Τα ναι και τα όχι για το καινούργιο σπίτι


Μια μετακόμιση σε καινούργιο χώρο είναι πάντα ένας καλός λόγος για ανανέωση, ψυχολογική αλλά και διακοσμητική. Φροντίστε να κάνετε το νέο σας βήμα χωρίς βιασύνη, ώστε να φτιάξετε έναν χώρο που θα σας ηρεμεί και θα αποτελεί το καλύτερο «καταφύγιο».

 


- Πριν ξεκινήσετε τις αγορές ξεφυλλίστε περιοδικά, περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και ζητήστε τη γνώμη ειδικών προκειμένου να βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει και το ύφος της διακόσμησης που θέλετε να έχει ο χώρος (μοντέρνος, vintage, κλασικός, κλπ). Στη συνέχεια προχωρήστε στην αγορά των βασικών επίπλων που θα καθορίσουν το στιλ, όπως είναι ο καναπές και η τραπεζαρία. Αν τα διαθέτετε ήδη, φροντίστε να επιλέξετε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες με βάση αυτά.

 

- Το λάθος που συνήθως κάνουν όσοι μετακομίζουν σε ένα καινούργιο σπίτι είναι η βιασύνη να επιπλώσουν και να εξοπλίσουν το σπίτι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μέσα στον χώρο πράγματα που είτε δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, είτε «βαραίνουν» την διακόσμηση.

 

- Αν δεν έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε καινούργια έπιπλα, αλλά δεν είστε ικανοποιημένοι από τα υφάσματα ή από το στιλ τους μπορείτε να τα «αναμορφώσετε». Ντύσε τις καρέκλες της τραπεζαρίας με καλύμματα, φτιαγμένα με μοντέρνα υφάσματα. Αυτή η κίνηση θα αλλάξει εντελώς το στιλ τους, θα τα προστατέψει από τη φθορά ενώ το θετικό είναι ότι τα καλύμματα βγαίνουν και πλένονται. Αν πάλι έχετε ένα έπιπλο που σας αρέσει και δεν θέλετε να το πετάξετε, αλλά δεν ταιριάζει απόλυτα στον καινούργιο χώρο σας, μπορείτε είτε απευθυνόμενοι σε κάποιον ειδικό ξυλουργό - επιπλοποιό, είτε μόνοι σας να κάνετε ένα μικρό ρετούς και να αλλάξετε το χρώμα του.
- Επενδύστε σε ένα καλό κρεβάτι. Επειδή είναι έπιπλο που δεν αλλάζετε συχνά, αγοράστε ένα που θα είναι καλής ποιότητας και θα έχει καλό στρώμα. Έτσι δε θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε για πολλά χρόνια.


 

- Ανανεώστε τον χώρο σας με διακοσμητικά στοιχεία, δηλαδή με μικρά αντικείμενα που θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αλλάξετε πλήρως το στιλ της διακόσμησης, χωρίς να δαπανήσετε υπερβολικά ποσά. Κορνίζες, κάδρα, κηροπήγια, μαξιλαράκια για τον καναπέ, ακόμη και καινούργιες κουρτίνες είναι μερικά από τα στοιχεία που θα δώσουν νέα πνοή στο σπίτι.

 
Παντρεύεστε;

Ετοιμάστε τη λίστα γάμου

Αν οι ανάγκες σας έχουν να κάνουν περισσότερο με ηλεκτρικές συσκευές από πλυντήριο πιάτων μέχρι home cimena, η κατάλληλη επιλογή είναι ένα οργανωμένο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που θα του παρέχει πάσης φύσεως εγγύηση καλής λειτουργίας και service. Αν πάλι έχετε πολλά από τα βασικά κομμάτια του εξοπλισμού και οι ανάγκες σας περιορίζονται σε είδη οικιακής χρήσης και διακοσμητικά, όπως σερβίτσια, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, σετ σερβιρίσματος, σκεύη μαγειρέματος, φωτιστικά, βάζα ή ακόμη και μικροέπιπλα τότε είναι καλύτερο να ανοίξετε λίστα γάμου σε κάποιο κατάστημα με είδη σπιτιού και διακόσμησης, γιατί εκεί οι επιλογές θα είναι περισσότερες. Επίσης, η δημιουργία λίστας γάμου θα σας λύσει τα χέρια και θα σας γλιτώσει από τις ατελείωτες εξορμήσεις στα καταστήματα προκειμένου να αλλάξετε τα δώρα που σας έχουν φέρει.

Σχετικά Άρθρα

Timeline