Διακοπές με την υπογραφή της UNESCO


Επισκεφθείτε τα πολιτιστικά μνημεία της χώρας και συνδυάστε τα με ολιγοήμερες διακοπές!
Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της UNESCO από 1988. Πρόκειται για ένα αστικό κέντρο της γοτθικής περιόδου, από τα πιο σημαντικά και τα πιο καλοδιατηρημένα. Εδώ η γοτθική αρχιτεκτονική συνυπάρχει αρμονικά με τα τζαμιά, τα δημόσια λουτρά και με άλλα κτήρια της οθωμανικής περιόδου.

Κάντε βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θαυμάστε αυτό το μοναδικής ομορφιάς οικοδόμημα αλλά μην παραλείψετε να δείτε και τις αμέτρητες ομορφιές του νησιού. Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως το περίφημο Πρασονήσι και το Άντονι Κουίν, επισκεφθείτε τις αρχαίες πόλεις της Ιαλυσού και της Λίνδου, και γευθείτε εξαιρετικές τοπικές νοστιμιές στα παραθαλάσσια χωριά αλλά και την πόλη της Ρόδου.Αρχαιολογικός χώρος Δήλου

Η Δήλος εντάχθηκε στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1990. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Απόλλωνας γεννήθηκε σε αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων. Τα ιερό του Απόλλωνα προσέλκυε προσκυνητές απ’ όλη την Ελλάδα και η Δήλος ήταν ένα ακμάζον εμπορικό λιμάνι. Το νησί φέρει επιρροές από τους διαδοχικούς πολιτισμούς του «Αιγιακού» κόσμου, από την 3η χιλιετηρίδα π.Χ. έως την παλαιοχριστιανική εποχή. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι εξαιρετικά εκτεταμένος και πλούσιος και αποδίδει την εικόνα ενός σπουδαίου κοσμοπολίτικου μεσογειακού λιμανιού.Η Δήλος είναι ακατοίκητη και οι παραμονή των επισκεπτών εκεί επιτρέπεται μόνο για λίγες ώρες. Συνδυάστε την επίσκεψή σας εκεί με ολιγοήμερες διακοπές στην Τήνο ή τη Μύκονο, νησιά που προσφέρουν πλήθος επιλογών για όλα τα είδη των τουριστών.


 

Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βασσές

Πρόκειται για το πρώτο μνημείο, επί ελληνικού εδάφους, που αναγνώρισε και ενέταξε η UNESCO στη λίστα της. Κτίστηκε τον 5ου αιώνα π.Χ. βρίσκεται λίγο έξω από την Ανδρίτσαινα, εκεί που συναντιούνται τα βουνά της Αρκαδίας με τις πεδιάδες της Ηλείας και είναι ο ναός με το αρχαιότερο κορινθιακό κιονόκρανο του κόσμου. Αποτελεί δε, τον αγαπημένο ναό των κυνηγών παραφυσικών φαινομένων. Η επίσκεψή σας στην περιοχή θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές και εξαιρετικής ομορφιάς. Τα χωριά της Αρκαδίας, όπως η Καρύταινα, η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα και η Βυτίνα είναι μέρη στα οποία αξίζει να περιηγηθείτε. Μάλιστα, εδώ μπορείτε να συνδυάσετε άψογα τις διακοπές σε βουνό και θάλασσα, μιας και οι παραλίες της γειτονικής Ηλείας είναι επίσης μοναδικές.
Μυκήνες

Οι Μυκήνες, μαζί με την Τίρυνθα, αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του μυκηναϊκού πολιτισμού, που κυριάρχησαν στην ανατολική Μεσόγειο από τον 15ο έως τον 12ο αιώνα π.Χ. και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλασσικού ελληνικού πολιτισμού. Οι δύο πόλεις συνδέονται με τα Ομηρικά έπη, Ιλιάδα και Οδύσσεια, τα οποία επηρέασαν την ευρωπαϊκή τέχνη και λογοτεχνία για περισσότερες από τρεις χιλιετίες». Η φήμη των Μυκηνών ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, και δικαίως. Αν δεν τις έχετε επισκεφθεί πρέπει να το κάνετε σύντομα, συνδυάζοντας το ταξίδι σας με ολιγοήμερες διακοπές στην αργολική γη. Κάντε βόλτες στα στενά του υπέροχου Ναυπλίου, ανεβείτε στο επιβλητικό Παλαμήδι, παρακολουθήστε μια παράσταση στην Αρχαία Επίδαυρο και κάντε μπάνιο σε κάποια από τις πολύ όμορφες παραλίες του αργολικού κόλπου.

 

Πάτμος

Το ιερό νησί της Αποκάλυψης, μπήκε στη λίστα της UNESCO το 1999. Είναι το νησί όπου θεωρείται ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε το Ευαγγέλιο του και την Αποκάλυψη. Ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον «αγαπημένο μαθητή» ανακαλύφθηκε εδώ στα τέλη του 10ου αιώνα, και έκτοτε αποτελεί τόπο προσκυνήματος και σταθμό της ελληνορθόδοξης μάθησης. Το μοναστηριακό συγκρότημα κυριαρχεί στο νησί. Ο παλιός οικισμός της Χώρας, ο οποίος συνδέεται με αυτό, περιλαμβάνει πολλά θρησκευτικά και κοσμικά κτίρια». Τα τελευταία χρόνια η Πάτμος κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των τουριστών. Οι λόγοι είναι πολλοί. Η κυκλαδίτικη ομορφιά που κυριαρχεί, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, το επιβλητικό κάστρο, οι όμορφες παραλίες όπως το Άγριο Λιβάδι, ο Κάμπος και το Διακόφτι, είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Σχετικά Άρθρα

Timeline