Αυτό το τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision


Έχει ποντιακά και ραπ στοιχεία στη μουσική και στους στίχους, ο τίτλος του είναι Utopian Land και το ερμηνεύουν οι Argo. Ακούστε το!

Ρίμες στην ποντιακή διάλεκτο, ρεφρέν με αγγλικό στίχο, λύρα και αμανές, κοινωνικό μήνυμα, αναφορά στην προσφυγιά αλλά και τουριστικό κάλεσμα περιλαμβάνει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η ανάθεση του τραγουδιού έγινε απευθείας σε συγκεκριμένο συγκρότημα, τους Argo, οι οποίοι είναι ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Αλέκος Παπαδόπουλος(νταούλι), η Maria Elbrus (φωνητικά) και ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνή, το "Utopian land", αποτελεί μια διαφορετική μουσική πρόταση, την οποία φέτος η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε να χειριστείτε μόνη της, χωρίς να βάζει στο παιχνίδι μεσάζοντες όπως δισκογραφικές εταιρίες. Μάλιστα, μιλώντας για τα μέλη του συγκροτήματος, ο ίδιος ανέφερε πως πρόκειται για "παιδιά της διπλανής πόρτας, που δεν είναι star και δεν εντάσσονται στην glam εκδοχή της μουσικής βιομηχανίας αφού δεν βιοπορίζονται από τη μουσική".

Ακούστε εδώ το τραγούδι!


 

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

Timeline