Φρένο στα «παραπλανητικά φίλτρα» των social media


Στη Βρετανία οι influencers που διαφημίζουν προϊόντα υπόκεινται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τις διαφημίσεις εταιρειών στην τηλεόραση ή άλλα συμβατικά μέσα

Έπειτα από πιέσεις καταναλωτών, η βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων απαγόρευσε τη χρήση φίλτρων που ενισχύουν τις φωτογραφίες προϊόντων στα social media. Η Αρχή έκρινε ότι τα φίλτρα παραπλανούν τους καταναλωτές όταν ενισχύουν το καλλωπιστικό αποτέλεσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Η χρήση καλλωπιστικών φίλτρων έχει γίνει αντικείμενο διεθνούς διαμάχης, ιδιαίτερα μετά την δημοσίευση πολυάριθμων ερευνών που δείχνουν ότι τα κοινωνικά μέσα δημιουργούν στους νέους αίσθημα ανασφάλειας, λόγω της απόκλισης ανάμεσα στην πραγματική ζωή και τα ωραιοποιημένα ιδεώδη του Διαδικτύου.

Η αυστηρή βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων κλήθηκε να εξετάσει δύο περιπτώσεις διαφημιστικών αναρτήσεων στο Instagram για προϊόντα τεχνητού μαυρίσματος των εταιρειών Skinny Tan και Tanologist Tan, αναρτήσεις που κρίθηκε ότι «υπερβάλλουν ως προς το αποτέλεσμα που μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα».

Εκπρόσωπος της Αρχής δήλωσε ότι οι διαφημίσεις που παραβιάζουν τους κανόνες θα απομακρύνονται από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίπτωση που οι χρήστες δεν συμμορφώνονται η υπηρεσία θα επικοινωνεί απευθείας με τα κοινωνικά δίκτυα.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram