ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Μαύρο, το νέο λευκό


Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να βάλουν μαύρο χρώμα στο σπίτι τους. Κι όμως το μαύρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό χρώμα, είτε σε διακοσμητικές λεπτομέρειες, από το σαλόνι έως την κουζίνα και το μπάνιο, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Μαύρος καναπές και μαύρο τραπέζι αποτελούν έναν κλασικό και ασφαλή συνδυασμό. Μην ξεχνάτε ότι η …ποσότητα των μαύρων στοιχείων εξαρτάται και από το μέγεθος του χώρου. Αν, λοιπόν, μιλάμε για έναν μικρό χώρο, καλό είναι να περιοριστείτε σε λεπτομέρειες. Αν πάλι μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο χώρο, τότε μπορείτε να κάνετε «υπερβολές». Χρησιμοποιήστε λευκές ή χρωματιστές πινελιές για να «ζωντανέψετε το αποτέλεσμα». 

 

 

Όταν επιλέξετε μαύρα διακοσμητικά στοιχεία, και κυρίως έπιπλα, καλό είναι να μην έχετε σκούρους τοίχους. Προτιμήστε το λευκό για να δώσετε στο χώρο το απαιτούμενο φως.

Ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα το μαύρο μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ντουλάπες, μικροέπιπλα και «λευκά» είδη είναι μερικές από τις μαύρες πινελιές με τις οποίες μπορείτε να ντύσετε το χώρο.

 

 

Το μαύρο έχει εξελιχθεί ως απόλυτη μόδα στο χώρο της κουζίνας. Σε συνδυασμό με ξανθό ή ακατέργαστο ξύλο, αλλά και λευκές λεπτομέρειες, όπως τα πλακάκια στον τοίχο ή το πάτωμα φτιάχνουν μια εξαιρετική και διαχρονική σύνθεση, που παραπέμπει στη σκανδιναβική αισθητική.

 

 

Αν ο χώρος σας είναι αρκετά μικρός, τότε καλό είναι να επιλέξετε ως βασικό διακοσμητικό χρώμα κάτι πολύ ανοιχτό, όπως το λευκό ή το μπεζ. Αν, όμως, το μαύρο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, έχετε την ευκαιρία να γεμίσετε το χώρο με πολλά μικρά ή μεγάλα αντικείμενα ή επιπλάκια.

 

 

Mix&Match

Με ποια χρώματα μπορείτε να συνδυάσετε το μαύρο; Το λευκό και το γκρι είναι σίγουρες επιλογές. Από εκεί και πέρα το κίτρινο- κροκί (που είναι της μόδας), το κλασικό κόκκινο, αλλά και αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, όπως το οινοπνευματί ή το πετρόλ είναι αρκετά ενδιαφέροντες συνδυασμοί.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline