Οργανώστε το παιδικό δωμάτιο!


Ο χώρος που περνά το παιδί αρκετές ώρες καθημερινά, εκτός από φωτεινός και καλαίσθητος, πρέπει να είναι λειτουργικός και τακτοποιημένος προκειμένου αυτό να νιώθει ευχάριστα και να μπορεί να χαλαρώσει.
 

Όταν υπάρχουν παιδιά σε ένα σπίτι οι ανάγκες για αποθηκευτικούς χώρους αυξάνονται σημαντικά. Επιπλέον, είναι βασικό να βρίσκουμε έξυπνες ιδέες που βοηθούν στην οργάνωση και την εξοικονόμηση χώρου.

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να είναι το δωμάτιο του παιδιού τακτοποιημένο είναι η χρήση πλαστικών ή χαρτονένιων κουτιών. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα παιχνίδια, τα οποία μπορείτε να «στοιβάζετε» σε κουτιά, για να μην είναι σκορπισμένα σε διάφορα σημεία και να κάνουν το σπίτι να μοιάζει ακατάστατο. Τα κουτιά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμα και μέσα στη ντουλάπα, για να ταξινομήσετε ρούχα – ανάλογα με την εποχή, σεντόνια, κ.ά., ενώ είναι μια πολύ καλή λύση και για την οργάνωση των παπουτσιών.

Ένα «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μητέρες είναι η «φύλαξη» των ρούχων που έχουν φορεθεί, σε ξεχωριστό σημείο από τα καθαρά ρούχα. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί, εντός ή εκτός ντουλάπας, ή καλύτερα – επειδή τα φορεμένα ρούχα πρέπει να αερίζονται – επιλέξτε ένα καλόγηρο, χαμηλού ύψους, ώστε να μπορεί και το παιδί μόνο του να κρεμά τα ρούχα του εκεί.

Tip: Καλό είναι να το παιδικό δωμάτιο να παρέχει διακοσμητική ευελιξία και να μην είναι παραγεμισμένο με έπιπλα και διάφορα αντικείμενα. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να καθαριστεί και να δείχνει τακτοποιημένο.

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline