προτείνουμε να «κλείσετε» το βυζαντινό χαμάμ, το επονομαζόμενο «παλιό», που είναι και το πιο ωραίο.

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματοπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, δισκοπάθειες, νευραλγίες, μυαλγίες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις των αρθρώσεων, γυναικολογικές παθήσεις.

 

Μικρή στάση

Αν ταξιδεύετε από ή προς Αθήνα, μια στάση για χαλάρωση στα λουτρά των Θερμοπυλών επιβάλλεται. Μπορείτε να βουτήξετε στις φυσικές πισίνες με το ζεστό νερό ή να αφήσετε τα ορμητικά νερά που πέφτουν από τους καταρράκτες να σας κάνουν μασάζ με τη δύναμή τους. Λόγω της θερμότητας αλλά και της έντονης μυρωδιάς του νερού δεν ενδείκνυται η πολύωρη παραμονή.

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματικές, γυναικολογικές και παθήσεις περιφερειακών νεύρων

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline