Για την καθηγήτρια οφθαλμολογίας Ευαγγελή Τσιρώνη – Μαλίζου το γράψιμο υπήρξε πάντοτε, όχι μια απασχόληση, αλλά προσωπική ανάγκη, μια συνήθεια λυτρωτική, ίσως ακόμη και μια διέξοδος από το έντονο άγχος που συνοδεύει το επάγγελμά της. Βέβαια όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια, «από πολύ νεαρή ηλικία προτιμώ περισσότερο να γράφω παρά να μιλάω».
Ο Τάσος Μαρκουΐζος, ο γνωστός οδηγός αγώνων με το ψευδώνυμο Ιαβέρης, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αφύπνιση του κοινού απέναντι στα τροχαία ατυχήματα, μιλά στις Θ.Ε. και δίνει σοκαριστικά στοιχεία για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.
Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αγαπά τα παιδιά και τη γραφή, την Αφρική και τους λαϊκούς μύθους. Πιστεύει σε ένα σχολείο με επίκεντρο τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, στην ομαδική δουλεια και στους εμπνευσμένους ανθρώπους. Τη συναντήσαμε ένα ηλιόλουστο πρωινό στο γραφείο της και μιλήσαμε μαζί της, για την εκπαίδευση, την ιστορία και τις ιστορίες της.
Κάποιοι την ημέρα της γέννησής τους επηρεάζονται από τ' άστρα, ωστόσο η 25χρονη Μαρία-Μαγδαληνή Καφαλή, γεννημένη στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, δεν θα μπορούσε παρά να αφιερωθεί στη συγγραφή, στις ρίμες και στην ομοιοκαταληξία.
Ανάμεσα σε σκηνικά, ήρωες παραμυθιών και δράκους η πρωτοπόρος δασκάλα μας εξιστορεί την 24χρονη πορεία της, δίπλα στο παιδί.
Η γνωστή παρουσιάστρια μιλά στις Θεσσαλικές Επιλογές, για τη ζωή της μέσα και έξω από την τηλεόραση, τη δουλειά της που αγαπά παρά τις υψηλές απαιτήσεις, τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και την διαρκή ανάγκη της να μαθαίνει νέα πράγματα, να εξελίσσεται και να δημιουργεί.
Η αγάπη για το τραγούδι, σε συνδυασμό με τις κλασικές σπουδές πάνω σε αυτό, αλλά και το βαθιά ριζωμένο πάθος – λόγω καταγωγής – για την παραδοσιακή μουσική οδήγησαν την υψίφωνο, Βιβή Τάτση, στη δημιουργία ενός cd που καταγράφει και περισώζει ξεχασμένους θησαυρούς της περιοχής των Αγράφων.
Ο γνωστός σεφ μιλά για τις πειραματικές καλλιέργειες που αναπτύσσει στο Πήλιο, για το τι σημαίνει ελληνική κουζίνα και για την ανάγκη να επιστρέψουμε σε αυτή, υιοθετώντας νέες τεχνικές και υλικά του σήμερα.
Ο γνωστός σεφ μίλησε στις Θ.Ε. για την πληθώρα των μαγειρικών εκπομπών που υπάρχουν στην τηλεόραση, για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της εστίασης, για την υπεροχή της ελληνικής κουζίνας και τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης.
Ο πολυβραβευμένος σεφ μιλά στις Θ.Ε. για την πορεία του από το εστιατόριο των γονιών του στην Ελασσόνα στις κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων.
Μορφές λιτές, πρόσωπα γαλήνια, χρώματα και συμβολισμοί που βοηθούν τον πιστό να καταλάβει το βαθύτερο πνευματικό νόημα μιας εικόνας. Αυτά ήταν τα στοιχεία που γοήτευσαν τον νεαρό αγιογράφο Απόστολο Παλάντζα και τον έκαναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη βυζαντινή αγιογραφία.

Timeline