Βίντεο των μαθητών του 5ου Λυκείου για τα προσφυγόπουλα


Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν μαθητές του 5ου Λυκείου Λάρισας, αφιερώνοντάς το στα ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες.


Το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί τη συμμετοχή των μαθητών στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2016. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας και έχει τίτλο, "Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα". Η ιστορία του βίντεο, βασίζεται σε δύο ποιήματα μαθητών: "Η θάλασσά μου" και "Δώρο ένα φωτεινό δάκρυ...". Θίγει το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων όχι μόνον για το λόγο ότι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του προσφυγικού, αλλά και για το λόγο ότι μεταφέρουν την ελπίδα. Συνδέει τα συναισθήματα των προσφύγων του 2016, με τα συναισθήματα των προσφύγων της Μικράς Ασίας, για να δείξει ότι υπάρχει κοινός τόπος συναισθημάτων και κοινό τραύμα παντού για τους πρόσφυγες.

Πήραν μέρος οι μαθητές: Βαγγέλης Παππάς, Βάσια Σταμάτη, Εύα Αλτίμπαση, Ευφροσύνη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Βαγγελοπούλου, Μαρία Γκουγκουλοπούλου, Βασιλεία Γκούμα, Εύη Γρηγορίου, Ειρήνη Ζώτου, Μαριάνα Καραμήτρου, Αγγέλα Ντούντα, Άννα Παπαδημητρίου, Κέλλυ Πούλιου, Νικόλαος Πινάτσης και Κωνσταντίνος Σκέντος. 
Ζωγραφική: Λίνα Σπυράτου
Τεχνική επεξεργασία βίντεο: Νικόλαος Πινάτσης
Τεχνική βοήθεια: Βαγγέλης Βαλασσόπουλος

Μουσική: «Πέργαμος»-«Bergama»: Παραδοσιακό τραγούδι των προσφύγων από την Πέργαμο της Μυσίας της Μικράς Ασίας για την καταστροφή του 1922 και την προσφυγιά

Οργάνωση παραγωγής-Σκηνοθεσία: Αρχοντία Γιαννακάκη (συντονίστρια του προγράμματος).

Δείτε εδώ το βίντεο:


Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

Timeline