Ο Παναγιώτης Κορώνας, ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Στου Κορώνα» στο Δασοχώρι και μεγάλος «μάστορας» στο κοκορέτσι αποκαλύπτει την συνταγή. Απαραίτητη προϋπόθεση: καλά υλικά και πολύ μεράκι.
Αν και η νηστεία συχνά παραπέμπει σε στέρηση, η αλήθεια είναι ότι, από διατροφικής άποψης, η περίοδος πριν από το Πάσχα είναι γεμάτη νοστιμιές, που έχουν μάλιστα πολύτιμες ιδιότητες για την υγεία.
Η κανέλα εκτός από ένα γευστικά υπέροχο μπαχαρικό που νοστιμίζει γλυκά και αλμυρά φαγητά, έχει υψηλή διατροφική αξία, θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά και στην καύση του λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.