Ήρθαν τα facebook reactions


Ενεργοποιήθηκε επιτέλους στο Facebook το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο κουμπί like, που περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικές «αντιδράσεις».

 

Το νέο like αποτελείται από έξι διαφορετικά emoticons, που λέγονται reactions (δηλ. αντιδράσεις). Χρησιμοποιώντας κάποια από τις επιλογές "Μου αρέσει!", "Τέλειο!", "Χαχα", "Ουάου", "Λυπάμαι..." και το "Ελεος" οι χρήστες μπορούν να εκφράσουν ολοκληρωμένα τα συναισθήματά τους σε κάποιο post. Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις είναι αρκετά θετικές, με τους χρήστες να επιλέγουν – έστω και δοκιμαστικά – τα άλλα emoticons πέρα από το συνηθισμένο like.

Τα emoticons του reactions, εμφανίζονται όταν κάποιος κρατήσει το δάκτυλο ή τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το "Μου αρέσει" και στη συνέχεια, επιλέγει αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερη στο πως αισθάνεται απέναντι στο εκάστοτε post. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν και η συγκεκριμένη προσθήκη – που ήρθε ως εξελιγμένη εκδοχή του κουμπιού dislike που οι χρήστες ζητούσαν διακαώς – φαίνεται απλή, θα φέρει πολλές αλλαγές στο Facebook. Μέσα από αυτή θα δημιουργηθεί μια παγκοσμίως αναγνωρίσιμη γλώσσα, ενώ θα τροφοδοτήσει το κοινωνικό δίκτυο και, κατ’ επέκταση, τους διαφημιζόμενους με ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή συναισθήματά μας, ώστε να διαμορφώνουν το news feed ακόμα πιο στοχευμένα και με ακρίβεια σύμφωνα με τα γούστα του κάθε χρήστη.

Δείτε εδώ το βίντεο με την επίσημη παρουσίαση των reactions στο προφίλ του ιδρυτή του facebook, Mark Zuckerberg.

Πολυμέσα

https://www.facebook.com/zuck/videos/10102412343501081/

Σχετικά Άρθρα

Timeline