Πολυτέλεια στο μπάνιο


Το μπάνιο είναι ένας χώρος που είτε παραμελούμε εντελώς είτε δίνουμε βάση μόνο στα πλακάκια και στα είδη υγιεινής. Κι όμως ένα όμορφο μπάνιο και καθαρό μπάνιο, μπορεί να συμβάλει θετικά όχι μόνο στην υγιεινή αλλά και στην ψυχολογία μας.

 

Μια πολύ ωραία ιδέα για ανανέωση των παλιών σας πλακιδίων είναι να βάψετε τους αρμούς σε ένα έντονο χρώμα. Στην αγορά θα βρείτε ειδικούς μαρκαδόρους με χρώμα, ειδικούς για την βαφή και ανανέωση των αρμών. Ένας επίσης εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το μπάνιο σας είναι να αντικαταστήσετε τους παλιούς γάντζους για τις πετσέτες με νέους, σε όμορφα σχέδια. 

Εάν θέλετε να προσδώσετε αρχοντικό αέρα στη μπανιέρα. αντί για ένα φύλλο κουρτίνας, τοποθετήστε δυο που θα ανοίγουν αριστερά- δεξιά. Επίσης, αντί για την κλασική νάιλον κουρτίνα, επιλέξτε μια με υφασμάτινη υφή. Υπάρχουν κάποια είδη φωτισμού που μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο ακόμα πιο όμορφο απ’ ό,τι ήδη είναι. Σύγχρονα φωτιστικά που μπαίνουν στο ταβάνι ή τους τοίχους είναι τέλεια για να φωτίσουν κάποια σημεία του μπάνιου ενώ ταυτόχρονα δίνουν και σε όλο τον χώρο το φως που χρειάζεται. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε έντονο φωτισμό στο μπάνιο σας προκειμένου να βλέπετε τι κάνετε όταν ακολουθείτε την καθημερινή σας ρουτίνα μπροστά στον καθρέφτη.

Επιλέξτε λεκάνες και νιπτήρες από σμάλτο ενώ για τις ξύλινες επιφάνειές επιλέξτε κάποιο ξύλο. Τα πλακάκια που θα χρησιμοποιήσετε είναι επίσης πολύ σημαντικά. Για περισσότερη ζεστασιά επιλέξτε μωσαϊκά πλακάκια αν είστε παραδοσιακοί τύποι ή πλακάκια σε ανοιχτά χρώματα αν έχετε πιο παιχνιδιάρικη διακόσμηση. Η ακαταστασία είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε στο μπάνιο σας. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να έχετε κάποια όμορφα ντουλαπάκια για να αποθηκεύετε όλα τα αντικείμενα που δεν θέλετε να βλέπετε συνεχώς μπροστά σας.

Σχετικά Άρθρα

Timeline