Φάκελος αντιγήρανση


Όλες οι νέες τεχνικές και θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα.

 

Καθώς τα παραφουσκωμένα χείλη και ζυγωματικά, το στήθος-αερόσακος και τα τραβηγμένα χαρακτηριστικά θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα, όχι μόνο ως πρότυπο αισθητικής αλλά και ως επεμβατικές τεχνικές, η μάχη που δίνεται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της αισθητικής ιατρικής έχει ένα σκοπό: την κατάκτηση της φυσικής ομορφιάς. Και όπως φαίνεται οι επιστήμονες βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο μαγικό τρίπτυχο που συνοψίζεται στη φυσική όψη, το χαμηλότερο κόστος και τη μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Ανόρθωση με νήματα

Πρόκειται για μια καινοτόμο μέθοδο που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και δίνει μια αίσθηση λίφτινγκ στους χαλαρωμένους ιστούς χωρίς χειρουργείο!  

Τα νήματα εισάγονται με ειδικά σχεδιασμένες βελόνες στις περιοχές που θέλουμε να διορθώσουμε, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα.  Αρχικά ο ίδιος ο τραυματισμός του δέρματος από την ένθεση των νημάτων διεγείρει την επουλωτική διαδικασία και την παραγωγή κολλαγόνου. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η παρουσία του νήματος μέσα στο δέρμα δίνει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό να παράξει καινούργιο συνδετικό ιστό από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικό οξύ που διατάσσονται γύρω από τα νήματα. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται για αρκετό χρονικό διάστημα, η ποιότητα και η σύσταση του δέρματος συνεχώς βελτιώνονται με αύξηση της σφριγηλότητας και μείωση των ρυτίδων. Για την τοποθέτησή τους, χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία, ενώ όπως σημειώνουν οι ειδικοί πρόκειται για μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία, χωρίς τομές και σημάδια, με άμεσα ορατό αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου 1 χρόνο. Μετά την εφαρμογή που διαρκεί περίπου μία ώρα,  μπορεί κανείς άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.  Εφαρμόζεται είτε στο πρόσωπο, είτε στο σώμα και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές: Μπράτσα, κοιλιακή χώρα, γλουτούς, εσωτερικό των μηρών, οβάλ προσώπου, πόδι χήνας, ρυτίδες κάτω από το μάτι, μάγουλα, γραμμή γνάθου, λαιμός, μέτωπο, μεσόφρυο. Η εφαρμογή νημάτων μπορεί να συνδιαστεί άριστα και με άλλες θεραπείες στο πρόσωπο, όπως τις ραδιοσυχνότητες,το Botox, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος και άλλες εφαρμογές laser.


Ενθέματα υαλουρονικού οξέως

Στην κατηγορία των ενθεμάτων νέας γενιάς εκτός από νήματα ανήκει και το υαλουρονικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο.  Η δράση του δεν περιορίζεται στο γέμισμα των ρυτίδων, αφού βρίσκει κι άλλες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, που εφαρμόζεται στο πρόσωπο για να του προσφέρει λάμψη, καθώς και ενυδάτωση εκ των έσω. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά ή στις παρειές - μάγουλα (το σημείο εκείνο του προσώπου που του προσδίδει ένα οβάλ σχήμα). Σημεία από τα οποία χάνεται συνήθως ο όγκος κατά τη διαδικασία της γήρανσης, αδειάζοντας έτσι το πρόσωπο. Με την τοποθέτηση του υαλουρονικού στα κατάλληλα σημεία, τονίζουμε τα ζυγωματικά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό.  Εκτός, όμως, από την τοποθέτηση του υλικού στα κατάλληλα σημεία για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία έχει και η εφαρμογή του κατάλληλου είδους υαλουρονικού στην εκάστοτε περιοχή από τον ειδικό. Έτσι πιο λεπτόρευστο υλικό θα χρησιμοποιηθεί στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ενώ πιο παχύρευστο για τις ρυτίδες έκφρασης.  Μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει λίγο πρήξιμο, αλλά χωρίς καμία αλλοίωση των χαρακτηριστικών και η ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει σε όλες της τις δραστηριότητες. Μπορεί η θεραπεία με υαλουρονικό να συνδυαστεί με όλες τις άλλες θεραπείες (botox, peelings, lasers).

Μεσοθεραπεία προσώπου PRP  

Πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, το αίμα μας αναδεικνύεται ως  θεραπεία-κλειδί για την αντιγήρανση. Η μεσοθεραπεία είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος μέσω επιφανειακής έγχυσης διαφόρων ουσιών και βιταμινών. Στην Αυτόλογη όμως Μεσοθεραπεία ή PRP γίνεται χρήση υλικού, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, που προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Θεωρείται η πλέον βιοσυµβατή θεραπεία, δεδομένου ότι αντί για εξωγενή στοιχεία αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος & αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα του ασθενούς, που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης. Κατά την εφαρμογή γίνεται αρχικά μία απλή αιμοληψία και κατόπιν αυτή η μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, εξού και η ονομασία της θεραπείας (platelet rich plasma) που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια τα αιμοπετάλια του πλάσματος, ενίονται με εξαιρετικά λεπτές βελόνες στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, βοηθώντας την ανάπλαση του.  Αποτελεί μια αποτελεσματική αντιγηραντική τεχνική που βοηθάει να διατηρούμε ένα υγιές και αστραφτερό δέρμα προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ, των χεριών αλλά και του σώματος για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης προσφέροντας μια φυσική αναζωογόνηση και φρεσκάδα στην επιδερμίδα.


Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους

Πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή θεραπεία προσώπου με άμεσα αποτελέσματα. Κατά τη θεραπεία,  μικροκρύσταλλοι πολύ μικρού μεγέθους εκτοξεύονται από μια ειδική συσκευή προς την επιφάνεια του προσώπου, παρασύροντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και την περίσσεια του σμήγματος. Πρόκειται για μία μορφή μηχανικού scrub πολύ πιο ισχυρού και πολύ λιγότερο ερεθιστικού από αυτά που μπορεί μόνος του να εφαρμόσει σπίτι, καθώς η ένταση ελέγχεται από το δερματολόγο, είναι ομοιογενής και προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε δέρματος.  Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα με ένα πιο φωτεινό, λαμπερό και καθαρό πρόσωπο χωρίς καθόλου ερεθισμό. Η απολέπιση που προκαλείται είναι ήπια, ομοιόμορφη και μη ορατή. Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει μακιγιάζ άμεσα και να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την ίδια στιγμή.


Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι η τελευταία τάση στις μεθόδους απώλειας τοπικού πάχους, όπως  σωσίβιο στην κοιλιά, ψωμάκια, χαλαρά μπράτσα.  Η πρωτοποριακή τεχνική της κρυογλυπτικής βασίζεται στην αντίδραση του λιπώδους ιστού σε συνθήκες παρατεταμένου και ισχυρού ψύχους. Η κρυολιπόλυση, αρχικά προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα παγώνει με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και απόπτωσή τους. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η μείωση σε λίπος φθάνει στο 40-45% του λιπώδους ιστού με μόνο 3 συνεδρίες στην ίδια περιοχή. Η νέα μέθοδος δίνει  επίσης θαυμάσια αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια. Η θεραπεία εφαρμόζεται  στις περιοχές του σώματος όπου συσσωρεύεται το τοπικό πάχος και συγκεκριμένα στην κοιλιά, το πλάι της μέσης, τα μπράτσα, βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα του δέρματος, εξαλείφοντας το περιττό λίπος και να βοηθώντας στην απώλεια πόντων στην περιοχή. Εφαρμόζεται, επίσης, με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), το εσωτερικό των μηρών και γενικά σε περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη.


Cavitation

Η θεραπεία Cavitation χρησιμοποιεί υπερήχους, διασπώντας το παγιδευμένο λίπος που στη συνέχεια απομακρύνεται μέσω του λεμφικού συστήματος. Με την νέα τεχνολογία Cavitation – RF, η θεραπεία ενισχύεται με την δράση των ραδιοσυχνοτήτων – RF που ενεργοποιούν διαθερμικά βαθιά τους ιστούς του σώματος, διαπερνούν το υπόδερμα και αυξάνουν τον μεταβολισμό και την καταστροφή του λιπώδους ιστού, εξαλείφοντας ακόμη και την πιο επίμονη μορφή κυτταρίτιδας.

 

Ο ορός της νεότητας

Το serum είναι ένας ορός που αποτελείται από ενεργά συστατικά σε συμπυκνωμένη μορφή και σε υψηλότερη συγκέντρωση. Η υφή του είναι υδαρή και αυτό το βοηθάει να εισχωρεί καλύτερα στο δέρμα με αποτέλεσμα να είναι το πιο δραστικό προϊόν της περιποίησης του δέρματος.  Αξίζει όμως να «στερηθούμε» την κρέμα ημέρας μας για χάρη τους; Οι ειδικοί βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Εάν έπρεπε να επιλέξετε μόνο ένα προϊόν αντιγήρανσης για την καθημερινή σας περιποίηση, το σέρουμ ή όρος θα ήταν μια πολύ καλή λύση. Η σύνθεσή του είναι τρεις φορές πιο πλούσια σε ενεργά συστατικά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Διεισδύει σε βάθος στην επιδερμίδα φτάνοντας μέχρι τις κατώτερες στιβάδες, ενώ ενδυναμώνει το φυσικό μηχανισμό που διαθέτει το δέρμα απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Ωστόσο, τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιηθεί πριν από την κρέμα ημέρας, σημειώνουν οι ειδικοί. Το serum λοιπόν είναι μια εντατική περιποίηση που δεν αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα αλλά ενισχύει τη δράση της. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες του δέρματος μπορούμε να βρούμε στην αγορά πολλά serum όπως για ενυδάτωση, σύσφιξη, αντιρυτιδική δράση, λάμψη, αναζωογόνηση, λεύκανση, βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και άλλα. Επενδύσετε στα σέρουμ ως ένα ενισχυτικό ενός δυναμικού μενού αντιγήρανσης ή και ως θεραπεία σε μια θαμπή και άτονη επιδερμίδα. Θα δείτε σίγουρα σταδιακή βελτίωση στην ποιότητα της επιδερμίδας σας και σε περίπτωση που ανακαλύψετε το κατάλληλο, ένα πολύτιμο βοηθό ομορφιάς.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline