VATRIMA: Υψηλή ραπτική made in Λάρισα


    •  Στο VATRIMA είδαμε υπέροχα νυφικά, φορέματα για επίσημες περιστάσεις αλλά και σικάτα ταγιέρ για επαγγελματικές εμφανίσεις καθώς και τα πιο γλυκά βαπτιστικά sur mesure, σεταρισμένα με το φόρεμα της μαμάς ή με μικρές συνδυαστικές λεπτομέρειες.
    • Εκτός από τα ενδύματα στο VATRIMA μπορείτε να δημιουργήσετε κομποζέ αξεσουάρ, όπως σκουλαρίκια, κολιέ, τσαντάκια, κουάφ και καπέλα, ανάλογα με τα υφάσματα του ρούχου που θα επιλέξετε. Τέλος μπορείτε πάντα να διαλέξετε κάτι από την υπάρχουσα κολεξιόν. 
Σε ένα υπέροχο χώρο, φτιαγμένο με μεράκι και αισθητική στην Παύλου Μελά 8Β, τρεις Λαρισαίες αδελφές ντύνουν με τα πιο όμορφα υφάσματα τα όνειρα της κάθε γυναίκας και δημιουργούν νυφικά, βαπτιστικά, φορέματα, ταγιέρ και παλτό κατά παραγγελία αλλά και μια μοναδική κολεξιόν prêt a porter, made in Λάρισα.

 

Το όμορφο ατελιέ με τον παριζιάνικο αέρα όπου  η φαντασία συναντά τη υψηλή ραπτική, και το καλό ύφασμα το επιδέξιο χέρι, λέγεται VATRIMA και πήρε την επωνυμία του, από τη σύντμηση των ονομάτων των τριών αδερφών. Της Βασιλικής Κατσούρα, της Τριανταφυλλιάς και της Μαριάνας, οι οποίες παρά τις σπουδές τους στη βρεφονηπιοκομία, στη θεολογία και την Τεχνολογία Τροφίμων -αντίστοιχα- και σε πείσμα των καιρών, αποφάσισαν να ακολουθήσουν  την …καρδιά και το δρόμο του επιχειρείν. Καταλύτης σε αυτή τους την απόφαση, στάθηκε η μητέρα τους Παρασκευή Μίχου – Κατσιούρα, μοντελίστ με περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας και δικό της ατελιέ που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στην οδό Νικηταρά.  Δίπλα σε εκείνη λοιπόν και έχοντας πάντα την υποστήριξη του πατέρα τους Γιώργου Κατσούρα, έμαθαν τα υφάσματα, τα σχέδια και τα πατρόν καθώς και την αξία του να φτιάχνεις ρούχα που αγαπούν οι γυναίκες. 

«Για εμάς το ρούχο είναι μια διαδικασία δημιουργίας», λέει η Βασιλική Κατσούρα, η οποία σχεδιάζει κάθε κομμάτι της κολεξιόν, δείχνοντας με καμάρι τα πολυτελή υφάσματα, τις μεταξωτές κλωστές, τους ταφτάδες και τις μουσελίνες που κοσμούν τα ράφια του VATRIMA. Οι αδερφές της, βγάζουν ένα φόρεμα από την κρεμάστρα, το τοποθετούν στην κούκλα, βρίσκουν μια ζώνη, ασορτί σκουλαρίκια και ένα πανέμορφο τσαντάκι και το φόρεμα μεταμορφώνεται. «Αυτό είναι το styling, o τρόπος δηλαδή που θα προσαρμόσεις ένα ένδυμα στην προσωπικότητα της κάθε γυναίκας», σημειώνουν, ενώ η κ. Παρασκευή Κατσούρα, ως έμπειρη μοντελίστ, μας δείχνει το γαζί, τις ενώσεις, τη λαιμόκοψη. «Είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο ρούχο», υπογραμμίζει. Και πράγματι, τα ενδύματά τους ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη σχεδίαση και τα ποιοτικά υλικά αλλά και για την αρτιότητα στη ραφή που δύσκολα βρίσκεις στα ρούχα του εμπορίου.  Και αυτό γιατί στο VATRIMA κάθε ρούχο σχεδιάζεται και ράβεται εξαρχής πάνω στην κάθε πελάτισσα, ακολουθώντας – όχι μόνο τις αναλογίες του σωματότυπού της- αλλά και το προσωπικό της στυλ.  «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι οι κυρίες που φορούν τα ρούχα μας να είναι ευτυχισμένες», καταλήγουν και αν κρίνουμε από τα δεκάδες γυναικεία χαμόγελα που «ντύθηκαν» με τις δημιουργίες VATRIMA, κάνουν και κάτι παραπάνω. Κάνουν μόδα το όνειρο της κάθε γυναίκας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline