Έτσι φτιάχνεται το πιο νόστιμο κοκορέτσι!


  • Ταβέρνα «Στου Κορώνα»

    Δασοχώρι, Λάρισα

    Τ. 2410 941391

Ο Παναγιώτης Κορώνας, ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Στου Κορώνα» στο Δασοχώρι και μεγάλος «μάστορας» στο κοκορέτσι αποκαλύπτει την συνταγή. Απαραίτητη προϋπόθεση: καλά υλικά και πολύ μεράκι.


Το κοκορέτσι έχει ταυτιστεί με την παράδοση και τις γαστρονομικές συνήθειες του ελληνικού Πάσχα και αποτελεί περιζήτητο έδεσμα. Η φήμη του, συνοδεύεται όμως, από τη λανθασμένη άποψη ότι είναι πολύ δύσκολο στην παρασκευή και ότι απαιτεί ιδιαίτερη τέχνη και μαεστρία.

 

Η διαδικασία

Διαλέγουμε μια καλή αρνίσια συκωταριά και φρέσκα, νωπά αρνίσια έντερα. Πριν πλύνουμε τα έντερα τα βάζουμε μισή ώρα σε χοντρό αλάτι και ξύδι. Πλένουμε ένα- ένα τα έντερα, τέσσερις φορές με τρεχούμενο νερό. Σε ένα μπολ κόβουμε τη συκωταριά (γλυκάδια, πνευμόνι, συκώτι, σπλήνα, καρδιά). Αλατίζουμε ,πιπερώνουμε, βάζουμε πολύ λίγη ρίγανη (για να μην πικρίσει), δυόσμο και ελάχιστο κοπανισμένο σκόρδο (προαιρετικά).

Περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα η οποία πρέπει να είναι ψιλή και όχι χοντρή. Αφού σουβλίσουμε , τυλίγουμε τη συκωταριά με τη σκέπη. Δένουμε το έντερο στη μια άκρη και αρχίζουμε να τυλίγουμε σταυρωτά έως ότου καλύψουμε όλο το κοκορέτσι. Σιγοψήνουμε για 2 με 2.30 ώρες σε φωτιά από κάρβουνα. Σερβίρουμε με extra αλάτι και πιπέρι.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Timeline