Μικρό γραφείο για μεγάλα μυαλά!


Εργονομία και φαντασία είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το γραφείο κάθε μαθητή.Αν λοιπόν βρίσκετε στην αναζήτηση επίπλων, ενόψει της σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, ορίστε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ένα χώρο, όπου θα συγκεντρώνεται απερίσπαστο για να διαβάσει τα μαθήματά του.

- Το γραφείο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα τετράδια, τα βιβλία, τα μολύβια και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί το παιδί όταν διαβάζει. Μην στριμώχνετε το παιδί σε μικρά γραφειάκια, ακατάλληλα για μελέτη. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που όταν μελετούν χρειάζεται να κινηθούν σε περισσότερες από μία περιοχές αντιλαμβάνονται καλύτερα και ευκολότερα αυτό που πρέπει να μάθουν.-Ο χώρος μελέτης θα πρέπει να είναι καθαρός και τακτοποιημένος, με δυνατότητες αποθήκευσης (ράφια, συρτάρια, κουτιά).

- Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για ξεκούραστο διάβασμα. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, τοποθετήστε το γραφείο κάτω από το παράθυρο ή δεξιά από τη μπαλκονόπορτα. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα θα χρειαστείτε και ένα φωτιστικό γραφείου με δέσμη φωτός την οποία να μπορεί το παιδί να κατευθύνει προς την κατεύθυνση που θέλει.
- Μια εργονομική καρέκλα γραφείου σίγουρα δείχνει πολύ αναπαυτική και ιδανική για μελέτη. Ωστόσο, στις μικρές τάξεις που το παιδί δεν χρειάζεται να κάθεται ατελείωτες ώρες στο γραφείο του για να ολοκληρώσει τα μαθήματά του, δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε μια ακριβή καρέκλα.

Σχετικά Άρθρα

Timeline