Επιλέγοντας τραπεζαρία


Όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε μια τραπεζαρία θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους που θα κάνουν δώσουν σωστή διαρρύθμιση στον χώρο και θα βοηθήσουν τα έπιπλα να αναδειχθούν.Έτσι πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας τα εξής:

 - Προσέχουμε να διαλέξουμε το ιδανικό μέγεθος και σχήμα στο τραπέζι μας σύμφωνα με το χώρο που θα το τοποθετήσουμε. Τα τετράγωνα και στρογγυλά τραπέζια καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο αλλά είναι ιδανικά για γωνίες τετραγωνισμένων δωματίων, τα παραλληλόγραμμα και οβάλ βοηθάνε να χωρίσουμε ενιαίους χώρους. Προσέξτε πολύ να μη μπουκώσετε το σπίτι σας με μια τεράστια τραπεζαρία μόνο και μόνο γιατί είναι εντυπωσιακή…

- Καλό είναι στους ενιαίους χώρους να προσέξουμε η τραπεζαρία να βρίσκεται ανάμεσα στην κουζίνα και το καθιστικό και να μην είναι κοντά στην είσοδο. Αν αυτό λόγω διαρρύθμισης δεν είναι εφικτό, προσπαθούμε να «εξαφανίσουμε» το τραπέζι διαλέγοντας κάτι αρκετά ανάλαφρο. Μια πολύ καλή λύση είναι τα γυάλινα τραπέζια που θα μοιάζουν πραγματικά αόρατα.

- Απαγορεύεται στον ίδιο χώρο να έχουμε 2 τραπέζια φαγητού. Σε περίπτωση λοιπόν που τραπεζαρία και κουζίνα βρίσκονται σε ενιαίο χώρο, στην κουζίνα ο χώρος φαγητού παίρνει τη μορφή μπαρ και οι καρέκλες αντικαθίστανται με ψηλά σκαμπό. Αν δεν μας φτάνει ο χώρος, διαλέγουμε ένα τραπέζι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κάθε μέρα όσο και σε ποιο εξαιρετικές περιστάσεις.

 - Το φωτιστικό πάνω από το τραπέζι καλό θα είναι να το κατεβάσουμε αρκετά χαμηλά, ώστε να έχουμε καλύτερο φωτισμό την ώρα του φαγητού.

- Διαλέγουμε ιδιαίτερα διακοσμητικά για το τραπέζι, όπως δίσκους με κεριά, δύο τρία βάζα μαζί σε διαφορετικά ύψη στη γωνία, ή ένα μεγάλο μπολ στη μέση. Φυσικά τα φρέσκα λουλούδια είναι η καλύτερη επιλογή! Στο μπουφέ ένας πίνακας, ή ένας καθρέπτης που ακουμπάνε πάνω του σε συνδυασμό με διάφορα διακοσμητικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

- Οι καρέκλες είναι το σημαντικότερο στοιχείο μιας τραπεζαρίας. Με ψηλή ή χαμηλή πλάτη, με μπράτσα ή χωρίς, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να έχουν καλή συμμετρία και άνετο κάθισμα.

 

Αν και τα τελευταία χρόνια είχε κάπως ξεχαστεί, πλέον η ροτόντα προτείνεται ως το τελειότερο τραπέζι τραπεζαρίας, μιας και το σχήμα της κάνει το χώρο οικείο, λιγότερο αυστηρό και ενώνει τους συνδαιτυμόνες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι καταλαμβάνει αρκετό χώρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline