Από τη Γεωπονική στη Ραπτική


    • Οι blobacco, είναι χειροποίητες θήκες καπνού, από δέρμα, πλαστικό, ύφασμα και διάφορα άλλα υλικά. Το όνομά τους αποτελεί τη σύντμηση των λέξεων bloblo – που είναι και το «καλλιτεχνικό» της ψευδώνυμο και του αγγλικού tobacco, που σημαίνει καπνός.
    • Μετά το πρώτο εγχείρημα, η Μαρία ή BloBlo προχώρησε και στη δημιουργία και άλλων προϊόντων όπως οι τσάντες blobags και τα πορτοφόλια blollets (blo + wallet).
Η Μαρία Αγραφιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και μεγάλωσε, όμως στα 18 της μετοίκησε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και όσο ενδιαφέρουσα κι αν ήταν η επιστήμη στην οποία επέλεξε να εντρυφήσει, η δική της ιδέα ενασχόλησης με φυτά και λουλούδια επικεντρωνόταν περισσότερο στα φλοράλ υφάσματα. 

 Στην αρχή ξεκίνησε να φτιάχνει τσάντες και άλλα αξεσουάρ για τον εαυτό της, προκαλώντας τον θαυμασμό των κοντινών της προσώπων, που ζητούσαν διακαώς να αποκτήσουν μια χειροποίητη δημιουργία της. Η αυξημένη ζήτηση, η αγάπη της για τη μόδα, η έντονη καλλιτεχνική φύση που διαθέτει αλλά και το γεγονός ότι από μικρή έφτιαχνε κοσμήματα μιας και η μητέρα της διατηρεί κατάστημα με μπιζού και είδη δώρων στο κέντρο της πόλης, την οδήγησαν στο να ασχοληθεί πιο εντατικά με τη δημιουργία χειροποίητων αξεσουάρ ξεκινώντας από τα blobacco. Πρόκειται για χειροποίητες θήκες καπνού, από δέρμα, πλαστικό, ύφασμα και διάφορα άλλα υλικά. Το όνομά τους αποτελεί τη σύντμηση των λέξεων bloblo – που είναι και το «καλλιτεχνικό» της ψευδώνυμο και του αγγλικού tobacco, που σημαίνει καπνός. Βέβαια, αν κάποιος δεν καπνίζει μπορεί να χρησιμοποιήσει το blobacco ως θήκη για τα γυαλιά, ως πορτοφόλι ή για όποια άλλη χρήση σκεφτεί ο ίδιος. Μετά το πρώτο εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία, η Μαρία ή BloBlo (παρατσούκλι που της είχε βγάλει ο πατέρας της όταν η ίδια βρισκόταν σε νηπιακή ηλικία) προχώρησε και στη δημιουργία και άλλων προϊόντων όπως οι τσάντες blobags και τα πορτοφόλια blollets (blo + wallet).

Η έμπνευσή της προέρχεται από τις βόλτες της στο κέντρο της Αθήνας και από καταστήματα με υφάσματα, ενώ αυτό το διάστημα δουλεύει πάνω σε κάποιες καινούργιες ιδέες. Όπως λέει η ίδια, ο λόγος που το κοινό έχει στραφεί στις χειροποίητες δημιουργίες έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί πολλοί αξιόλογοι Έλληνες δημιουργοί, οι οποίοι φτιάχνουν καλαίσθητα και ταυτόχρονα πολύ καλής ποιότητας προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα

Timeline

Εκδότρια: Δανάη Δημητρακοπούλου

Αρχισυνταξία: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Σύνταξη: Παναγιώτα Φούντα
Δημιουργικό: Εύη Αγγελούλη
Επικοινωνία: epiloges@eleftheria.gr
Τηλ.: 2410 660335 
Δημοσιογραφικός Οργανισμός “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

 Για την προβολή της επιχείρησής σας επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα.

  • Υπεύθυνη: Σταυρούλα Γκρίλλα
  • Διεύθυνση: Παπασταύρου 6, Λάρισα
  • Τηλ.: 2410 564029
  • email: dtp@eleftheria.gr
  • Media Kit

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

SOCIAL MEDIA

Καρφιτσώστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο pinterest Ακολουθήστε τις Θεσσαλικές επιλογές στο instagram