Ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της θεσσαλικής γης


Μικρές αποδράσεις στην υπέροχη ύπαιθρο της Θεσσαλίας

 


Περιπλάνηση στα Λιβάδια Περτουλίου

Πανύψηλα έλατα, τρεχούμενα νερά, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, κι αν είστε τυχεροί και χιόνι, συνθέτουν το σκηνικό ενός ορεινού παράδεισου, στα Λιβάδια Περτουλίου. Ένας αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλών, αλλά και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, που προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο ταξιδιώτης. Δραστηριότητες στο βουνό για μικρούς και μεγάλους, χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και πολλοί χώροι εστίασης και διαμονής σε ένα μέρος που προσφέρεται είτε για ημερήσια εκδρομή είτε για ολιγοήμερες διακοπές.


Ο θεσσαλικός κάμπος από ψηλά

Τα Μετέωρα είναι ξακουστά στην Ελλάδα και το εξωτερικό εξαιτίας της απαράμιλλης ομορφιάς τους και του μοναδικού γεωλογικού φαινομένου που οδήγησε στη δημιουργία τους, ενώ αποτελούν και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πέρα από τον θρησκευτικό τουρισμό που ανθεί στην περιοχή, τα Μετέωρα προσφέρονται για όλους τους επισκέπτες και ειδικά για τους λάτρεις της πεζοπορίας αλλά και της αναρρίχησης. Κάθε χρόνο συρρέουν εδώ χιλιάδες επισκέπτες για να δουν από κοντά αυτό το θαύμα της φύσης, να προσκυνήσουν τις ιστορικές μονές και να σκαρφαλώσουν σε κάποιες από τις πιο όμορφες αναρριχητικές πίστες παγκοσμίως.Ιππασία και ποδήλατο στη λίμνη Πλαστήρα

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν επιλέξετε να επισκεφτείτε τη λίμνη Πλαστήρα είναι βέβαιο ότι η ομορφιά της σε συνδυασμό θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κάνει να επιστρέψετε εκεί ξανά και ξανά. Η περιοχή διαθέτει πλήθος εντυπωσιακών αξιοθέατων. Στις περιπλανήσεις σας θα βρείτε θρησκευτικά μνημεία με μεγάλο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μοναστήρια, μουσεία, το φράγμα, το βοτανικό κήπο, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, τοξωτά γεφύρια και σπήλαια καθώς και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα που κόβουν την ανάσα. Κι αν είστε από εκείνους που αναζητούν σε κάθε στιγμή της ζωής τους την περιπέτεια η ιππασία, το ποδήλατο, η διάσχιση φαραγγιού και το ψάρεμα είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη λίμνη.


Timeline