Πως δημιουργούμε τον ιδανικό επαγγελματικό χώρο;


Η  ατμόσφαιρα που αποπνέει  το γραφείο, έχει σημαντική επίδραση στη διάθεση, την παραγωγικότητα αλλά και στο τι θα εισπράξουν από εσάς οι πελάτες που θα το επισκεφθούν.

Όπως επισημαίνουν οι διακοσμητές, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η θέση του γραφείου, το οποίο θα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένο μέσα στο χώρο, να είναι άνετο και λειτουργικό. Μια καλή θέση για αυτό μέσα σε ένα δωμάτιο είναι δίπλα (και όχι μπροστά) από κάποιο παράθυρο ή στη γωνία του δωματίου όπου πρώτα πέφτει το μάτι ανοίγοντας την πόρτα.

Αν έχετε διάφορα καλώδια, που κρέμονται από το γραφείο ή διανύουν το πάτωμα,  καλό θα ήταν να τα εξαφανίσετε καθώς η ακαταστασία και το χάος που δημιουργούν. Ο φυσικός φωτισμός σε ένα γραφείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Σημαντικό επίσης είναι ο χώρος να αερίζεται τακτικά και να μυρίζει όμορφα.

Ανάλογα με το αντικείμενο της εργασίας σας, μπορείτε να επιλέξετε κάποια διακοσμητικά αντικείμενα, όπως μια παλιά γραφομηχανή αν είστε δημοσιογράφος, ένα κράνος εργοταξίου αν είστε μηχανικός κ.ο.κ, για να στολίσετε το χώρο.  Οι πίνακες επίσης αποτελούν εξαιρετικά διακοσμητικά στοιχεία.

Αν στο γραφείο υπάρχει επίσης τραπέζι συναντήσεων, αντί να το αφήσετε «γυμνό» φροντίστε να έχετε πάντα στο κέντρο του, ένα επιβλητικό βάζο με φρέσκα λουλούδια. Τα φυτά γενικότερα, βοηθούν στη δημιουργία μια αρμονικής ατμόσφαιρας και στο γραφείο.  


Σχετικά Άρθρα

Timeline