Ο Λαρισαίος πρωταθλητής του Wakeboard


Μπορεί το wakeboard να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, όμως ο Λαρισαίος Βασίλης Σπυρόπουλος κατάφερε όχι απλώς να κάνει αλματώδη πρόοδο στο άθλημα, αλλά και να βγει πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι, ανάμεσα σε πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου.
 

 

Η ενασχόλησή του με το wakeboard, που είναι κάτι σαν το θαλάσσιο σκι, αλλά με σανίδα ή κάτι σαν το snowboard στο νερό, ξεκίνησε το 1996 σε εφηβική ηλικία. Σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά, η εξέλιξη του αθλήματος στη χώρα μπορεί να μην είναι τεράστια, όμως ο Βασίλης Σπυρόπουλος, με αρκετή επιμονή και ακόμη περισσότερη προπόνηση κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε πολύ σημαντικούς επαγγελματίες αθλητές, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cable Wakeboard Park που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Άμπου Ντάμπι. «Το cable (σ.σ. καλώδιο) wakeboard σε τεχνητή λίμνη, είναι ένα άθλημα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πιο οικονομικό από το να κάνεις το ίδιο άθλημα δεμένος πίσω από ένα σκάφος. Η αίσθηση είναι η ίδια, η μόνη διαφορά είναι ότι σε τραβάει ένα καλώδιο, όπως περίπου συμβαίνει με το λίφτ στα χιονοδρομικά κέντρα. Τον τελευταίο χρόνο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ζω στο Ντουμπάι, όπου αυτή η μορφή wakeboard είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, όπως και σε πολλές άλλες χώρες – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρωτάθλημα διοργανώθηκε στα Εμιράτα. Έτσι είχα την ευκαιρία να προπονούμαι συχνά, περίπου δύο – τρεις φορές την εβδομάδα, γι’ αυτό και αποφάσισα να κατέβω στους αγώνες». Ο Βασίλης ασχολείται εντελώς ερασιτεχνικά με το σπορ, παρά ταύτα δε δίστασε να συναγωνιστεί με επαγγελματίες του είδους. Αυτή ήταν και η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση, στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. «Δεν είχα ιδιαίτερες αξιώσεις, γιατί όπως σας είπα στη διοργάνωση πήραν μέρος πολύ γνωστοί αθλητές, όμως ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και φυσικά η 5η θέση με χαροποίησε».

Σχετικά Άρθρα

  • Γιορτή μανιταριού στο Σκλήθρο

    Την 7η Γιορτή Μανιταριού διοργανώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στον χώρο του σχολείου, (μέσα στον οικισμό) ο Eξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκληθριωτών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους & της Μυκητοχλωρίδας » και του Δήμου Αγιάς.

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram