Βόλτα στο Μουσείο Αυτοκινήτου


Βόλτα στο Μουσείο Αυτοκινήτου Φωτογραφίες: Βασίλης Ντάμπλης

    • Επισκεφθείτε το
    • Ιουλιανού 33 - 35 & Γ' Σεπτεμβρίου 74 - 78, Αθήνα
    • Τηλέφωνο:210-8816187
    • Η είσοδος στην μόνιμη έκθεση είναι δωρεάν. 
Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Μάρτιο του 2011, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει περισσότερα από 110 μοναδικά εκθέματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

 Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (ΕΜΑ) είναι το πρώτο του είδους, που λειτουργεί στην Ελλάδα. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, να ζήσει την εμπειρία της ταχύτητας οδηγώντας τον προσομοιωτή της F1, και να δει ζωντανά ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων. Tο ΕΜΑ δίνει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν για την εξέλιξη του αυτοκνήτου μέσα από την ιστορία του τροχού. Ανεβαίνοντας τη σπειροειδή ράμπα του κτηρίου, έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν 110 περίπου εκθέματα, από το 300 π.X εώς τα τέλη του 20ου αιώνα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Θεόδωρου Χαραγκιώνη, ιδρυτή του μουσείου.

 

 

Η δημιουργία αυτού του χώρου ήταν ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο έγινε πραγματικότητα και πλέον Αθηναίοι αλλά και τουρίστες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά κομμάτια.  Η συλλογή είναι εναλλασόμενη και περιλαμβάνει  μοντέλα οίκων που δεν δραστηριοποιύνται πλεόν όπως: AVIONVOISIN,  ADLER, PACKARD, FACEL VEGA, DELAGE, ISO, DINO, STANGUELINI, SIATA, FRAZER NASH, HRG, ELVA,MILER, OFFENHAUSER,  καθώς και κλασσικά μοντέλα δημοφιλών κατασκευαστών του σήμερα όπως: BENTLEY, ROLLSROYCE, BUGATTI, ASTON MARTIN, BRISTOL, LAMBORGHINI, FERRARI, MASERATI, PORSCHE, MERCEDES, BMW, κλπ.Μάλιστα, ετοιμάζεται και δεύτερη συλλογή που αφορά αποκλειστικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και θα αντικαταστήσει όλα τα σημερινά εκθέματα.

Περισσότερα στο www.hellenicmotormuseum.gr

Σχετικά Άρθρα

Timeline