Ώρα για χορό!


Το πρώτο βήμα στην οργάνωση του γάμου σας, αφού ορίσετε την ημερομηνία, είναι να κάνετε ενδελεχή έρευνα αγοράς προκειμένου να επιλέξετε τον χώρο που καλύπτει τις ανάγκες σας.

 

Ο βασικός γνώμονας για να διαλέξετε το μέρος όπου θα γίνει η δεξίωση ή το πάρτι του γάμου σας είναι ο αριθμός των καλεσμένων που μπορεί να φιλοξενήσει. Από εκεί και πέρα, ο χώρος και η αρχιτεκτονική του θα είναι ο οδηγός σας για στιλ του γάμου, τον στολισμό, τη διάταξη των τραπεζιών, ακόμα και για τα χρώματα που θα προτιμήσετε. Όσο πιο λιτή είναι η διακόσμηση της αίθουσας, τόσο πιο εύκολο είναι να τη διαμορφώσετε ανάλογα με το γούστο σας.

Ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι το φαγητό. Καλό είναι πριν καταλήξετε στο μενού να κάνετε γευστική δοκιμή των πιάτων που σας προτείνουν (food tasting). Είναι απαραίτητο να έχετε εικόνα του τι πρόκειται να φάνε οι καλεσμένοι σας και αν αυτό αγγίζει τα ποιοτικά standards που έχετε θέσει. Επίσης, ζητήστε από τον υπεύθυνο του χώρου όπου θα γίνει ο γάμος, αν είναι δυνατόν να παρευρεθείτε σε εκδήλωση αντίστοιχη με τη δική σας (περίπου ίδιο αριθμό καλεσμένων, ίδια χρονική περίοδο) για να δείτε πως θα είναι στημένος χωρός και να εντοπίσετε τυχόν αδυναμίες ή ατέλειες, όπως για παράδειγμα η διάταξη των τραπεζιών, και να έχετε χρόνο να τις διορθώσετε.

* Αν παντρεύεστε καλοκαίρι, φροντίστε να κλείσετε τον χώρο αρκετά νωρίς μιας και είναι περίοδος υψηλής ζήτησης. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να διοργανώσετε το πάρτι σας σε beach bar. Οι συγκεκριμένοι χώροι διαθέτουν όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται όπως ηχητικές εγκαταστάσεις, είδη σερβιρίσματος, κουζίνα, κ.ά. ενώ μπορείτε σε συνεργασία με κάποια εταιρεία catering να διαμορφώσετε το μενού που επιθυμείτε.

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline