Το μακιγιάζ του Φθινοπώρου


Αν επιθυμείτε να περάσετε από το καλοκαιρινό μακιγιάζ σε ένα πιο κατάλληλο για την εποχή, διατηρώντας ωστόσο τις αποχρώσεις του ηλιοκαμένου δέρματος, η λύση βρίσκεται στους γήινους τόνους. 

 

Τα make up και οι βάσεις του φθινοπώρου είναι πιο καλυπτικές και πιο κιτρινωπές. Για να το πετύχετε, επιλέξτε ένα προϊόν σε μπεζ αποχρώσεις (σε αντίθεση με τις καφέ του καλοκαιριού), το οποίο μπορείτε να αναμείξετε με ιβουάρ. Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό για μια βραδινή έξοδο, χρησιμοποιήστε χρυσή απόχρωση make up στη μίξη. 

Θυμηθείτε ότι οι πολύ λεπτές και λευκές βάσεις δεν κολακεύουν, αντίθετα τονίζουν τις ατέλειες και εντείνουν τις διχρωμίες που ενδεχομένως να έχουμε στο πρόσωπο, όπως κοκκινίλες. Επίσης τονίζουν τους μαύρους κύκλους καθώς και την ποσότητα του κονσίλερ.

Αν θέλουμε να αναδείξουμε το βλέμμα δημιουργούμε ένα μεταλλικό μακιγιάζ στις αποχρώσεις του χρυσού, έχοντας ως κύριες βάσεις τα χρώματα των ιριδιζόντων γκριζοκαφέ και του χρυσού στις σκιές. Όσο για το χρώμα του κραγιόν, περιοριστείτε σε φυσικές αποχρώσεις.

Δεν ξεχνάμε το ανάγλυφο των ζυγωματικών στα χρώματα της τερακότας καθώς επίσης και τα ρουζ σε κεχριμπαρί αποχρώσεις. Αποφεύγουμε την ένταση στα χείλη με σκούρα χρώματα καθώς σε συνδυασμό με τις άχρωμες σκιές μεγαλώνουν το πρόσωπο και προκαλούν στρογγυλάδες. Δηλαδή δεν τονίζουν τα ζυγωματικά με αποτέλεσμα να παχαίνουν το πρόσωπο.

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια βοηθούν στο να αναδειχτεί το μακιγιάζ των ματιών και το βλέμμα. Τα γεμάτα και τονισμένα φρύδια, που είναι φέτος της μόδας, κάνουν το βλέμμα πιο βαθύ και έντονο. Για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα ενισχύστε το μακιγιάζ με χρυσή πούδρα για έξτρα λάμψη στις βραδινές εξόδους.

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline