Πως θα αντιμετωπίσετε τους διεσταλμένους πόρους


Oι πόροι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του δέρματος, ωστόσο, όταν είναι ιδιαιτέρως εμφανείς στο πρόσωπο, γίνονται ένα χαρακτηριστικό που «προβληματίζει» τις περισσότερες γυναίκες. Παρόλο που δεν μπορούμε να τους «εξαφανίσουμε», μπορούμε να τους κάνουμε λιγότερο ορατούς.

 

Τι μπορεί να βοηθήσει:

Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα απολέπισης, όπως επίσης, και οποιοδήποτε εργαλείο περιποίησης που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο πρόσωπο.

Ιδανικά συστατικά για τους πόρους είναι τα AHA, όπως το γλυκολικό ή το γαλακτικό οξύ και τα BHA, όπως το σαλικυλικό οξύ.

Τα άλφα-υδροξυοξέα κάνουν απολέπιση και βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος, κάτι που συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης των πόρων. Τα βήτα-υδροξυοξέα λειτουργούν βαθύτερα χάρη στις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες.

Κατά την πρώτη εισαγωγή ενός AHA ή BHA, περιμένετε ένα ήπιο «μούδιασμα». Επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν και περιορίστε τη χρήση του, σε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, έως ότου το δέρμα σας γίνει πιο ανεκτικό.

Μην αμελείτε τον σχολαστικό καθαρισμό

Ο λανθασμένος καθαρισμός είναι ο βασικός λόγος να αυξηθούν οι φραγμένοι πόροι. Και ενώ είναι γνωστό ότι πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο μας, κάθε πρωί και βράδυ, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή τη νύχτα, φροντίζοντας να αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ, το αντηλιακό και το υπερβολικό σμήγμα. Εάν συσσωρευτούν, μπορεί να επιδεινώσει τους φραγμένους, διευρυμένους πόρους.

Η νιασιναμίδη, η ενεργός μορφή της βιταμίνης Β3, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την μείωση του μεγέθους των πόρων. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των διογκωμένων πόρων, βελτιώνει τον άνισο τόνο του δέρματος, μαλακώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, μειώνει τη θαμπάδα και ενισχύει μια εξασθενημένη επιδερμίδα.

Εξίσου σημαντική είναι η ρετινόλη, η οποία όχι μόνο διεγείρει την αναζωογόνηση των κυττάρων, αλλά επιπλέον βοηθά στη σωστή λειτουργία των πόρων.

Πρόκειται για ένα δυναμικό δίδυμο, που μπορείτε να εντάξετε στην περιποίηση, καθώς το ένα συμπληρώνει το άλλο- η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό τυχόν ερεθισμού από τη ρετινόλη.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram