Συχνά οι μαμάδες διαφωνούν με τα παιδιά τους και αυτό κάποιες φορές καταλήγει σε γκρίνια και ένα μίνι τσακωμό. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά είναι αναγκασμένα να κάνουν κάτι που δεν θέλουν ή θέλουν να κάνουν κάτι που δεν τους επιτρέπεται εκείνη την ώρα.
Μαθητές από 5 έως 15 χρόνων, προσεγγίζουν την Ευρώπη, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας το Σάββατο 14 Μαΐου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Η καθυστέρηση της ομιλίας του παιδιού αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανησυχίας τόσο των γονέων, όσο των εκπαιδευτικών και των ειδικών επιστημόνων. Η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει ένα ποσοστό περίπου 15% παιδιών ηλικίας 2-21/2 ετών με καθυστέρηση στην ομιλία.
Κάθε παιδί είναι έχει τη δική του, ξεχωριστή προσωπικότητα, με τις ιδιαίτερες δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του. Πως, λοιπόν, θα καταφέρουν οι γονείς να βρουν σε τι είναι «καλό» και μέσω ποιων δραστηριοτήτων θα μπορέσει να αναπτύξει τις κλίσεις του;
Ο παιδοχειρουργός Ευρυπίδης Πραντσούδης γράφει για την οξεία σκωληκοειδίτιδα, τη συχνότερη αιτία κοιλιακού πόνου στα παιδιά, η οποία απαιτεί επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση.
Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Κωνσταντίνος Μπουρτζάλας γράφει για τον νεογνικό ακοολογικό έλεγχο και τη σημασία του.
Η παιδοψυχίατρος κ. Κωνσταντίνα Μπατζιάνα γράφει για τον αυτισμό και τη σημασία την έγκαιρη διάγνωσής του.
Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η μνήμη των παιδιών αρχίζει να ξεθωριάζει με επιταχυνόμενο ρυθμό από την ηλικία περίπου των επτά ετών.
Ένα παραμύθι ζυμωμένο με ζάχαρη, κανέλα και αγάπη θα ανεβάσει στις 26 Δεκεμβρίου ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Sleepover (διανυκτέρευση) για παιδιά στο Διαχρονικό, το Λαογραφικό και το Μουσείο Κούκλας.
Γράφει η Dr. Αναστασία Καραθανάση - Βαρνά, Παιδίατρος Νεογνολόγος.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, οι Artivistas διοργανώνουν "Κυνήγι Θησαυρού" στη Λάρισα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του "Χαμόγελο του Παιδιού".

Timeline